CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ: «Μόνιμοι» ανταγωνιστές για την… κορυφή (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί σήμερα την Λίβερπουλ (22:00) για τα προημιτελικά του Champions League, στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο»

Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα υποδεχθεί σήμερα την Λίβερπουλ (22:00) για τα προημιτελικά του Champions League, στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο»

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει σήμερα το βράδυ (22:00) στο «Αλφρέδο Ντι Στέφανο» με αντίπαλο την Λίβερπουλ, στον πρώτο προημιτελικό για το φετινό Champions League.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν από τις πιο… βαριές φανέλες στον κόσμο. H «Βασίλισσα» έχει κατακτήσει τον θεσμό 13 φορές ενώ οι «Κόκκινοι» του «Άνφιλντ» 6.

Τα μεταξύ τους… ραντεβού όπως είναι αναμενόμενο πάντοτε κρίνουν τίτλους. Το καλύτερο παράδειγμα είναι ο τελικός του 1981. Εκεί στο «Παρκ Ντε Πρενς» η αγγλική ομάδα είχε επικρατήσει με 1-0, με τέρμα του Άλαν Κένεντι στο 82`.

Ο… αρχιτέκτονας της επιτυχίας ήταν ο Μπομπ Πέισλι, ενώ ο αντίπαλος του προπονητής ήταν ο Βούγιαντιν Μπόσκοφ.

Πάρα πολλά χρόνια αργότερα (2009) για το Champions League οι δύο αντίπαλοι… κονταροχτυπήθηκαν στην φάση των «16» του θεσμού. Στο πρώτο ματς στο «Μπερναμπέου» η Λίβερπουλ κέρδισε με γκολ που σημείωσε ο Μπεναγιούν στο 83ο λεπτό.

Στην ρεβάνς του «Άνφιλντ» ήταν καταιγιστική και επικράτησε με 4-0. Μόλις στο 16` ο Φερνάντο Τόρες την έβαλε μπροστά στο σκορ. Ο Τζέραντ σκόραρε δύο φορές (28`, 47`), με τον Ντοσένα στο 88` να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα.

Έτσι ο Χουάντε Ράμος απέτυχε παταγωδώς κόντρα στον συμπατριώτη του, Ράφα Μπενίτεθ στην… μάχη των πάγκων.

Η ώρα της… εκδίκησης ήρθε για την Ρεάλ Μαδρίτης την σεζόν 2014-15 για την φάση των ομίλων. Πέρασε σαν… σίφουνας από το «Άνφιλντ» με 3-0 (23` Κριστιάνο Ρονάλντο, 30`, 41` Μπενζεμά) με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι, ενώ στο αντίπαλο καθόταν ο Μπρένταν Ρότζερς.

Στην Ισπανία ο Μπενζεμά ήταν και πάλι αυτός που έκρινε την τύχη του ματς, αφού σκόραρε στο 27`. Η «Βασίλισσα» όμως πήρε την ρεβάνς και σε τελικό. Αυτόν του 2018 στο «Ολιμπίνσκι» του Κιέβου. Τεχνικοί οι Ζινεντίν Ζιντάν και Γιούργκεν Κλοπ.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι άρχισαν δυνατά τον αγώνα, όμως ο Μπενζεμά σκόραρε στο 51`. Ο Μανέ τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα. Με τον Μπέιλ να «γράφει» το 2-1 στο 63` με ένα πανέμορφο τέρμα. Ο Ουαλός έστειλε το… τρόπαιο στην Μαδρίτη όταν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 83` (3-1).

Φυσικά το παιχνίδι θα μείνει αξέχαστο για τα τραγικά λάθη του τερματοφύλακα των Βρετανών, Λόρις Κάριους. Για τον λόγο αυτό η Λίβερπουλ άλλωστε πήρε τον Άλισον Μπέκερ την επόμενη περίοδο από την Ρόμα, που της έλυσε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα στην συγκεκριμένη θέση.

Νωρίς αποχώρησαν από το γήπεδο ο Σαλάχ που τραυματίστηκε μετά από μονομαχία που είχε με τον Σέρχιο Ράμος και μπήκε στην θέση του ο Λαλάνα (30`), ενώ έξι λεπτά αργότερα αποχώρησε από το γήπεδο ο Καρβαχάλ και τον αντικατέστησε ο Νάτσο.

«Τελειωμένοι» Χιμένεθ και Γκαρσία, αλλά…

ΠΑΟΚ: Φάκελος «τερματοφύλακας» – Εκπέμπει SOS

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version