EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός – Άιντραχτ: Το γκολ με το οποίο ο Ελ Αραμπί έγινε πρώτος σκόρερ των «ερυθρολεύκων»

Ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ξεπέρασε τους Τζόρτζεβιτς και Μήτρογλου στα ευρωπαϊκά γκολ

Ολυμπιακός - Άιντραχτ: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ απέναντι στην Άιντραχτ και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έγραψε ιστορία με το16ο του γκολ με τα ερυθρόλευκα.

Ο Μαροκινός έγινε ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο 34χρονος φορ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό και ξεπέρασε τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρολου.

Το 16ο γκολ του Ελ Αραμπί προήλθε από όμορφη κούρσα του Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Άιντραχτ, είδε την κίνηση του συμπαίκτη του, ο οποίος ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έβαλε μπροστά τους Πειραιώτες. 

Ένα γκολ που δεν πρόλαβε να πανηγυρίσει πολύ ο Ολυμπιακός, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση από τον Νταίτσι Καμάντα πέντε λεπτά αργότερα.

Πάντως, πρόκειται για ένα ιστορικό επίτευγμα για τον Μαροκινό, ο οποίος κατάφερε να σκοράρει 16 ευρωπαϊκά τέρματα με τους ερυθρόλευκους μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια και 33 αγώνες!

Ο Τζόρτζεβιτς έφτασε τα 15 γκολ σε 83 παιχνίδια και ο Μήτρογλου σε 44. Με βάση τη στατιστική ο Ελ Αραμπί σκοράρει 0,46 γκολ ανά ματς. Ο Μήτρογλου είχε 0,34%, ενώ ο «Τζόλε» 0,18%.

Στη λίστα ακολουθούν οι Νίκος Αναστόπουλος (14 σε 29, 0,48%) και ο Στέλιος Γιαννακόπουλος (9 σε 40, 0,22%).

Γενικά ο Ελ Αραμπί σε 114 ματς με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις έχει βάλει 61 γκολ.

Ολυμπιακός – Άιντραχτ: Δείτε το ιστορικό γκολ του Ελ Αραμπί

 

 

Exit mobile version