CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Γιατί η Λισαβόνα είναι ορόσημο στη σχέση του Γιούργκεν Κλοπ με τη Λίβερπουλ

Πώς και γιατί η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Γερμανού προπονητή.
Champions League: Γιατί η Λισαβόνα είναι ορόσημο στη σχέση του Γιούργκεν Κλοπ με τη Λίβερπουλ

Ενώ ο Γιούργκεν Κλοπ προετοιμάζει τη Λίβερπουλ για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα, το παρελθόν του κλείνει το μάτι.

Μία στιγμή μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ένα τηλεφώνημα, μία κίνηση. Γι’ αυτό ακριβώς η Λισαβόνα θα είναι πάντα μία πόλη-ορόσημο για τον Κλοπ. Πίσω στο 2015 θα σας γυρίσουμε. Καθόταν σε ένα καφέ στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και ο ατζέντης του τον ενημέρωσε για την κρούση από πλευράς «ρεντς». Διακοπές ήταν, με την οικογένεια του. Άρα και σε ανάλογο mood. Αλλά με το που έκλεισε το τηλέφωνο, ήξερε πως κάτι καινούριο, κάτι μεγάλο και τρανό επρόκειτο να ξεκινήσει γι’ αυτόν. «Είναι η Λίβερπουλ…» είπε στα παιδιά του και, στην ουσία, είχε ήδη πει «ναι».

«Από την πρώτη στιγμή, το ένιωσα σωστό. Ήταν, αναμφίβολα, μία απόφαση που μου άλλαξε τη ζωή», σχολίασε τώρα. Ενώ επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε μια πραγματική σχέση αγάπης. Είναι, κάπως, παράδοξο πως αυτή είναι η πρώτη φορά από τότε που ο Γερμανός κόουτς θα βρεθεί ξανά στη Λισαβόνα. Δεν το ‘φερε η τύχη τόσο καιρό να αντιμετωπίσει ομάδα της πόλης. Η συνάντηση με την Μπενφίκα έρχεται να καλύψει αυτό το κενό.

Στο δρόμο για το quadruple (ή μήπως όχι κύριε Κλοπ;)

Το Λιγκ Καπ έχει κατακτηθεί (στα πέναλτι απέναντι στην Τσέλαι), η Λίβερπουλ είναι σε καλή θέση και στις 3 άλλες διοργανώσεις που ξεκίνησε τη σεζόν. Το quadruple δηλαδή είναι πάντα εφικτό. Στη θεωρία. Κατά τον Κλοπ, εκεί θα μείνει κιόλας. «Δεν είναι ρεαλιστικό σενάριο», υποστήριξε. «Πιο πιθανό είναι να κάνει η Μάντσεστερ Σίτι το treble», συμπλήρωσε.

Να σου και το… μίνι mind game λίγο πριν τον (νυν υπέρ πάντων) αγώνα με τους «πολίτες» την ερχόμενη Κυριακή (10/3), εν δυνάμει ικανό να κρίνει την ταυτότητα του φετινού νικητή στην Premier League. Αλλά, βέβαια, κάθε πράγμα στον καιρό του. Προέχει η πρώτη κόντρα με τους «αετούς» της Λισαβόνας. Οι «ρεντς» είναι το φαβορί, ναι, όμως πρέπει και να το δείξουν στην πράξη.

Χωρίς πάντως να βασίζονται στις συμβουλές του Λούις Ντίας. Δεν είναι πως ο «Κλόπο» δεν ρώτησε τον παίκτη του, που ως τον Γενάρη έπαιζε στην Πόρτο, άρα θεωρητικά είναι καθ’ ύλην αρμόδιος επί του θέματος. Είναι πώς δεν κατάλαβε λέξη από όσα του είπε ο ποδοσφαιριστής του! Αυτό είπε τουλάχιστον όταν ρωτήθηκε σχετικώς. Χιούμορ ήταν, μην το(ν) παρεξηγήσουμε…

Βλαχοδήμος Vs Τσιμίκας

Και μέσα σε όλα, έχουμε και ελληνική κόντρα σε αυτό το Μπενφίκα – Λίβερπουλ. Αξιοσημείωτο από μόνο του σε ευρωπαϊκό κάδρο, γίνεται ακόμα περισσότερο με δεδομένο το πόσο προχωρημένο είναι το στάδιο στη σεζόν. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος περιμένει να υποδεχτεί τον Κώστα Τσιμίκα. Φανταζόμαστε θα είπαν πολλά γι’ αυτό τους το αντάμωμα αυτές τις μέρες που είχαν «υπηρεσία» με την Εθνική ομάδα.

Μία ή άλλη, το βέβαιο είναι πως ως ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχουμε σίγουρα εκπρόσωπο στους «4». Με ανοιχτό μετά το δρόμο να πετύχει κάποιος εκ των δύο αυτό που για λίγο δεν κατάφερε το 2004 ο Άκης Ζήκος, με τη Μονακό να ηττάται (3-0) στον τελικό του Champions League από την Πόρτο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Champions League: Γιατί η Λισαβόνα είναι ορόσημο στη σχέση του Γιούργκεν Κλοπ με τη Λίβερπουλ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.