ΑΡΗΣ

Άρης – Ίπσουιτς: «Είχα τρομοκρατηθεί, ήταν 40.000 Αρειανοί», θυμάται ο Έρικ Γκέιτς

Άρης - Ίπσουιτς: Για το δέος που ένιωσε όταν η Ίπσουιτς αντιμετώπισε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη το 1980 για το Κύπελλο UEFA μίλησε ο Έρικ Γκέιτς.

Για το δέος που ένιωσε όταν η Ίπσουιτς αντιμετώπισε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη το 1980 για το Κύπελλο UEFA μίλησε ο Έρικ Γκέιτς.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Άρης – Ίπσουιτς: Για το δέος που ένιωσε όταν η Ίπσουιτς αντιμετώπισε τον Άρη στη Θεσσαλονίκη το 1980 για το Κύπελλο UEFA μίλησε ο Έρικ Γκέιτς.

Άρης – Ίπσουιτς: Εκείνη τη σεζόν η Ίπσουιτς στόχευσε στην κατάκτηση όλων των τροπαίων στις διοργανώσεις που συμμετείχε, πανηγυρίζοντας τελικά το Κύπελλο UEFA. Πάντως στον επαναληπτικό λίγο έλειψε ο Άρης να κάνει μεγάλο… χουνέρι στους Άγγλους καθώς άγγιξε μια μυθική ανατροπή.

Έχοντας χάσει στο πρώτο ματς στην Αγγλία με 5-1, στο δεύτερο παιχνίδι που έγινε σε ένα κατάμεστο από 40.000 Αρειανούς Καυτανζόγλειο στάδιο ο «Θεός του πολέμου» λύγισε με 3-1. Μάλιστα είχε προηγηθεί με 3-0 κάνοντας την πανίσχυρη τότε Ίπσουιτς να τα… χρειαστεί.

Ο 65χρονος σήμερα Έρικ Γκέιτς που φόρεσε τη φανέλα της για 12 χρόνια (1973-85) παραδέχθηκε σε δηλώσεις του.

«Όταν πήγα στην Ελλάδα με το που πέρασα με το διαβατήριο με κοίταξε κάποιος και μου έδειξε ότι θα μας… κόψουν τον λαιμό! Ήταν 40.000 Αρειανοί στο γήπεδο και ήταν εχθρικοί, είχα τρομοκρατηθεί στην Ελλάδα, όπως και σε άλλα ταξίδια», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ήμασταν πίσω με 3-0 και το κάναμε το 3-1 έκανα μία χειρονομία μόλις τελείωσε το παιχνίδι πριν μπω στο τούνελ, εκεί δέχθηκα… τρικλοποδιά» σημείωσε μεταξύ άλλων ο θρύλος της Ίπσουιτς.

Άρης – Ίπσουιτς: Θυμηθείτε τις φάσεις από το μεγάλο αυτό ματς

Exit mobile version