ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΕΠΟ

ΕΠΟ: Πρόβλημα με τον ορισμό του ΑΕΚ-Λαμία

Η ΕΠΟ όρισε το παιχνίδι ΑΕΚ-Λαμία την Τετάρτη (3/4), αλλά τη Δευτέρα (1/4) οι Φθιώτες έχουν αγώνα πρωταθλήματος

Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είναι προφανές ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας και συνεννόησης μεταξύ ΕΠΟ και Super League και τα παραδείγματα φέτος είναι πάρα πολλά.

Το τελευταίο αφορούσε τον ορισμό των πρώτων αγώνων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου και συγκεκριμένα το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία.

Η Ομοσπονδία όρισε το παιχνίδι για την Τετάρτη 3 Απριλίου και ώρα 21:30, ενώ δύο μέρες νωρίτερα, η Λαμία έχει αγώνα για το πρωτάθλημα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 1η Απριλίου στις 19:00 με τον Πανιώνιο, εντός έδρας. Δηλαδή δύο αγώνες σε 48 ώρες

Βάσει κανονισμού δεν επιτρέπεται οι ομάδες να δώσουν αγώνες αν δεν παρέλθουν 48 ώρες. Διαβάστε τι αναφέρει το άρθρο 22, 3α του ΚΑΠ: «Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μια ομάδα δεν μπορεί να υποχρεωθεί να αγωνισθεί σε δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου Ελλάδος, πριν παρέλθουν δύο πλήρεις ημέρες από τη λήξη του πρώτου αγώνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι ημέρες διεξαγωγής του πρώτου και του δεύτερου αγώνα».

Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να υπάρχουν δύο ολόκληρα 24ωρα πριν γίνει το επόμενο παιχνίδι. Ως εκ τούτου, είτε το ματς του Κυπέλλου της ΕΠΟ θα πρέπει να πάει μία μέρα αργότερα, είτε το παιχνίδι πρωταθλήματος, μία μέρα νωρίτερα.

Το πρώτο ενδεχόμενο πάντως λογικά θα αποκλειστεί, αφού την Πέμπτη 4 Απριλίου, ο Παναθηναϊκός έχει αγώνα μπάσκετ με την Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ για την Euroleague.

Άρα αν τεθεί θέμα μετάθεσης κάποιου αγώνα, τότε θα πρέπει να πάει μία μέρα νωρίτερα, το παιχνίδι πρωταθλήματος της Λαμίας και αντί για τη Δευτέρα 1η Απριλίου να διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Exit mobile version