«Κόλλησε» ο ΟΦΗ στη Δράμα, καταιγιστικός ο Άρης

Η Δόξα Δράμας έβαλε «στοπ» στο σερί 12 νικών του ΟΦΗ και τον υποχρέωσε σε απώλεια βαθμών μετά από 3 μήνες, πλησίασε ο Άρης στον πόντο, «σκόνταψε» η Παναχαϊκή, σημαντικές νίκες για Σπάρτη, Εργοτέλη
«Κόλλησε» ο ΟΦΗ στη Δράμα, καταιγιστικός ο Άρης

Στοπ στο νικηφόρο σερί 12 αγώνων έβαλε η Δόξα Δράμας στον ΟΦΗ. Οι Δραμινοί αναδείχθηκαν 1-1 με τους Κρητικούς και τους υποχρέωσαν στην πρώτη απώλεια βαθμών μετά από τρεις μήνες, όταν και είχαν ηττηθεί στο Αλκαζάρ από τον Απόλλωνα Λάρισας. Ένα αποτέλεσμα πάντως, που δεν ευνοεί ούτε την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου που κυνηγάει την 3η θέση.

Εντυπωσιακή νίκη πέτυχε ο Άρης που τα βρήκε λίγο δύσκολα απέναντι στον Παναιγιάλειο, αλλά τελικά τον συνέτριψε με 5-2 και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο ΟΦΗ, στη μάχη των «2» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο ντέρμπι της Πάτρας, η Παναχαϊκή έμεινε στο 0-0 με τον Απόλλωνα Πόντου και έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί από τους διώκτες της, σε ένα ακόμα μία εντός έδρας στραβοπάτημα, μετά την ισοπαλία με τον Άρη και την ήττα από τον ΟΦΗ.

Η Σπάρτη των χιλίων προβλημάτων ξεπέρασε το εμπόδιο της Αναγέννησης Καρδίτσας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εμίλιο Φουρτάδο και ανέπνευσε βαθμολογικά. Σε αντίθεση, με τους Καρδιτσιώτες που έμπλεξαν ακόμα περισσότερο.

Τέλος, ο Εργοτέλης επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Λάρισας και αναρριχήθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, χάρη σε ένα ξέσπασμα έξι λεπτών, όταν και πέτυχε την ολική ανατροπή.

Σκόραραν οι… πρώην στη Δράμα

Στο ντέρμπι της ημέρας, ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από τη Δράμα. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς με τον Μαχαίρα. Ο έμπειρος μέσος, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη Δόξα τον Γενάρη με σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά δεν πανηγύρισε το γκολ, ως ένδειξη σεβασμού στον κόσμο της Δράμας.

Στην επανάληψη, η Δόξα έψαξε την ισοφάριση και την πέτυχε στο 65’. Από κάθετη πάσα του Μπαϊκαρά, ο Κουσκουνάς με πλασέ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια και πλήγωσε την πρώην του ομάδα, τον ΟΦΗ, από τον οποίο είχε αποχωρήσει τον Δεκέμβρη. Οι Κρητικοί πίεσαν μέχρι το τέλος, είχαν δύο ευκαιρίες με τον Μάνο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αύξησαν πάντως, το αήττητο σερί τους στα 13 ματς.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Νίκος Κωστένογλου): Μένκα, Πεταυράκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Γκότοβος, Ριζογιάννης, Γουνδουλάκης (85’ Αρναρέλλης), Μαρκόπουλος (46’ Ματσούκας), Μπαικαρά, Γεωργιάδης (56’ Λίτσκας), Κουσκουνάς.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Νάστος, Μαχαίρας (37’ λ.τρ. Περογαμβράκης), Ντίνας (74’ Βαφέας), Κουτσιανικούλης, Βουό (38’ λ.τρ. Πουρτουλίδης), Μάνος.

Πάρτι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 5άρα

Όντας το μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, ο Άρης δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού συνέτριψε με 5-2 τον Παναιγιάλειο και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού από την πρώτη θέση.

Στο 25’ ο Πλατέλλας με προσωπική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και με προβολή νίκησε τον Αθανασίου, αφιερώνοντας το γκολ στον Δημήτρη Ανάκογλου. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Παναιγιάλειος έφερε το ματς στα ίσια με σουτ του Σταματή από το ύψος του πέναλτι.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50’ ο Διαμαντόπουλος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, έπειτα από σέντρα του Τζανακάκη και ωραίο πλασέ. Έξι λεπτά μετά, η εκτέλεση φάουλ του νεοεισελθόντα Μπαργκάν έγραψε το 3-1, με τον Κόκκορη στο 59’ να μειώνει. Στο 67’ ο Διαμαντόπουλος με πλασέ στην κίνηση του Διαμαντόπουλου και στο 89’ ο Κανακούδης με μακρινό σουτ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.

ΆΡΗΣ (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Μαραγκός, Μουμίν (83’ Κανακούδης), Ιντζόγλου, Ντούνης (70’ Νίκιτς), Πλατέλλας, Πασάς (52’ Μπαργκάν), Διαμαντόπουλος.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Αθανασίου, Ρέλλας, Μηλιώτης (66’ Καναβέτας), Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Σκαρτσίλας, Τζανουλίνος, Σταματής, Κάλανς (55’ Ζαφειράκης), Κόκκορης (84’ Πολιανίδης).

