ΑΡΗΣ

Κόντης: «Ο Καρυπίδης τα ανέλαβε όλα μόνος – Η ΕΠΟ ήξερε για την τιμωρία της FIFA»

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης Γιάννης Κόντης, αναφέρθηκε στην ομάδα της δικής του εποχής, αλλά και τον τωρινό Άρη.
Κόντης: «Ο Καρυπίδης τα ανέλαβε όλα μόνος – Η ΕΠΟ ήξερε για την τιμωρία της FIFA»

Για το πέρασμά του από τον Άρη, την τωρινή ομάδα και τον Θόδωρο Καρυπίδη, αλλά και το πρόβλημα με τη FIFA μίλησε ο πρώην πρώην εκτελεστικός διευθυντής της «κίτρινης» ΠΑΕ Γιάννης Κόντης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό του Sportime: Αυτή είναι η πρόταση που έκανε ο Άρης στον Ιντέγε

Μεταξύ άλλων ο Κόντης εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του CAS, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι στον Άρη θα επέστρεφε μόνο στην περίπτωση που μπορούσε ο ίδιος να φέρει έναν ισχυρό επενδυτή.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κόντης στον Libero FM:

Για όσα του προσάπτουν ορισμένοι σχετικά με τον Κουλουχέρη: «Επειδή ήρθε το θέμα με τον Κουλουχέρη, πήγαν κάποιοι να το συνδυάσουν με μένα. Δεν ήμουν μάνατζερ του Κουλουχέρη και κάποιοι θέλουν να μου τον χρεώσουν. Είχε υπογράψει περίπου 150 χιλιάδες τον χρόνο. Οι παίκτες αποκτούν την απαίτηση, επειδή κάποιος δεν τους πληρώνει. Αν τον πληρώσεις, θα έχει δικαίωμα να σε τρέχει με προσφυγές; Οταν του κάνεις το συμβόλαιο, πρέπει να ξέρεις ότι μπορείς να τον πληρώσεις].

Στον πρώτο του σχόλιο για την τωρινή κατάσταση, ο Κόντης σημείωσε: «Φέτος στον Άρη έπαιξαν 13 παίκτες. Όταν κάνεις ένα συμβόλαιο, υπολογίζει ότι θα τους πληρώσεις όλους. Οχι μόνο αυτούς που παίζουν. Έχεις διοίκηση; Αναλαμβάνεις ευθύνη. Στο Άρη δεν γινόταν αυτό. Νόμιζαν ότι έμπαινα στο λογιστήριο και ήξερα τα πάντα. Έχω δύο αποφάσεις πληρωμών από τον Άρη. Αν ήμουν αυτό που λένε κάποιοι, θα τα διεκδικούσα πρώτος. Για αυτό έφερα τον Πλα. Κάποιοι έλεγαν όμως “καλύτερα να πέσουμε παρά να πάρει ο Κόντης στην ομάδα”. Τους αρέσει να είναι σε επιτροπές σωτηρίας, να μιλούν στα ραδιόφωνα αλλά δεν βάζουν ένα ευρώ από την τσέπη τους. Θα αδικήσω άτομα άμα αναφέρω ονόματα ατόμων που έχουν περάσει από την Λέσχη. Εγώ μιλάω για τα δικά μου χρόνια. Τότε κάποιοι δεν ήθελαν η ομάδα να φύγει από τα χέρια τους. Ο Κόντης είπε τον Μάιο στην ΓΣ ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έρθουν τα 2 εκατομμύρια. Γιατί δεν περίμεναν για να εκτεθώ. Αλλά με έδιωξαν. Αυτοί που ήθελαν να φέρουν ξανά τον… εκλεκτό τους. Ο Άρης έπεσε για 15 εκατομμύρια. Θα την έβρισκε την άκρη. Πέντε προς παίκτες και δέκα στην εφορία. Αυτά ήταν τα χρέη του Άρη».

Συνεχίζοντας ο Κόντης ανέφερε: «Εγώ έβαλα την ομάδα στην ECA για πρώτη φορά. Όταν έφυγα, κανένας δεν πήγε σε μία συνεδρίαση και τους έβγαλαν εκτός. Φιλικά με Μπόκα, Πενιαρόλ, η συμφωνία με τον Ροναλντίνιο… Επειδή τον έκλεισαν στην φυλακή, δεν είναι ρέστος.

