Εθνική Ελλάδoς «γειά σου»! Είσαι άστεγη…

Εθνική Ελλάδoς γεια σου. Ωραίο το άσμα του Διονύση Σαββόπουλου. Το «ας κρατήσουν οι χοροί». Πολυτραγουδισμένο. Μόνο που για την Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το… γεια, το adios, ή το… καληνύχτα –όπως θέλετε πείτε το- έχει την αρνητική χροιά.

Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Εθνική Ελλάδoς γεια σου. Ωραίο το άσμα του Διονύση Σαββόπουλου. Το «ας κρατήσουν οι χοροί». Πολυτραγουδισμένο. Μόνο που για την Εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο το… γεια, το adios, ή το… καληνύχτα –όπως θέλετε πείτε το- έχει την αρνητική χροιά. Ο χορός δε που πάει να χορέψει, είναι αυτός του αναστενάρη.

Γεγονός αναμφισβήτητο πως σε κάθε παρέα υπάρχει ο πολεμοχαρής τύπος. Αυτός που ζητάει άπαντες να ξεσηκωθούν και όταν έρχεται η ώρα της «μάχης» πάει τελευταίος να πάρει τα όπλα. Η Εθνική ποδοσφαίρου έπαιζε στο μοναδικό σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο της χώρας. Το Καραϊσκάκη. Ο μηχανισμός αποδόμησης της φυσικής έδρας λειτούργησε εξαιρετικά. Η σύνδεση του φαληρικού γηπέδου με τον Ολυμπιακό, εξυπηρέτησε τα σχέδια διαμόρφωσης αρνητικής άποψης στην κοινή γνώμη.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού, όπως και όλοι οι οπαδοί της χώρας μας δηλαδή, περισσότερο για τη δική τους ομάδα νοιάζονται. Δεν θα αντιδρούσαν ποτέ. Πάει λοιπόν η Εθνική από το Καραϊσκάκη. Προσέξτε. Έφυγε με τη λογική του… «νισάφι πια με αυτή την έδρα». Λογική και φιλοσοφία εκπορευόμενη από την ΕΠΟ.

Η Εθνική μεταφέρθηκε στο ΟΑΚΑ για τους αγώνες του Uefa Nations League. Επαιζε μεταξύ συγγενών και φίλων. Όχι! Φυσικά και δεν πήγαιναν περισσότεροι σε περίπτωση που θα έπαιζε στο Καραϊσκάκη. Οι 10 χιλιάδες ή 15 χιλιάδες όμως, στο ΟΑΚΑ δεν «φαίνονται». Στο Καραϊσκάκη μέχρι που το κάνουν έδρα. Την έδρα, την καλή έδρα, θα τη χρειαστεί η Ελλάδα στο ματς με τη Βοσνία. Επί παραδείγματι.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης ζήτησε η Ελλάδα να μεταφερθεί σε ένα πιο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πρώτη επιλογή, η Τούμπα. Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αράδιασαν ένα ηχηρό «μην τολμήσετε» κι αυτό ήταν. Ναυάγησε το σενάριο. Δεύτερη επιλογή. Ηράκλειο. Κι ενώ οι ελλείψεις στο Παγκρήτιο άρχισαν να «μαζεύονται», ήρθε η απόφαση για τον υποβιβασμό του ΟΦΗ και… τέλος η λύση της Κρήτης.

Εθνική Ελλάδoς η… άστεγη

Αποτέλεσμα ήταν η Εθνική να μείνει σαν την καλαμιά στον κάμπο. Επί της ουσίας… άστεγη. Τα ματς με Λιχτενστάιν και Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020 είναι εκτός έδρας. Αυτό της 8ης Ιουνίου με την Ιταλία θα είναι το πρώτο εντός έδρας. Και όπως όλα δείχνουν θα γίνει στο Μαρούσι. Α, σημειωτέων το πρωτάθλημα σταματάει ένα μήνα νωρίτερα. Ο τελικός Κυπέλλου αντί για 18 Μαΐου, πήγε 11. Ένα μήνα διακοπές οι διεθνείς. Ωραία πράγματα, ποια Εθνική μωρέ;

Exit mobile version