CHAMPIONS LEAGUE

Αφεντικό στο Μόναχο η Ρεάλ!

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επικράτησε 2-1 της Μπάγερν στον πρώτο ημιτελικό
Αφεντικό στο Μόναχο η Ρεάλ!

H Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε το γκολ του Τζόσουα Κίμιχ, επικράτησε 2-1 της Μπάγερν στο Μόναχο και βρίσκεται πολύ κοντά στον τρίτο διαδοχικό τελικό του Champions League.

H ρεβάνς του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” θα διεξαχθεί την Πρωτομαγιά, ενώ την επόμενη ημέρα θα βγει και ο δεύτερος αντίπαλος, με τη Λίβερπουλ να έχει πάρει σαφές προβάδισμα επί της Ρόμα.

Η 25η μονομαχία της ιστορίας μεταξύ Μπάγερν και Ρεάλ (σ.σ. κανένα άλλο ζευγάρι δεν έχει ξαναπαίξει τόσες φορές) άρχισε με τους γηπεδούχους να πιέζουν ψηλά.

Όπως η Λίβερπουλ έχασε νωρίς-νωρίς τον Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν στον άλλο ημιτελικό με τη Ρόμα, η βαυαρική ομάδα υπέστη ανάλογο πλήγμα στο 8ο λεπτό με τον τραυματισμό του Άριεν Ρόμπεν.

Η Μπάγερν πήρε το προβάδισμα στο 28ο λεπτό με εξαιρετική επιθετική προσπάθεια και πλασέ του Τζόσουα Κίμιχ από δεξιά, αλλά στο 31’ ο Γιουπ Χάινκες υποχρεώθηκε σε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή λόγω τραυματισμού του Τζέρομ Μπόατενγκ.

Το πανέμορφο γκολ του Κίμιχ επί της Ρεάλ (vid)

Η ατυχία για τους γηπεδούχους ολοκληρώθηκε στο 44’, όταν κόντρα στη ροή του αγώνα, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Μαρσέλο με ένα δυνατό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σβεν Ούλραϊχ.

Η ισοφάριση του Μαρσέλο στην εκπνοή του α’ μέρους (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδείχθηκε ξανά αποτελεσματική στο 57ο λεπτό και, μάλιστα, με γκολ του Μάρκο Ασένσιο που είχε περάσει αλλαγή στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου.

Προβάδισμα τελικού η Ρεάλ στο Μόναχο (vid)

Η Μπάγερν απείλησε στο 59’ και το 63’ με ισάριθμα σουτ του Φρανκ Ριμπερί, άγγιξε την ισοφάριση στο 67’ με τους Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι-Τόμας Μίλερ, ωστόσο το 1-2 παρέμεινε.

Ο καλά κλεισμένος Κριστιάνο Ρονάλντο βρήκε δίχτυα στο 71’, αλλά δεν χρίστηκε σκόρερ, αφού κατέβασε την μπάλα με το χέρι, ενώ στο 75’ ο νεοεισελθών Καρίμ Μπενζεμά έχασε κλασική ευκαιρία για να δώσει χαρακτήρα θριάμβου στη νίκη της Ρεάλ.

Τι έκανε ο Μαρσέλο! (vid)

Στα τελευταία λεπτά η Μπάγερν πολιόρκησε την περιοχή των δις πρωταθλητών Ευρώπης και στο 88’ είχε μια πολύ καλή στιγμή για να σώσει την παρτίδα με τον Λεβαντόβσκι, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Λίβερπουλ και Ρεάλ είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Champions League.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (34’ Σίλε), Χούμελς, Ραφίνια, Μαρτίνεθ (75’ Τολισό), Ροντρίγκες, Μίλερ, Ρόμπεν (8’ Αλκάνταρα), Ριμπερί, Λεβαντόβσκι.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Νάβας, Καρβαχάλ (67’ Μπενζεμά), Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (83’ Κόβατσιτς), Μόντριτς, Κρόος, Βάθκεθ, Ίσκο (46’ Ασένσιο), Ρονάλντο.

Το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης

Τρίτη (24/4)

Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2 (35′, 45′ Σαλάχ, 56′ Μανέ, 62′, 69′ Φιρμίνο – 81′ Τζέκο, 85′ πεν. Περότι)

Τετάρτη (25/4)

Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης 1-2 (28′ Κίμιχ – 44′ Μαρσέλο, 57′ Ασένσιο)

Τρίτη (1/5)

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν

Tετάρτη (2/5)

21:45 Ρόμα – Λίβερπουλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αφεντικό στο Μόναχο η Ρεάλ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.