Στον Άρη, πάντα οι αντι-κόντηδες δεν μπορούσαν να είναι στο περιθώριο. Έβγαζαν ό,τι ήθελαν. Όταν ο Αμορόζο κέρδισε 1 εκατομμύριο από την FIFA, έλεγαν τί γίνεται; Με δικές μου ενέργειες πήγαμε τον CAS. Όταν πήγαμε τον Κάμπορα στο CAS, πάλι δεν είπαν τίποτα αλλά στάθηκαν στην πρώτη δίκη που χάσαμε. Πάντα τα έλεγαν όπως ήθελαν. Τον Κούπερ λένε ότι δεν τον έφεραν εγώ. Μετά φόρτωσαν σε μένα ότι έφυγε. Δεν εμπιστευόταν άλλον πέραν εμού ή του Ζαμπέτα.

Προχθές διάβασα ότι ο Όγιος έφερε τον Χαβίτο. Ηταν η πρώτη μου κίνηση με τον Φερέρ».

Για την υπόθεση του Αρη με την FIFA και το CAS: «Αυτή την στιγμή ο Άρης έχει πέντε ban. Χονδρικά είναι εδώ. Το πρώτο με τα τέσσερα άτομα και το άλλο είναι το γιατί ενώ υπήρχε αυτό το ban, έκανε την μεταγραφή του Ντουρμισάι. Για το πρώτο δεν μπορεί να προσφύγει πια. Είτε πληρώνεις είτε κάνεις διακανονισμό. Περιμένει βέβαια ένα μνημόνιο κυβέρνησης και FIFA. Αν ήμουν ο Καρυπίδης και έρχονταν αυτά τα χαρτιά, παίρνω τηλέφωνο την ΕΠΟ και λέω ότι είναι άλλη εταιρία. Σίγουρα κάποιος του είπε ότι δεν τρέχει τίποτα. Δεν μπορεί να επαναπαύθηκε μόνος του. Κάποιος τον διαβεβαίωσε για κάτι. Του είπε να μην απολογηθεί, διότι έτσι θα αναλάμβανε ευθύνες προηγούμενης ΠΑΕ».

Για τον κ. Ζεμπέρη, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση του Άρη: «Ο κ. Ζέμπερης είναι ο ικανότερος για αυτές τις υποθέσεις. Τον είχα φέρει στον Άρη. Μας κέρδισε, πέραν των Κάμπορα και Αμορόζο, κάποιες ακόμα υποθέσεις. Εάν δεν κερδίσει μία υπόθεση στο CAS, σημαίνει ότι δεν να πιαστεί από πουθενά. Το CAS είναι μία αρχή που δικάζει εξ αρχής. Διαβάζει τις αποφάσεις αλλά δεν τις λαμβάνει υπόψιν της. Είναι δικαστές 90% ακριβοδίκαιοι. Το CAS είναι κάτι σαν Άρειος Πάγος. Για να δικαστείς, κάνεις προσφυγή. Γυρίζει και ειδοποιεί τα δύο μέλη. Ο Άρης πρέπει να έχει προσφύγει είτε κατά της FIFA είτε κατά της ΕΠΟ. Ανάλογα με το σκεπτικό.

Το CAS βλέπει τα στοιχεία και ζητάει υπομνήματα από τις δύο πλευρές. Ακούει όσα έχουν να πουν, δικάζει και βγάζει απόφαση μετά από λίγες μέρες. Ο Άρης βέβαια δεν έχει προσφύγει ακόμα στο CAS, Περιμένει το σκεπτικό, εάν δεν το έχει πάρει ήδη. Στην συνέχεια έχει 21 μέρες

Στην υπόθεση του Άρη το CAS δύσκολα θα πει ότι είναι αναρμόδιο. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, μπορεί να το κάνει. Εάν γίνει, η απόφαση παραμένει ως έχει».

