Ο Χερμάν Μπούργος φιλοξενήθηκε από το μεγάλο ειδησεογραφικό δίκτυο, ESPN και εξήγησε τι ήταν αυτό τον «μαγνήτισε» και είπε το «ναι» στον Άρη.

Ο Χερμάν Μπούργος φιλοξενήθηκε από το ESPN και εξήγησε τι ήταν αυτό τον «μαγνήτισε» και είπε το «ναι» στον Άρη.

Μία ακόμη φορά που το όνομα «Άρης» ακούγεται στο εξωτερικό και μάλιστα σε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Προηγήθηκαν Μέσα όπως η «Marca» και η «AS» και τώρα ακολουθεί το ESPN (στην ισπανόφωνη έκδοσή του). «Δράστης» ο Χερμάν Μπούργος.

Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για τον «Θεό του πολέμου», αποκάλυψε τι τον έκανε να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκανε ο Καρυπίδης κι επιπλέον ανέφερε τι πρόσφερε εκείνος στην ομάδα που χρειαζόταν μετά την αποχώρηση του Άκη Μάντζιου.

Αρχικά ο Μπούργος εξήγησε πως όταν πηγαίνεις σε μια νέα ομάδα και μια νέα χώρα πρέπει να αντιληφθείς με ποιους έχεις να κάνεις. Στη συνέχεια στάθηκε στο αν εκεί που πας σε θέλουν πραγματικά, σε πιστεύουν και αν είναι πολεμιστές.

Κατόπιν παραδέχθηκε πως «…έμαθα πολλά παρακολουθώντας το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ», ενώ παρομοίασε τους οπαδούς του Άρη με του Αργεντινούς οπαδούς: «Επικρατούν τα ίδια συναισθήματα με μας τους Αργεντίνους, καθώς υπάρχει έντονο πάθος. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι σαν να είσαι στην Αργεντινή. Οι οπαδοί του Άρη  με την ενέργειά τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό που πετύχαμε», είπε.

Εν συνεχεία αποκάλυψε οτι όταν όταν παρακολούθησε σε βίντεο παιχνίδια του Άρη χρειαζόταν «να διορθώσουμε κάποια μικρά πραγματάκια που κάνουν τη διαφορά. Η ομάδα όμως ήταν καλή σε ατομικό επίπεδο».

Και στη συνέχεια ο Μπούργος εξήγησε τι είναι αυτό που έλειπε από τον Άρη και το πρόσφερε από την πλευρά του:  «Ένιωσα ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές. Προσπάθησα να τους μεταδώσω κυρίως συναισθήματα».

Καταλήγοντας ο 53χρονος προπονητής έκανε κολακευτικά λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο λέγοντας ότι γίνονται επενδύσεις και ότι οι ομάδες αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Στάθηκε όμως στη διαφορά μπάτζετ που έχει ο Άρης με ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ (αναφέρθηκε στην πρόσληψη του επίσης Αργεντίνου Ματίας Αλμέιδα) και σημείωσε πως… «εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας ανάπτυξη γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται χρόνος αλλά και δουλειά ανθρώπων».