ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Στα καλύτερά του ο Λημνιός, ραντεβού με την ατυχία είχαν Γούτας και Γιακουμάκης (Vids)

Τι έκαναν τα πατριωτάκια μας στα γήπεδα του κόσμου αυτό το Σαββατοκύριακο; Το Sportime περνάει από... ακτινογραφία τους Έλληνες του εξωτερικού.

Γούτας, Γιακουμάκης, Λημνιός - ΣύνθεσηSportime
Γούτας, Γιακουμάκης, Λημνιός - ΣύνθεσηSportime
Συντάκτης: Γιώργος Καραχάλιος Χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά

Έλληνες του εξωτερικού: Ο εβδομαδιαίος έλεγχος απόδοσης των πεπραγμένων των συμπατριωτών μας στα γήπεδα εκτός συνόρων.

Ο Δημήτρης Λημνιός είναι στην καλύτερη του στιγμή από τότε που πήγε στην Τβέντε και ενίσχυσε το feelgood στοιχείο βρίσκοντας δίχτυα αυτό το ΣΚ. Αντίθετα, Δημήτρης Γούτας και Γιώργος Γιακουμάκης δεν θα θυμούνται με ευχαρίστηση την αγωνιστική που πέρασε, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας και παρότι ο «Γιάκου» χρίστηκε εκ νέου σκόρερ.

Γκολάρα έβαλε ο Βαγγέλης Παυλίδης απέναντι στον Κώστα Λάμπρου, αλλά ο δεύτερος ήταν που γέλασε τελευταίος. Buzzer beater ο Γιάννης Νιάρχος στη Σλοβακία, ενώ ο Γιώργος Κυριακόπουλος πιστώθηκε ασίστ.

Αυτά και πολλά ακόμη, παρακάτω!

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος Απόδοσης

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΗΜΝΙΟΣ – ΤΒΕΝΤΕ

Την προηγούμενη εβδομάδα, απέναντι στην Αϊντχόφεν, έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα της Τβέντε, με μία ασίστ για συνοδευτικό. Συνέχισε σε υψηλό επίπεδο και στο γήπεδο της Ναϊμέχεν. Πετυχαίνοντας μάλιστα το γκολ (75’) που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 υπέρ της ομάδας του Ένσχεντε.

Για να τα λέμε όλα, τον βοήθησε το κάτι σαν μαρκάρισμα των απέναντι, αλλά σημασία είχε πως ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει αυτό που έπρεπε. Νωρίτερα, στο 60’, λίγο έλειψε να πιστωθεί ασίστ, προστάτευσε την μπάλα ωραία και σέρβιρε στον Ουγκάλντε, αλλά ο Κοσταρικανός αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα η πορεία του Λημνιού στην Ολλανδία, αλλά τελευταία έχει βρει σταθερότητα. Ο προπονητής του (Ρον Γιανς) εκτιμά πολύ το ότι δεν περιορίζεται στα επιθετικά του καθήκοντα και ότι βοηθάει πολύ και αμυντικά.

Να σημαίνουν όλα αυτά πως θα συνεχίσει και του χρόνου στην Τβέντε (είναι δανεικός από την Κολωνία); Το ερώτημα πλέον είναι πολύ περισσότερο ανοιχτό σε συζήτηση από ότι μέχρι πριν από κάνα δίμηνο, όταν τίποτα δεν έδειχνε «ανανέωση».

Ο ΚΑΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΑΣΟΥΟΛΟ

Έδωσε στην μπάλα τη σωστή καμπύλη, την κλώτσησε με τη δύναμη που χρειαζόταν. Ο Τραορέ έκανε τα υπόλοιπα, αξιοποιώντας στο έπακρο την εξαιρετική πάσα. Το πρώτο γκολ στη μεγάλη νίκη (2-1) Σασουόλο επί της Αταλάντα άνηκε εξ ημισείας στον συμπατριώτη μας. Ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση από πλευράς του τη φετινή σεζόν με τους «νεροβέρντι». Έτρεξε πάνω κάτω το γήπεδο, προσφέροντας σε όλους τους τομείς. Στο 74’ αντικαταστάθηκε καθώς είχε αρχίσει να κουράζεται.

