Για τις απειλές που δέχονται οι ποδοσφαιριστές από τις UEFA και FIFA αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος αμυντικός της Γιουβέντους, Ντανίλο.

Ντανίλο: Η Γιουβέντους αποτέλεσε ένα από τα επίδοξα ιδρυτικά μέλη της νέας διοργάνωσης της European Super League και τώρα ετοιμάζεται να υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις από την UEFA. Την ίδια στιγμή εκτός από την ομάδα κινδυνεύουν και οι ποδοσφαιριστές της, με τον Βραζιλιάνο αμυντικό της Ιταλικής ομάδας, να εκφράζει τα παράπονα του για το γεγονός.

Η επιλογή τόσο της Ευρωπαϊκής, όσο και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας να απειλήσουν τους παίκτες που θα συμμετέχουν σε ομάδες της European Super League με αποκλεισμό από τις  διεθνείς διοργανώσεις ήταν μια εξέλιξη, η οποία προκάλεσε άσχημη εντύπωση σε πολλούς παίκτες.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Ντανίλο της Γιουβέντους, ο οποίος έσπευσε να δημοσιοποιήσει τα παράπονα του.«Νομίζω πως ο λόγος που οι 12 σύλλογοι αποδέχτηκαν το πρότζεκτ για τη δημιουργία της European Super League, το έκαναν επειδή υπάρχει ανάγκη για κάποιες αλλαγές στο ποδόσφαιρο.. Δεν ξέρω αν το πρότζεκτ της ESL ήταν η σωστή λύση, αλλα τώρα θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί για να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές για τη σωτηρία του ποδοσφαίρου.

Ο κορονοϊός επηρέασε κάθε έκφανση της ζωής και το ποδόσφαιρο δεν ήταν εξαίρεση. Νομίζω πως αν η UEFA ανησυχούσε πραγματικά για τους παίκτες, δεν θα μας έβαζαν να ταξιδεύουμε τόσο πολύ μέσα στη δίνη της πανδημίας και δεν θα μας έβαζαν να παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια σε αυτή τη δύσκολη χρονιά.

Για μένα, ως ποδοσφαιριστή, δεν ήταν καθόλου ευχάριστο να απειλούμαστε από την UEFA και την FIFA» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 29χρονος μπακ των «μπιανκονέρι», μίας εκ των ομάδων που πρωτοστάτηαν στην απόφαση για την δημιουργία της κλειστής λίγκας…