ΑΡΗΣ

Άρης: Αλλαγή κλίματος και βελτίωση για να προκριθεί

Άρης: Καταστροφολογία και αφορισμοί. Το 3-0 στη Νορβηγία προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά σε υπερβολικό βαθμό από τους Θεσσαλονικείς. Προφανώς και η Μόλντε δεν είναι καλύτερη ομάδα από τους κίτρινους και γι’ αυτό πείραξε τους πάντες το τελικό αποτέλεσμα. Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε πείραξε τους πάντες μέσα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι...

Άρης: Αλλαγή κλίματος και βελτίωση για να προκριθεί
Συντάκτης: Κώστας Λάππας Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Άρης: Καταστροφολογία και αφορισμοί. Το 3-0 στη Νορβηγία προκάλεσε αντιδράσεις, αλλά σε υπερβολικό βαθμό από τους Θεσσαλονικείς. Προφανώς και η Μόλντε δεν είναι καλύτερη ομάδα από τους κίτρινους και γι’ αυτό πείραξε τους πάντες το τελικό αποτέλεσμα.

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε πείραξε τους πάντες μέσα στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η ηρεμία και η άμεση βελτίωση. Ο Αρης πρέπει να παλέψει για την υπέρβαση στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» και ο Σάββας Παντελίδης το γνωρίζει πολύ καλά.

Ανέλαβε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, αλλά προφανώς και ο ίδιος δεν μπορούσε να προβλέψει κάποια τεράστια αμυντικά λάθη που έγιναν από ποδοσφαιριστές εμπιστοσύνης. Ναι μεν η ομάδα έχει ως αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ – πρακτικά δεν υπάρχει κάποιος άλλος -, από την άλλη δε ο κόσμος περιμένει να δει αγωνιστική βελτίωση, πάθος και διάθεση για να τα δώσουν όλα για την υπέρβαση.

Η αποστολή των «κιτρινόμαυρων» επέστρεψε χθες το βράδυ από τη Νορβηγία και άπαντες ήταν απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Ο Ελληνας κόουτς θα επιχειρήσει αυτές τις μέρες να αλλάξει το κλίμα, να τονώσει την ψυχολογία όλων και ουσιαστικά να προσπαθήσει για το ακατόρθωτο.

Γιατί ουδέποτε ο Αρης στο παρελθόν κατάφερε να ανατρέψει ένα τόσο βαρύ εις βάρος του σκορ σε δεύτερο αγώνα μέσα στο σπίτι του. Είτε αυτός έγινε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», είτε στο Καυτανζόγλειο, είτε στο γήπεδο της Τούμπας που είχε χρησιμοποιήσει! Το 1974 οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν από τη Ραπίντ Βιέννης με 3-1 και στον δεύτερο αγώνα πήραν τη νίκη με 1-0 κι αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πέντε χρόνια αργότερα, γνώρισαν βαριά ήττα με 4-1 από τη Σεντ Ετιέν, ενώ στον επαναληπτικό ισοφάρισαν στο φινάλε σε 3-3. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η μάχη με την Ιπσουιτς το 1980. Στον πρώτο αγώνα, η αγγλική ομάδα επιβλήθηκε με 5-1.

Στη ρεβάνς του Καυτανζογλείου, ο Άρης άγγιξαν το θαύμα όταν προηγήθηκαν με 3-0 στο 65’, αλλά στο 75’ Γκέιτς μείωσε σε 3-1 και απέκλεισε τους «κιτρινόμαυρους».

Κάντε Follow το Sportime στο Instagram και Like στη σελίδα του Sportime στο Facebook.

Exit mobile version