Για το ενδεχόμενο μείωσης ή αύξησης μίας ποινής: «Ή τις αφήνει ως έχουν ή της απαλείφει. Στον Άρη, θα πάει ξεκάθαρα στον λόγο που έκανε μεταγραφές. Όχι στην περίπτωση των τεσσάρων παικτών. Ο Άρης πάει για την τελευταία τιμωρία, που είναι για έναν χρόνο. Για την πρώτη πρέπει να πληρώσει ή να τα αφήσει. Εάν η κυβέρνηση κάνει ένα μνημόνιο και πείσει την FIFA ότι τα χρέη δεν αφορούν τον Άρη, έχει μία μικρή πιθανότητα να τα καταφέρει.

Ακούω για την απόφαση της Πάρμα και ότι είναι ο ίδιος δικαστής. Διεκδίκησαν χρήματα ο ΠΑΟ και η Τέντα. Δεν πήγαν να δηλώσουν απαίτηση στην εκκαθάριση και για αυτό δεν δικαιώθηκαν. Οι παίκτες δηλώνονται αυτόματα στην εκκαθάριση. Δεν έχει σχέση η υπόθεση της Πάρμα και είναι καλό να μην την επικαλείται κανένας. Ο ΑΡΗΣ λέει ότι είναι άλλη ΠΑΕ. Ο Καρυπίδης έχει δίκιο που δεν θέλει να τα πληρώσει. Η Πολιτεία κάνει ό,τι κάνει για να βγάλει την υποχρέωση και να μην φωνάζει ο κόσμος. Ξέρουμε τί γράφει η επιστολή; Κανείς δεν θα το δει. Αν δεν δικαιωθεί ο ΑΡΗΣ, ο Γεραπετρίτης και οι υπόλοιποι θα πουν ότι έκαναν ό,τι μπορούσαν”.

Για την σιγουριά του Καρυπίδη και την δική του εκτίμηση, ο Κόντης εξήγησε: «Αν την εκφράζει, κάποιος θα του έχει πει ότι η FIFA έχει καταλάβει. Επειδή όμως δεν εμπιστεύομαι τις κυβερνήσεις και την Ομοσπονδία, που του είπε να είναι ήσυχος, κρατάω μία πισινή. Πώς γίνεται να χάθηκε το χαρτί στην FIFA; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τρέμει μήπως γίνει κάτι με την FIFA. Φυσικά και ήξεραν για την τιμωρία και θα προσπαθήσουν να το φορτώσουν σε κάποια υπάλληλο για να γλιτώσουν το πρόστιμο. Ο ‘Αρης τρέχει να σκεπάσει τα λάθη που τον έφεραν σε αυτήν την κατάσταση. Λάθη της Ομοσπονδίας. Και ο Άρης έχει συμμετοχή στο λάθος, αλλά πρώτα φταίει η Ομοσπονδία».

Για τον Καρυπίδη είπε: «Έχει αναλάβει τα πάντα μόνος του. Ίσως θα έπρεπε να έχει βοήθεια. Και δεν το λέω για να γυρίσω. Δεν μου έχει πει και κάτι τέτοιο. Εγώ στον Άρη θα γυρίσω μόνο με επενδυτή. Έχουμε πιει καφέδες στο Κολωνάκι. Εκεί είναι το γραφείο του. Πρέπει να οργανωθεί καλύτερα. Είναι κρίμα να βάζει λεφτά από την τσέπη του και να μην φαίνονται. Να στελεχώσει την εταιρία. Δεν ξέρω τί έχει ακριβώς κιόλας. Είναι συνέχεια στην Αθήνα. Δεν είναι εύκολο».

