menu

Sportime.gr

Έμπαινε Δημήτρη…

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Έμπαινε Δημήτρη…

Οι όψιμοι (επι)κριτές του Γιάννη Αλαφούζου ισχυρίζονται το εξής: «Γιατί δεν ανοίγει την πόρτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;». Επιθυμία του είναι ν’ απεμπλακεί από την ΠΑΕ, ο κόσμος δεν τον θέλει άλλο, η επόμενη γνωστή διάδοχη κατάσταση αφορά ένα μεγάλο όνομα της οικογένειας του Παναθηναϊκού κι ενδεχόμενη συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή θα σταματήσει και τη...

Οι όψιμοι (επι)κριτές του Γιάννη Αλαφούζου ισχυρίζονται το εξής: «Γιατί δεν ανοίγει την πόρτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;».

Επιθυμία του είναι ν’ απεμπλακεί από την ΠΑΕ, ο κόσμος δεν τον θέλει άλλο, η επόμενη γνωστή διάδοχη κατάσταση αφορά ένα μεγάλο όνομα της οικογένειας του Παναθηναϊκού κι ενδεχόμενη συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή θα σταματήσει και τη φθορά του προφίλ του – επιχειρηματικού και μη – που εξελίσσεται! Ο Γιάννης Αλαφούζος αποτελεί persona non grata στο «τριφύλλι». Ο κόσμος που τον στήριξε, τώρα τον κατηγορεί για τα πάντα. Όλο αυτό απλουστεύει τη διαδοχή για έναν Γιαννακόπουλο.

Πράγματι, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ αποτελεί τη μόνη λύση για τη σωτηρία του ποδοσφαιρικού τμήματος αυτή τη στιγμή, με τον κλειδάριθμο εμπλοκής του ν’ αφορά το πλάνο για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ. Ουσιαστικά, η πορεία, το μέλλον, η κατάληξη του πλάνου της κοινοπραξίας θα κρίνουν το αν και το πότε θα μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στην ΠΑΕ. Προκύπτει, πάντως, συνειρμός για τον γόνο μίας εκ των μεγαλύτερων οικογενειών του Παναθηναϊκού. Γιατί όλα είναι τόσο τακτοποιημένα ιστορικά και τον περιμένουν…

ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Η… ήττα των Γιαννακόπουλων από τους Βαρδινογιάννηδες το 1979 μνημονεύεται ακόμη, με διάφορά σενάρια συνωμοσίας να εκκολάπτονται έως σήμερα! Το «Παύλο, Θεέ πάρε την ΠΑΕ», πέραν του κακού που έκανε ενδοπαναθηναϊκά απ’ όσους το συντήρησαν, δημιούργησε ένα πεπρωμένο γύρω από τον Δημήτρη. Να πετύχει αυτό που δεν μπόρεσε η οικογένειά του. Να γίνει ο υπέρτατος παράγοντας του συλλόγου, μπαίνοντας σε μία μικρή ομάδα εκλεκτών. Νομοτελειακά, κάθε Παναθηναϊκός πιστεύει ότι έχουν το ιστορικό δικαίωμα οι Γιαννακόπουλοι να λάβουν τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αν όχι τώρα, πότε; Μόνο και μόνο που για τον ίδιο τον Δημήτρη ενδεχόμενη ανάληψη της ΠΑΕ θα είναι ό,τι δεν κατάφερε ο τεράστιος Παύλος Γιαννακόπουλος, το κίνητρο είναι μέγιστο…

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΕΙ

Το τέλος του 2016 και η αυγή του 2017 ως το καλοκαίρι του προηγούμενου έτους αποτέλεσαν ένα διάστημα σκληρό για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Η σχέση του με τον κόσμο πέρασε από δύσκολο μονοπάτι. Ανακοινώσεις της Θύρας 13 εναντίον του, η απόφαση με το πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρμπαχτσε, η μετωπική με τον Δημήτρη Μπαλτάκο για Γουδή και Ερασιτέχνη, η δημοσιοποίηση της κουβέντας με τον Ομπράντοβιτς το 2012! Όλα εναντίον του, με τους Παναθηναϊκούς να «βράζουν» και ορισμένοι ν’ απέχουν από το μπάσκετ. Το νταμπλ γύρισε την κατάσταση, με το τμήμα να είναι το αποκούμπι κάθε «πράσινου» οπαδού. Πλέον ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεωρείται μονόδρομος για την επόμενη ημέρα, μετά τον Αλαφούζο. Έχει τον κόσμο στο πλευρό του, όπως φάνηκε και από την πρόσφατη μάζωξη στον «Τάφο του Ινδού» όπου ο οργανωμένος κόσμος του Παναθηναϊκού ψήφισε… δαγκωτό Γιαννακόπουλο!

ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Στο PAO Foundation, κατόπιν εκ των υστέρων παραδοχής του, δεν είχε ανταπόκριση κανενός στη σκέψη συστέγασης όλου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Πλέον, δίπλα του είναι εταιρείες βεληνεκούς (AECOM, Redstone), με ανάστημα και επενδυτική αξιοπιστία. Σίγουρα εξαρτάται από τις προθέσεις τους για την αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, όμως αποτελεί η σύμπραξη αυτή ένα άριστο υπόβαθρο για να «χτίσει» επάνω την είσοδό του στην ΠΑΕ. Funds που, εφόσον προχωρήσει η προσπάθεια, θα τον βοηθήσουν και στο μπάσκετ. Η κοινοπραξία αυτή φαίνεται να είναι ένα ισχυρός αρωγός πλάι στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ…

Δημοφιλία, κάρμα, ιστορικό δικαίωμα, ισχυροί και πλούσιοι συμπαραστάτες. Όνομα βαρύ σαν ιστορία. Στο ελκυστικό πακέτο αυτό υπάρχουν και δύο μπόνους, το ένα εξαιρετικά σημαντικό. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεδομένα ποντάρει στο ποδόσφαιρο, ώστε να επωφεληθεί στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που διανύουμε. Έχοντας χάσει τελείως τους Ολυμπιακούς (ευτελές, μα υπαρκτό, ψηφοθηρικό κριτήριο το οπαδικό στην Ελλάδα), διατηρώντας μία φρέσκια ψύχρα με τους ΠΑΟΚτσήδες, οι Παναθηναϊκοί είναι ένα ποτάμι ψήφων!

Οι σχέσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με την κυβέρνηση φαίνεται ότι έχουν αποκατασταθεί, άρα η συνεννόηση εκ πρώτης και κυρίως η νομοθέτηση του μεγάλου εγχειρήματος που έχει σχεδιαστεί, θεωρούνται κεκτημένα. Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα διαλαλεί ότι δεν θέλει σε καμία περίπτωση να «σκάσει» ο Παναθηναϊκός στα χέρια του Πρωθυπουργού! Απόδειξη, λοιπόν… Συν τοις άλλοις, δεν υπάρχει κανένας Βαρδινογιάννης, αυτή τη στιγμή, όπως το 1979 για να κόψει τον δρόμο. Το ζήτημα είναι πολύ απλό: Τα πάντα εξαρτώνται από τον Δημήτρη!

Sportime Extras