EUROPA LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν: Κόντρες σε υψηλό επίπεδο με ιταλική υπεροχή

H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί την Μίλαν στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μίλαν
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν: H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα υποδεχθεί την Μίλαν στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια της φάσης των «16» του Europa League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μίλαν: Το Europa League συνεχίζεται σήμερα  με την φάση των «16». H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα φιλοξενήσει σήμερα (19:55), στο «Ολντ Τράφορντ» την Μίλαν στο πρώτο από τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται στην δεύτερη θέση στην Premier League αλλά και την Serie A αντίστοιχα.

Στα χαρτιά τουλάχιστον οι «Κόκκινοι Διάβολοι» φαντάζουν το φαβορί στο… αντάμωμα των δύο συλλόγων.

Η παράδοση όμως έχει διαφορετικό… λόγο. Στις πέντε φορές που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες οι «Ροσσονέρι» έχουν περάσει τις τέσσερις.

Η μοναδική όμως είναι και η πιο πρόσφατη. Την περίοδο 2009/10 συναντήθηκαν στους «16» του Champions League. Στο ματς του «Σαν Σίρο» το συγκρότημα του Φέργκιουσον κέρδισε με 3-2 και έβαλε ισχυρές βάσεις πρόκρισης. Ο Ροναλντίνιο σκόραρε νωρίς (3`) για το 1-0. Το 1-3 διαμορφώθηκε από τους Σκόουλς (36`) και Ρούνεϊ (66`, 74`), με τον Ζέεντορφ απλά να μειώνει (85`).

Στην ρεβάνς οι αγγλική ομάδα ήταν κυρίαρχη και κέρδισε 4-0 (13`, 46` Ρούνεϊ, 59` Παρκ, 87` Φλέτσερ).

Το 2007 η Μίλαν κατέκτησε το τελευταίο της Champions League στον τελικό με την Λίβερπουλ στην Αθήνα. Νωρίτερα όμως στα ημιτελικά βρήκε απέναντι της τους «Κόκκινους Διαβόλους».

Στην Αγγλία οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-2. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ (5`, 1-0), ο Κακά έκανε το 1-2 (22, 37`), όμως ο Ρούνεϊ πέτυχε την ανατροπή (59`, 90`).

Στην ρεβάνς όμως το γήπεδο… έγερνε. Το σύνολο του Αντσελότι επικράτησε με 3-0 (11` Κακά, 30` Ζέεντορφ, 78` Τζιλαρντίνο) και πέρασε πανηγυρικά στον τελικό.

Αν πάμε ακόμα πιο παλιά την περίοδο 2004/05, για το Chαmpions League στην φάση των «16», η ομάδα του Αντσελότι τα κατάφερε σημειώνοντας δύο νίκες με 1-0.

Πρώτα στο «Ολντ Τράφορντ» με σκόρερ τον Κρέσπο (78`) και στο «Σαν Σίρο» με το τέρμα να το πετυχαίνει και πάλι ο Αργεντινός (61`).

Πολλά χρόνια πίσω την περίοδο 1957/58 και την 68/69 οι «Ροσσονέρι» είχαν πάρει άλλες δύο προκρίσεις από τους αντιπάλους του.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πάντως πως στα παιχνίδια στην Βρετανία, σε πέντε ματς η Γιουνάιτεντ έχει τέσσερις νίκες, ενώ η Μίλαν μόλις μία.

ΠΑΟΚ: Το μπόνους από τα τηλεοπτικά είναι ένα επιπλέον κίνητρο!

Ολυμπιακός: Με το… σπαθί του και όχι με θαύματα

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version