Για το ότι δεν έχει εμφανιστεί κάποιος τα τελευταία χρόνια για να πάρει την ομάδα: «Γιατί δεν έρχεται κάποιος να πάρει τον Παναθηναϊκό; Ένας άνθρωπος που έχει τρέξει και έχει ρωτήσει κόσμο για αυτό, είμαι εγώ. Έχω προσπαθήσει. Πάντα υπάρχει η αμφιβολία της Ελλάδας ως χώρας αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος. Οτι είναι υποβαθμισμένο. Συν ότι σε όλες τις ομάδες υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που αποτρέπουν κάποιον άνθρωπο να την αναλάβει. Θα αναφέρω μία περίπτωση. Πριν ασχοληθώ με τους Άραβες, που κάποιοι έλεγαν ότι έτρωγαν πιτόγυρα, είχα έρθει σε επαφή με μία φαρμακευτική εταιρία που είχε την Βασιλεία. Η ιδιοκτήτης ήταν… τρελή με το ποδόσφαιρο και ήθελε να αγοράσει μία ομάδα στα Βαλκάνια. Ηταν να κάνω ένα ραντεβού. Και κάποιοι τους έστελναν μέιλ ότι εδώ είναι απατεώνες και θέλουν να σας κλέψουν. Προσπάθησα με τον Κλάουρε. Ζήτησα βοήθεια και από τον Νάτσο (σ.σ. Γκαρσία) που είναι φίλοι. Και αυτού, του έστελναν μηνύματα διάφοροι. Όχι μόνο από τον Άρη.

Έχω μία γνωστή. Την Αμάντα Στέμπλεϊ. Είχε κάνει την πώληση της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτή η κοπέλα κάνει αγοραπωλησίες ομάδων. Τώρα κάνει την Νιούκαστλ. Οταν της είπα για τον Άρη πριν δύο χρόνια και της έστειλα μία ωραία παρουσίαση του Αντώνη Ζαμπέτα, που την έκανε πριν χρόνια, μου είπε πολύ θετικά λόγια. Δυστυχώς όμως έψαξε την δυναμική του ελληνικού ποδοσφαιρικού και δεν την έκρινε δυνατή για να φέρει κάποιον επενδυτή. Να βάλεις δηλαδή 70 εκατομμύρια και να πάρεις 100 εκατομμύρια. Ο Άρης με την δυναμική και τον κόσμο που έχει, θα ήταν μία από τις πιο περιζήτητες ομάδες στην Ευρώπη. Είχα φέρει πόσους ξένους. Την δεύτερη μέρα καταλάβαιναν την δυναμική της ομάδας. Στην Ελλάδα δεν βλέπουν την δυναμική. Στην Αθήνα μιλούν για Big-4. Δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους».
.
Για το αγωνιστικό υλικό του Άρη ο Κόντης σημείωσε: «Ο Άρης έχει ταυτιστεί με το λάτιν μοντέλο. Βέβαια το 2010 είχαμε καλύτερο υλικό. Εκείνη η ομάδα φέτος θα διεκδικούσε Champions League. Φέτος πάσχει σε κάποιες γραμμές. Δεν έχει πληρότητα. Έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία. Δεν παίρνεις Σουηδούς, Αλβανούς, Αφρικανούς όταν έχεις ένα λάτιν μοντέλο.

Από τον φετινό ‘Αρη και τους Έλληνες , μ΄αρέσει ο Φετφατζίδης. Έχει βρει την ομάδα που του ταιριάζει. Θα κάνει λάθος αν φύγει. Είναι σε μία ηλικία που δεν χρειάζεται να κάνει πειράματα. Ο Γκάμα αν δεν είχε τραυματισμούς, θα ήταν πολύ καλός. Αλλά ταλαιπωρείται. Και είναι μεγάλος.

Ο Καρυπίδης κάνει μεταγραφές αλλά θα έπρεπε να επικεντρωθεί περισσότερο στο λάτιν μοντέλο. Έφερε και Έλληνες προπονητές που με… χαλάνε. Δεν τους πιστεύω. Έχουν φοβίες. Όταν παίζουν με θεωρητικά μεγάλες ομάδες, τρέμουν».

Για τον Άγγελο Χαριστέα: «Δεν την ξέρει ακόμα την δουλειά, αλλά θα την μάθει. Είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου, σοβαρός και μέσα σε λίγα χρόνια μπορεί να εξελιχθεί. Πρέπει να μάθει τις αγορές. Να δικτυωθεί. Αυτό είναι το μυστικό ενός τεχνικού διευθυντή», κατέληξε ο Κόντης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κόντης: «Ο Καρυπίδης τα ανέλαβε όλα μόνος – Η ΕΠΟ ήξερε για την τιμωρία της FIFA»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.