Δεύτερο συνεχόμενος ματς ως βασικός ο Δημήτρης Γιαννούλης, νωρίτερα είχε 2,5 μήνες στον πάγ(κ)ο. Στα 84 λεπτά που έπαιξε, βοήθησε τη Νόριτς να φτάσει στην επικράτηση (2-0) κόντρα στην Μπέρνλι. Είχε κάνα δύο νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι του, αλλά το σύνολο ήταν άνω της βάσης. Ο Χρήστος Τζόλης δεν μπορεί να κριθεί, μπήκε στο 89’.

Θετική εμφάνιση και ο Δημήτρης Νικολάου, ακόμα μία. Στο 0-0 της Σπέτσια με την Έμπολι. Με τον Μάρτιν Έρλιτς συναποτελούν ένα από τα πιο αρμονικά δίδυμα κεντρικών αμυντικών στη Serie A.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΤΑΣ – ΣΙΒΑΣΠΟΡ

Τον μπέρδεψε μια κεφαλιά που τροποποίησε την πορεία την μπάλας, είχε και ορμή έτσι όπως ερχόταν, έγινε η ζημιά. Έστειλε, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Ένα αυτογκόλ κομβικό για την εξέλιξη της αναμέτρησης με την Μπασακσεχίρ, η οποία επικράτησε εν τέλει με 2-0 της Σίβασπορ.

Δείτε ΕΔΩ το αυτογκόλ του Γούτα και στιγμιότυπα απο το ματς

Υπέφερε ο Μπάμπης Λυκογιάννης κατά την ήττα (2-1) της Κάλιαρι με τη Γιουβέντους, έμεινε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Τον «ζάλισε» ο Κουαδράδο, προς υπεράσπιση του συμπατριώτη μας ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος που περνάει άσχημα απέναντι στον «χορευτή» Κολομβιανό εξτρέμ. Πέρασε εκτός αγώνα στο 79’.

ΚΑΙ Ο ΑΣΗΜΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΑΡΧΟΣ – ΣΕΝΙΤΣΑ

Buzzer beater! Στο 90’ με ένα έξυπνο ψηλοκρεμαστό πλασέ χάρισε τη νίκη (2-1) στη Σένιτσα απέναντι στην Ποχρόνιε. Κάνει πολύ καλή χρονιά ο 19χρονος επιθετικός και αυτό το γκολ, τρίτο του φετινό στη Fortuna Liga της Σλοβακίας, έρχεται ως ακόμα ένα ισχυρό επιχείρημα περί αυτού.

https://youtu.be/S68Pie1hRm0

THATS MY BOY

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ – ΑΛΚΜΑΑΡ

Υπέροχο γκολ. Απ’ αυτά που δεν βάζει ο «μέσος όρος». Σκάει «ποδιά» σε αντίπαλο κοντά στο κόρνερ και πάνω στη γραμμή σχεδόν, φεύγει αμέσως μπροστά, μπαίνει περιοχή και πλασάρει τέλεια στην απέναντι γωνιά. Χρειαζόταν κάτι σπέσιαλ για να νικηθεί ο πολύ καλός Κώστας Λάμπρου. Πάντως ο Έλληνας γκολκίπερ ήταν ο νικητής εκεί που πραγματικά μετράει, καθώς η Τσβόλε έκανε την έκπληξη απέναντι στην Άλκμααρ (2-1).

Από πλευράς ΑΖ, ο Παντελής Χατζηδιάκος ελέγχεται για το χώρο που άφησε στον αντίπαλο φορ στη φάση του 2-1. Νωρίτερα, ο 25χρονος στόπερ είχε πραγματοποιήσει ένα πολύ καλό ανέβασμα στην αντίπαλη περιοχή, έδωσε ωραία την μπάλα, αλλά ο Λάμπρου απέκρουσε σωτήρια την προσπάθεια του Κάρλσον – σημειωτέο πως o Παυλίδης ήταν σε θέση βολής και αγνοήθηκε από τον συμπαίκτη του, κάτι που τον έκανε έξαλλο.

