«Εγκληματική» τέλος για Μαρινάκη

Ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τις κατηγορίες περί εγκληματικής οργάνωσης και σύσταση συμμορίας.

Άνοιξε ο δρόμος της απόλυτης δικαίωσης του Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς η σκευωρία για τους «στημένους» αγώνες κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ο διοικητικός ηγέτης των Πρωταθλητών Ελλάδας απαλλάχθηκε οριστικά από κακουργήματα σχετικά με το ποδόσφαιρο.

Ύστερα από έξι χρόνια λάσπης, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δικαιώνεται πανηγυρικά για το θέμα της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με βούλευμά του, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, κατά της απαλλαγής των κατηγορουμένων από το Συμβούλιο Εφετών για τις κακουργηματικές κατηγορίες της απάτης, της εκβίασης, της εγκληματικής οργάνωσης και της έκρηξης. Ο κ. Βουρλιώτης θεωρούσε πως ο κ. Μαρινάκης έπρεπε να δικαστεί για τα συγκεκριμένα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, για τα οποία είχε απαλλαγεί από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών. Για αυτά τα αδικήματα, ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δεν θα διωχθούν ποινικά. Είναι, πλέον, οριστικό και αμετάκλητο.

Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ομόφωνα την αναίρεση που στρεφόταν κατά της απαλλαγής από το αδίκημα της κακουργηματικής εκβίασης. Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της μετατροπής του στο πλημμέλημα της σύστασης και συμμορίας. Απέρριψε κατά πλειοψηφία (2-1) την αναίρεση της απαλλαγής από το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Πλέον, για την απόλυτη δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη απομένουν να εκπέσουν και οι δύο τελευταίες κατηγορίες, που αφορούν το κακούργημα της δωροδοκίας και το πλημμέλημα της συμμορίας. Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε εν μέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών (2057/2017) ως προς το σκέλος που αφορά την παράβαση του άρθρου 132 του νομού 2725/1999 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνος) και για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας. Κατόπιν αυτών, θα κριθεί εκ νέου από νέο Συμβούλιο Εφετών αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραπεμφθεί για το μοναδικό κακούργημα που έχει απομείνει υπό διερεύνηση.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