CHAMPIONS LEAGUE

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η μόνη σταθερά στο χάος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Σε μια αλλοπρόσαλλη ομάδα όπως αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι η μόνη σταθερά. Η τάξη στο χάος!

Προγνωστικά Στοιχήματος Χοσέ: Οι στοιχηματικές προβλέψεις και τα προγνωστικά στοιχήματος από τον Χοσέ για την Τρίτη 23/11 στο e-sporime.
Συντάκτης: Γιώργος Καραχάλιος Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Για ακόμη μια φορά, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κράτησε όρθια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αυτή τη φορά απέναντι στην Αταλάντα.

Πώς να βρεις να πεις κάτι καινούριο γι’ αυτόν τον χαρισματικό άνθρωπο; Δεν έχουν ειπωθεί όλα τόσα χρόνια; Μα, για στάσου, συνηθίζεται ποτέ τόσο και τέτοιο ταλέντο; Αυτή η μοναδικότητα; Αυτή η απαράμιλλη ανθεκτικότητα στο χρόνο;

Ο Ρονάλντο είναι μοναδικός

Το Champions League είναι η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Πόσο ταιριαστό συνεπώς ότι είναι η διοργάνωσή του. Πρώτος (της) σκόρερ όλων των εποχών (140 γκολ!) και όλο το «αυγατίζει».

Τέσσερα ματς ως τώρα φέτος στα «αστέρια». Πέντε γκολ, δύο νικητήρια στο φινάλε και μία ισοφάριση στις καθυστερήσεις. Ακόμα και για τα δικά του υπεράνθρωπα στάνταρ, είναι εντυπωσιακό.

Έφτασε τα 127 γκολ σε 303 ματς με τους «κόκκινους διάβολους» (σε όλες τις διοργανώσεις) και έγινε ο γηραιότερος που σκοράρει 2 γκολ σε ένα παιχνίδι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ρονάλντο είναι πάντα «παρών»

Στο Μπέργκαμο, έσωσε ξανά μια ομάδα που για πολλή ώρα δεν ήξερε τι (θέλει να) κάνει. Δείτε ξανά το δεύτερο γκολ του. Πριν καν έρθει η μπάλα προς το μέρος του, έχει δει μπροστά. Περιμένει. Με το σώμα, με τα μάτια.

Ξέρει πού θα στείλει την μπάλα αρκετά πριν σουτάρει. Βασικά στο ένα και μοναδικό σημείο που ο τερματοφύλακας δεν μπορούσε να αντιδράσει σωστά. Σε κάθε κρίσιμη στιγμή, (θα) είναι εκεί. Βγάζοντας γκολ από το πουθενά.

Ο Ρονάλντο λύνει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί

Κάποιοι, όχι λίγοι, του χρεώνουν πως δεν πιέζει ψηλά, πως δεν βοηθά αμυντικά. Πως είναι συχνά στατικός. Και άρα γίνεται βάρος στο σύνολο.

Μην ακούει τέτοια ο Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι. «Κάποιοι τολμούν να πουν ότι ο Ρονάλντο είναι πρόβλημα, για φαντάσου! Που βάζει γκολ τις 5 από τις 10 φορές που θα προσπαθήσει…», σχολίασε, έμπλεος θαυμασμού.

Αγαπάει το ποδόσφαιρο ο Ιταλός κόουτς της Αταλάντα. Και μπρος σε αυτό κάνει πέρα την απογοήτευση που η ομάδα του δεν πήρε μία σπουδαία νίκη ακριβώς γι’ αυτό(ν).

Κι έπειτα, πως ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν μαρκάρει, δεν το μάθαμε δα σήμερα.

Ο Ρονάλντο λύνει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί. Μια ιδιοφυία σε δράση. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πρέπει να λύσει τα υπόλοιπα. Από τη στιγμή που τα… όλε του δεν έχουν ακόμα τελειώσει.

«Είναι ο δικός μας Μάικλ Τζόρνταν», είπε ο 48χρονος Νορβηγός και πρέπει να βρει τρόπο να γίνει… Φιλ Τζάκσον.

Ακόμα κι αυτός, μόνος δεν μπορεί

Γιατί η ικανότητα του Ρονάλντο, σπουδαία κι αν είναι, δεν αρκεί. Ο ένας δεν μπορεί να καμουφλάρει για πάντα τα προβλήματα του συνόλου.

Η αμυντική ανισορροπία. Tο ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι πραγματικά σίγουρος τι να περιμένεις από τη Γιουνάιτεντ, από τακτική ως διάθεση. Όλα αυτά συνιστούν μεγάλα ζητήματα. Που την κρατάνε πίσω.

Υπάρχει μια εγγενής ειρωνεία στο ότι ενώ χτίστηκε ως ομάδα για να κυριαρχεί, καταλήγει να υποφέρει για μακρά διαστήματα. Ευτυχώς, τουλάχιστον, υπάρχει ο CR7.

Exit mobile version