CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Νίκη με σβηστές τις μηχανές στο Μάλμε η Τσέλσι

Η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ έφυγαν από το Μάλμε με τους τρεις βαθμούς, κλειδώνοντας την παρουσία τους στους «16» του Champions League

Champions League: Με σκόρερ τον Ζίγιες, οι Λονδρέζοι έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το Μάλμε
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το 4-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν συνέβη ξανά, αλλά η Τσέλσι ζευγάρωσε τις νίκες επί της Μάλμε και κλείδωσε την πρόκριση στους «16» του Champions League.

Ο Τόμας Τούχελ χρησιμοποίησε ροτέισον απέναντι στους Σουηδούς. Μπορεί οι «μπλε» του Λονδίνου να μη σκόραραν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά τελικώς επικράτησαν ευκολότερα του αναμενομένου.

Η Μάλμε περίμενε καθόλη τη διάρκεια του ματς τους Άγγλους. Να όμως που αυτή η παθητικότητα επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν αρκετές φορές την εστία του Ντάλιν. Βέβαια, τις περισσότερες φορές, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε τις προσπάθειες των πρωταθλητών Ευρώπης.

Τελικώς, τη λύση έδωσε ο Χακίμ Ζιγιές. Ο Μαροκινός απέδειξε ότι αξίζει φανέλα βασικού. Εκείνος ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για τους Σουηδούς και το πιστοποίησε στη φάση του 56΄.

 

Η Τσέλσι χρησιμοποίησε όλο το πλάτος του γηπέδου, με τους Χάβερτς και Χάντσον-Οντόι να κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς. Ο τελευταίος σημάδεψε με πανέμορφη σέντρα τον Ζιγιές, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στους Λονδρέζους.

Η νίκη έμοιαζε βέβαιη, καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι αδρανείς επιθετικά. Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Τσέλσι στους εννιά βαθμούς, ενώ η Μάλμε έμεινε για ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από τη νίκη.

Μια εξέλιξη που φέρνει τους Άγγλους με το ενάμισι πόδι στους «16» του Champions League. Αν μάλιστα, η Γιουβέντους επικρατήσει της Ζενίτ, τότε οι Άγγλοι θα κλειδώσουν από την τέταρτη αγωνιστική την πρόκριση.

Champions League: Άλμα πρόκρισης για Βόλφσμπουργκ

Λίγο νοτιότερα, η Βόλφσμπουργκ πέτυχε την πρώτη της νίκη στον όμιλο και μάλιστα έκανε άλμα πρόκρισης. Ο Φλόριαν Κόφελντ, στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο ως προπονητής, είδε τους «λύκους» να λυγίζουν την Σάλτσμπουργκ.

 

Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Μπακού έβαλε μπροστά στο σκορ τους Γερμανούς. Ωστόσο, οι Αυστριακοί δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν με πανέμορφη εκτέλεση από τον Μαξιμίλιαν Βέμπερ (30΄).

 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, η Βόλφσμπουργκ σκόραρε ξανά με τον Λούκας Νμέτσα. Οι τρεις βαθμοί έφεραν τους «λύκους» στη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ οι «ταύρους» έμειναν αμετακίνητοι στην κορυφή και στους επτά βαθμούς. Πλέον, η αναμέτρηση της Λιλ με τη Σεβίλλη, μπορεί να βάλει φωτιά στον όμιλο, αναλόγως αποτελέσματος.

Exit mobile version