Πάμε και στη Γερμαναία, εκεί είναι φορμαρισμένος ο Κώστας Σταφυλίδης και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο 0-0 της Μπόχουμ απέναντι στη Λεβερκούζεν. Δραστήριος και παθιασμένος, πιστώνεται ένα γεμάτο 90λεπτο.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ – ΑΣΝΤΟΝΤ

Πήγε στο Ισραήλ μετά την αποτυχημένη του παρουσία στην Κροατία (Χάιντουκ Σπλιτ) για να πάρει ξανά τα πάνω του. Δεν φαίνεται να του βγαίνει η επιλογή. Οι περισσότερες συμμετοχές του έχουν έρθει ως αλλαγή, ενώ εσχάτως δεν χρησιμοποιείται καν, συγκεκριμένα έμεινε στον πάγκο στα τρία τελευταία, με πιο πρόσφατο το 1-0 επί της Μακάμπι Πετάχ Τικβά. Ένα γκολ έχει βάλει όλο κι όλο ως τώρα κι αυτό από πέναλτι.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ – ΣΕΛΤΙΚ

Με φόρα από τη βράβευσή του ως MVP για το μήνα Μάρτιο στην Premier Σκωτίας, ξεκίνησε φουριόζος το ματς με τη Σεντ Τζόνστον. Βρήκε ξανά δίχτυα, με τους Σκωτσέζους φαν μάλιστα να κάνουν καλώς εννοούμενη πλάκα ότι χρειάστηκε δύο αγγίγματα για να σκοράρει, τον έχουν συνηθίσει να «πυροβολεί» με τη μία.

Δυστυχώς, τραυματίστηκε τέσσερα μόλις λεπτά μετά το γκολ του (26’) και η αναμέτρηση τελείωσε πρόωρα γι’ αυτόν. Κρίμα γιατί όπως δείχνει το τελικό σκορ (7-0) θα είχε τις ευκαιρίες να αυγατίσει την παραγωγικότητά του στο φετινό πρωτάθλημα (είναι στα 9 γκολ, σε 16 συμμετοχές, ενώ έχει 13 σε όλες τις διοργανώσεις).

Το πιο σημαντικό, πλέον, είναι να προλάβει ο Έλληνας φορ τον κυριακάτικο (17/4) ημιτελικό Κυπέλλου με τη Ρέιντζερς. Ο Άγγελος Ποστέκογλου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος πως ο παίκτης του δεν έπαθε κάτι σοβαρό. Αλλά δεν έκρυψε και την ανησυχία-αβεβαιότητά του για το αν θα τον έχει ξανά άμεσα διαθέσιμο.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΝΤΙΝΟΣ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΣ – ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ

Ψυχολογικά δεν είναι στην καλύτερη του φάση, κάθε άλλο. Τον έχει επηρεάσει το ομιχλώδες τοπίο αναφορικά με το μέλλον του και μαζί η μάχη για επιβίωση στην Bundesliga που δίνει η Στουτγάρδη. Εδώ και αρκετό καιρό αποδίδει αρκετά πιο κάτω από τα στάνταρ του.

Το τελευταίο δείγμα μάλιστα ήταν κόντρα σε μία ομάδα που ενδιαφέρεται ζεστά για την απόκτησή του. Την Ντόρτμουντ. Δεν περίμεναν βέβαια οι Βεστφαλοί να σχηματίσουν άποψη για την αξία του απ’ αυτό το παιχνίδι (που έληξε 2-0 υπέρ τους). Όπως άλλωστε έγραψε το Sportime, η Μπορούσια φαντάζει αυτή τη στιγμή ως η μοναδική διέξοδος για τον Έλληνα στόπερ.

Έλληνες του εξωτερικού: Διαβάστε ΕΔΩ τον προηγούμενο Έλεγχο Απόδοσης

 

Αθλητικές ειδήσεις

Διαιτησία: Ούτε στη… Βουλγαρία τέτοια κόκκινη – Αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός;

ΑΕΚ: Τι πραγματικά έγινε με τον Ρούντι Γκαρσία!

Ο ΠΑΟΚ ψάχνει εκδίκηση!

 

Exit mobile version