ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Έλληνες του εξωτερικού: Σταφυλίδης, η λάθος επιλογή

Έλληνες του εξωτερικού: Ο καθιερωμένος εβδομαδιαίος έλεγχος αποδόσης των πεπραγμένων των συμπατριωτών μας στα γήπεδα του εξωτερικού

Έλληνες του εξωτερικού:
Συντάκτης: Γιώργος Καραχάλιος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Έλληνες του εξωτερικού: Πριν ή μετά τον κορονοϊό, διαφορά πρακτικά καμία. Οι αγωνιστικές έρχονται και φεύγουν με το ίδιο, εκνευριστικό, μοτίβο για τον Κώστα Σταφυλίδη. Μακριά από τη δράση, έξω από τα πράγματα. Η επιλογή της Χόφενχαϊμ, ως σκαλοπάτι καριέρας, αποδεικνύεται ατυχής για τον Έλληνα μπακ.

Το προσεχές ταξίδι στο Αουγκσμπουργκ (Τετάρτη 17/6, 21:30) του το θυμίζει πιο έντονα. Από εκεί μετακόμισε το προηγούμενο καλοκαίρι στο Σίνσχαϊμ, προβάλλοντας ως αντικαταστάτης του Νίκο Σουλτς (πήγε στην Ντόρτμουντ). Απέτυχε. Νέτα σκέτα. Με μόλις 7 συμμετοχές (4 ως βασικός) και τελευταία χρονικά αυτή της 18ης Ιανουαρίου κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (ένα πολύ ιδιαίτερο ματς γι’ αυτόν), γίνεται κάτι παραπάνω από σαφές.

«Ποτέ δεν βρήκε σωστό ρυθμό. Ηταν συχνά τραυματίας και μετά πάντα προέκυπτε κάτι, έστω μικρό, που τον πήγαινε πίσω», έκανε τη σύνοψη ο εκτελών χρέη υπηρεσιακού και κανονικά τζένεραλ μάνατζερ, Αλεξάντερ Ρόζεν. Η αλλαγή προπονητή, η αποχώρηση δηλαδή του Αλφρεντ Σρόιντερ, δίνει ίσως μια νέα ευκαιρία στον συμπατριώτη μας. Επί ημερών του Ολλανδού, ο Σταφυλίδης δεν είχε καμία ελπίδα.

Μπορεί ούτε στο πρώτο ματς δίχως αυτόν (ήττα, 2-0, από τη Λειψία) να έπαιξε, αλλά ο Ρόζεν άφησε παραθυράκι: «Ο Κώστας είναι πραγματικός μαχητής, οι συμπαίκτες του τον αναγνωρίζουν και τον αποδέχονται. Θα συζητήσουμε μαζί του μετά το τέλος της σεζόν, θα εξαρτηθεί από την νέα τεχνική ηγεσία».

Δεδομένα είναι δύσκολο να συνεχίσει στη «Χόφε», κι ας έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Η ατάκα του Ρόζεν («έχει πολύ καλό αριστερό πόδι, είναι γρήγορος και πολύ δυναμικός στις διεκδικήσεις. Είναι αρχηγός της Εθνικής του ομάδας για κάποιο λόγο») σαν promotion μοιάζει περισσότερο. Μήπως στο Αουγκσμπουργκ το(ν) δούμε επιτέλους και στην πράξη; Το περιβάλλον είναι, θεωρητικά, κατάλληλο για κάτι τέτοιο. Πολλές και καλές αναμνήσεις…

Έλληνες του εξωτερικού: Έλεγχος απόδοσης

Ο ΚΑΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ – ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ

Προσεχώς θα γίνει παίκτης της Χάιντουκ. Αποχαιρετά τη Ζάνκτ Πάουλι με αξιοπρέπεια και επαγγελματισμό. Ίσως θέλει να δείξει (και) ότι κακώς δεν προσπάθησαν περισσότερο να τον κρατήσουν. Κόντρα στην Άουε, πέτυχε το 10ο τέρμα του στη σεζόν. Μπορεί λίγο μετά να έχασε πέναλτι και μην τελείωσε μια ώρα αρχύτερα το ματς (θα ήταν το 3-0), αλλά η νίκη έμεινε (2-1), οπότε μικρό το κακό.

