Ο Πιερ Γουεμπό μίλησε για το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης από τον διαιτητή Σεμπαστιάν Κολτέσκου, στον αγώνα της Μπασάκσεχιρ με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Πιερ Γουεμπό, σημείωσε μεταξύ άλλων πως η 8η Δεκεμβρίου θα μείνει για πάντα σαν μία ημέρα μνήμην στον αγώνα κατά του ρατσισμού.

Ο πρώην διεθνής Καμερουνέζος, τόνισε πως ο Ρουμάνος διαιτητής Σεμπαστιάν Κολτέσκου δεν τον σεβάστηκε, αναφέροντάς τον ως «ο μαύρος», όταν ανέφερε στον διαιτητή ότι πρέπει να τον αποβάλει για έντονη διαμαρτυρία μετά μια απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τούρκοι χάκαραν το προφίλ του Κολτέσκου κι έβαλαν φωτογραφία του Γουεμπό!

«Τώρα θα έχουμε τη μέρα πριν από την 8η Δεκεμβρίου και την επόμενη μέρα. Θα θυμόμαστε» δήλωσε ο 38χρονος Γουεμπό, στο BBC Sport, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (11/12). «Ήταν μια δύσκολη μέρα, πολύ σκληρή. Είναι πολύ αγχωτικό, ζήτησα από τον γιατρό να μου δώσει κάποια χάπια για να κοιμηθώ.

Δεν θέλω οι άνθρωποι να εστιάσουν σε μένα, θα είναι κρίμα αν με θυμούνται γι’ αυτό. Ντρέπομαι γι’ αυτό, για να είμαι ειλικρινής. Αυτές οι δύο ή τρεις μέρες ήταν οι πιο δύσκολες στην καριέρα μου». Οι παίκτες των δύο ομάδων και η νέα διαιτητική τετράδα που ορίστηκε από την UEFA γονάτισαν πριν ξαναρχίσει ο αγώνας την Τετάρτη, (9/11) με τον Γουεμπό να τονίζει ότι περισσότερες ενέργειες όπως αυτή, θα αναγκάσουν την UEFA να λάβει αυστηρότερη δράση σε περιστατικά που σχετίζονται με τον ρατσισμό.

Η UEFA είπε ότι θα διενεργήσει «διεξοδική έρευνα», ωστόσο ο Γουεμπό από την πλευρά του τόνισε πως «…μπορείτε να φανταστείτε δύο, τρία, τέσσερα παιχνίδια σαν αυτό; Να σταματούν τα παιχνίδια μετά από τέτοια περιστατικά; Νομίζω ότι η UEFA θα ασχοληθεί. Δείξαμε ότι θα το κάνουμε αυτό. Δεν είναι ο διαιτητής που θα το σταματήσει, είναι οι παίκτες. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι η αλληλεγγύη με τους παίκτες. Τι μήνυμα στείλαμε στον κόσμο!».