ΑΡΗΣ

Καλέμι: (βραβευμένος από το ΜΙΤ): «Έγινα Άρης γιατί στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι είναι Αρειανοί»

Ο Ντάνιελ Καλέμι αλβανικής καταγωγής φοιτητής στη Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε πρόσφατα από το παγκοσμίου φήμης MIT. Μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη έγινε γνωστό ότι είναι και φίλος του Άρη. Ο Καλέμι, μιλώντας στο Yellow Radio 101-7 μίλησε για την σπουδαία διάκριση του αλλά και την αγάπη του για τον Άρη και τους λόγους που επέλεξε να...
Καλέμι: (βραβευμένος από το ΜΙΤ): «Έγινα Άρης γιατί στη Θεσσαλονίκη οι περισσότεροι είναι Αρειανοί»

Ο Ντάνιελ Καλέμι αλβανικής καταγωγής φοιτητής στη Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε πρόσφατα από το παγκοσμίου φήμης MIT. Μάλιστα σε τηλεοπτική του συνέντευξη έγινε γνωστό ότι είναι και φίλος του Άρη.

Ο Καλέμι, μιλώντας στο Yellow Radio 101-7 μίλησε για την σπουδαία διάκριση του αλλά και την αγάπη του για τον Άρη και τους λόγους που επέλεξε να γίνει οπαδός του.

Για την επιτυχία του στον διαγωνισμό του ΜΙΤ:

Έχω γεννηθεί στην Κρήτη, ήμουν μέχρι τα 11 μου στην Αθήνα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια σπουδάζω Θεσσαλονίκη. Κατάγομαι από την Αλβανία. Μέχρι τα 11 μου ζούσα στην Αθήνα, μετά γυρίσαμε πίσω λόγω της κρίσης και μετά βρήκα την ευκαιρία και εξασφάλισα μια υποτροφία 100% στο Αμερικάνικο κολέγιο. Θέλω να πω και ένα ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές μου που μας σπρώχνουν για να βρούμε τον καλό μας εαυτό. Στον τελικό στο MIT ήταν 100 άτομα από Χάρβαρντ, Γέιλ, Στάνφορντ, ΜΙΤ.

Για τον διαγωνισμό που κέρδισε:

Δουλέψαμε μαζί με τέσσερα ακόμη άτομα. Με ανθρώπους από Αμερική, Βραζιλία αλλά και Ασία. Ήθελαν να βρούνε παγκοσμίως ιστοσελίδες που έπεφταν με κυβερνητική εντολή, αλλά κυρίως για χώρες όπως Ινδία, Κίνα και Τουρκία, αλλά μπορεί να λειτουργήσει από κάθε χώρα. Μπορεί ουσιαστικά να δώσει η κυβέρνηση εντολή σε έναν πάροχο να ρίξει μια σελίδα. Σε κάποιες χώρες μάλιστα δεν έπεφταν οι ιστοσελίδες σε όλα τα μέρη, αλλά σε κάποια. Δεν πιστεύω στην Ελλάδα να ισχύουν τέτοια θέματα.

Για το αν είχαν κάποιο βραβείο:

Πήραμε 1.000 δολάρια σαν βραβείο και μας κάλεσαν να κάνουμε μια έρευνα που θα ανέβει στο σάιτ του MIT.

Για το πως έγινε Άρης o Καλέμι είπε:

Ήμουν στην Αθήνα και οι γονείς μου και οι φίλοι μου ήταν με την ΑΕΚ. Αλλά όταν ήρθα στην Θεσσαλονίκη όλοι είδα ότι ήταν Αρειανοί, οι περισσότεροι που γνώρισα. Πηγαίναμε στο γήπεδο του Άρη, ο πρώτος μου αγώνας είναι Ολυμπιακός-Άρης όταν η ομάδα ήταν στην Β’ Εθνική. Κερδίζαμε αλλά στο τέλος ισοφαριστήκαμε σε 1-1 και εκεί ένιωσα κάτι… Είδα την αδικία, την ένιωσα και διαπίστωσα ότι έχουμε ένα κοινό με τον Άρη. Δίνει μάχες και αντέχει στα δύσκολα, κάτω από σκληρές αντιξοότητες και δεν συμβιβάζεται.

Για το αν ο Άρης μπορεί να πάρει πρωτάθλημα:

Γιατί όχι; Είμαστε πολύ κοντά, είμαστε στην δεύτερη θέση. Το 2021 ίσως είναι η χρονιά του Άρη, κατέληξε ο Ντάνιελ Καλέμι.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.