EURO 2020

Euro 2020 – Βέλγιο – Πορτογαλία 1-0: Η αποκαθήλωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης! (vid)

Το Βέλγιο άφησε εκτός προημιτελικών την πρωταθλήτρια Ευρώπης  Πορτογαλία, επικρατώντας χάρη στη γκολάρα του Τόργκαν Αζάρ στη Σεβίλλη.

Το Βέλγιο άφησε εκτός προημιτελικών την πρωταθλήτρια Ευρώπης  Πορτογαλία, επικρατώντας χάρη στη γκολάρα του Τόργκαν Αζάρ στη Σεβίλλη.
Συντάκτης: Ιωσήφ Σηφάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Το Βέλγιο άφησε εκτός προημιτελικών την πρωταθλήτρια Ευρώπης  Πορτογαλία, επικρατώντας χάρη στη γκολάρα του Τόργκαν Αζάρ στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης.

Αποκαθήλωση για την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης ηττήθηκε με 1-0 από το Βέλγιο κι έμεινε εκτός διοργάνωσης.

Η εικόνα του πρώτου ημιώρου έδειχνε κυρίαρχη την Πορτογαλία, η οποία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 6ο λεπτό. Έπειτα από καταπληκτική ενέργεια του Ρενάτο Σάντσες, ο Ζότα σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Βέλγοι ωστόσο ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, καθώς στο 42’ ο Τόργκαν Αζάρ δοκίμασε ένα…μυθικό σουτ, η μπάλα άλλαξε πορεία στον αέρα και κατέληξε στα δίχτυα του Πατρίσιο, στην πρώτη τους τελική στην εστία!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερνάντο Σάντος προσπάθησε με αλλαγές να ωθήσει τους Πορτογάλους στην ισοφάριση, δίχως όμως αποτέλεσμα. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έστησε άρτια τακτικά την ομάδα του, η οποία κατάφερε να κρατήσει το πολύτιμο 1-0 ως το τέλος, με τον Τιμπό Κουρτουά να πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις με την εθνική του ομάδα.

Πλέον, οι Βέλγοι προετοιμάζονται για το επόμενο μεγάλο ραντεβού στα προημιτελικά με την Ιταλία.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Φερμάελεν, Φερτόνχεν, Μενιέ, Τ.Αζάρ (90+5′ Ντεντόνκερ), Βίτσελ, Τίλεμανς, Ντε Μπρόινε (48’ Μέρτενς), Ε.Αζάρ (87′ Καρασκό), Λουκάκου.  

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Πατρίσιο, Γκερέιρο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νταλότ, Μουτίνιο (56’ Μπρούνο Φερνάντες), Παλίνια (78’ Ντανίλο), Ρενάτο Σάντσες (78’ Σέρτζιο Ολιβέιρα), Ζότα (70’ Αντρέ Σίλβα), Μπερνάρντο Σίλβα (56’ Ζοάο Φέλιξ), Ρονάλντο

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΟΚ: Έφτασε Θεσσαλονίκη ο Λούκας Τέιλορ!

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η Κάρολαϊν θα μπορούσε να αντισταθεί αν ήταν ξύπνια

Survivor: Ξέσπασε… σε κλάματα ο Μπόγδανος – Ασημακόπουλος και Κόρομι δεν του μιλάνε

Exit mobile version