Ο ΚΑΚΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ – ΣΛΑΒΙΑ ΣΟΦΙΑΣ

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα στη λήθη του πάγκου, ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει επιστρέψει στην 11άδα της Σλάβια Σόφιας. Ματς πάντως όπως αυτό με την Μπέροε, τον κάνουν να… νοσταλγεί το «εκτός αγωνιστικού χώρου». Έφαγε 4 γκολ (ήττα, 4-2), αν και έχει ελαφρυντικά. Προδόθηκε αρκετές φορές από την άμυνα του.

ΚΑΙ Ο… ΑΣΗΜΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΡΜΠΖΕ

Αμετακίνητος στο δεξί άκρο της άμυνας, ο 28χρονος καταγράφει διαδοχικά 90λεπτα. Ακόμα ένα, στο θρίαμβο με 2-0 απέναντι στη Λέγκια Βαρσοβίας, νίκη γοήτρου πάντως, αφού η Γκόρνικ δεν πρόλαβε τα πλέι οφ και ξέμεινε στα πλέι άουτ. Στο β’ μέρος μάλιστα, του έκανε παρέα και ο Γιώργος Γιακουμάκης (πέρασε στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα).

THATS MY BOY

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΦΟΥΝΤΑΣ – ΡΑΠΙΝΤ Β.

Μπορεί κόντρα στη Βόλφσμπεργκερ να μην έκανε 17 τα φετινά του γκολ, αλλά έδωσε την ασίστ για το πρώτα από τα δύο τέρματα της ομάδας του, στη νίκη με 2-1.  Μετά από δύο ασίστ και ένα γκολ στο 4-0 επί της Στουρμ Γκρατς, μετά το νικητήριο επί της ΛΑΣΚ, ήταν πιο διακριτικός, αλλά ξανά ουσιαστικός. Διόλου τυχαίο ότι η Στουτγάρδη τον έχει σε περίοπτη θέση στη μεταγραφική της λίστα.

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ                                                                      

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Δεν έχει ξεκάθαρα ευθύνη. Ειδικά το 2ο γκολ της Πορτιμονένσε (από τον Τζούνιορ Ταβάρες) ήταν ένα «ποίημα» από τα 30 μέτρα. Εάν από καλύτερα γκολ που έχουν μπει στα ευρωπαϊκά γήπεδα μετά την επιστροφή. Όπως και το κάνουμε όμως, ο άλλοτε κίπερ του Παναθηναϊκού μας έχει… καλομάθει στα λευκά παθητικά. Και γκέλες όπως αυτό το 2-2 της προηγούμενης αγωνιστικής, μπορεί να αποδειχθούν αθεράπευτες «μαχαιριές» στη μάχη με την Πόρτο για τον τίτλο.

ΓΙΑ ΔΕΣ

ΘΑΝΟΣ  ΠΕΤΣΟΣ – ΒΑΤΕΝΣ

Ψάχνει να βρει ξανά το δρόμο του ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μετά από αρκετά χρόνια στη μετριότητα και φαίνεται πως στη Βάτενς θα έχει τις ευκαιρίες του για το «κάτι καλύτερο». Στο 3-0 επί της Αντμίρα έδωσε την (εκπληκτική) ασίστ στο 2ο γκολ. Αντικαταστάθηκε στο 72’, έχοντας κάνει το κομμάτι της δουλειάς που του αναλογούσε.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΜΩΡΑΪΤΗΣ – ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ

Μέσα σε χρόνο dt έγινε «δικό τους παιδί» στην Μπουντούτσνοστ, σκοράροντας ακατάπαυστα. Κέρδισε με το σπαθί του το δικαίωμα να υπογράψει νέο συμβόλαιο ως το 2021. Απέναντι στην Ισκα πάντως, ήταν κακός. Όπως, παραδόξως ολόκληρη η ομάδα του. Ήρθε έτσι μια βαριά ήττα (4-1). Μοιάζει ανεξήγητο για μια ομάδα που οδηγεί τις εξελίξεις στο Μαυροβούνιο με +15 βαθμούς διαφορά από τον 2ο, αλλά ίσως αυτή να είναι η… εξήγηση. Η χαλαρότητα, δηλαδή.

Έλληνες του εξωτερικού:  Διαβάστε όλα τα νέα τους ΕΔΩ

Exit mobile version