Άνοστη ισοπαλία στην Πάτρα

Ακόμα ένα άσχημο εντός έδρας αποτέλεσμα για την Παναχαϊκή. Μετά τον Άρη και τον ΟΦΗ, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τον Απόλλωνα Πόντου και έχασε την ευκαιρία να πάρει σημαντική βαθμολογική απόσταση από τους υπόλοιπους διεκδικητές της 3ης θέσης. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κράτησαν σχετικά εύκολα το μηδέν στην άμυνα τους και επέκτειναν το αήττητο σερί τους στα 11 παιχνίδια.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Σούλης, Πολυχρόνης, Πολίμος (55’ Αποστολόπουλος), Αργυρόπουλος, Ελευθεριάδης (60’ Φωτάκης), Φουρλάνος, Πλέγας, Μουστακόπουλος, Ντάσιος, Κυνηγόπουλος (71’ Βασιλείου), Μωραΐτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Καλί, Γεωργιάδης, Σαμαράς, Λιόνης, Συμελίδης, Ηλιάδης (76’ Κυβελίδης), Καλογέρης (86’ Καλαϊτζίδης), Βεργώνης, Χασομέρης, Μπρίτο (93’ Βλαχομήτρος).

«Καθάρισε» ο Φουρτάδο

Μπορεί η Σπάρτη να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, ωστόσο εντός αγωνιστικού χώρου τα ξέχασε όλα και απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας έκανε αυτό που έπρεπε. Οι Λάκωνες επικράτησαν με 2-0 και πήραν διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, με τους Καρδιτσιώτες να παραμένουν στο πρόβλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Εμίλιο Φουρτάδο. Ο υψηλόσωμος φορ πέτυχε και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Στο 18’ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Τσιόφου. Και στο 38’ πήρε τη μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Αναγέννησης Καρδίτσας, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ την έστειλε για δεύτερη φορά στα δίχτυα.

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Οικονομόπουλος, Σάββα, Νιάρος, Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Δεινόπαππας (78’ Γουόρντεν), Τσιόφου (65’ Δονδοτσάκης), Ράνος, Φουρτάδο (60’ Γραικός).

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Γκέκας, Καρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσάκης, Βατουσιάδης, Μπιτέλης, Καραγιάννης (87’ Μπούσδρας), Σταματάκης, Πλαβούκος, Κονέ (89’ Παπαευθυμίου), Τζέκος (81’ Χαντζάρας).

Νίκη-ανατροπή για Εργοτέλη σε 6 λεπτά!

Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Εργοτέλης. Η ομάδα του Τάκη Γκώνια επικράτησε με 3-1 του Απόλλωνα Λάρισας και ξεκόλλησε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, δείχνοντας πως έχει την ικανότητα να παραμείνει στην κατηγορία.

Στο 49’ ο Τσιλούλης μετά από λάθος του Πάτα πήρε την μπάλα, πέρασε και τον Κατσιμήτρο και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-1. Οι Κρητικοί πέτυχαν την ολική ανατροπή μέσα σε 6 λεπτά. Στο 58’ ο Κάιπερς με σουτ έφερε το ματς στα ίσια, στο 61’ ο Κάιπερς γύρισε με ωραία κεφαλιά την μπάλα στον Σταματάκο που με βολ πλανέ πέτυχε το 2-1 και στο 64’ ο Πάτας με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Αποβλήθηκε ο Τσιλούλης (74’) για σκληρό φάουλ στον Μπουρσέλη.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Πάτας (75’ Μαζουλουξής), Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Μπουτσάκης (70’ Βογιατζής), Μπουρσέλης, Τσέλιος, Μπάτζιος, Έφορντ, Σταματάκος (83’ Μπρους), Κάιπερς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Φιρινίδης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής, Αγρόδημος, Μαυριάς, Τσιλούλης, Καρακατσάνης (67’ Λίταινας), Κανούλας.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο (14/4)
Πανσερραϊκός – ΑΟΧ Κισσαμικός 0-2 (62′ Λεμονής, 72′ Χαλκιαδάκης)
Καραϊσκάκης Άρτας – Καλλιθέα 1-0 (43′ Λουκίνας)

Κυριακή (15/4, 17:00)
Σπάρτη – Αναγέννηση Καρδίτσας 2-0 (18’, 38’ Φουρτάδο)
Άρης – Παναιγιάλειος 4-2 (25’ Πλατέλλας, 50’, 67’ Διαμαντόπουλος, 56’ Μπαργκάν, 89’ Κανακούδης/44’ Σταματής, 59’ Κόκκορης)
Παναχαϊκή – Απόλλων Πόντου 0-0
Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 3-1 (58’ Κάιπερς, 61’ Σταματάκος, 64’ Πάτας/49’ Τσιλούλης)
Δόξα Δράμας – ΟΦΗ 1-1 (65’ Κουσκουνάς/7’ Μαχαίρας)
Βέροια – Αιγινιακός 0-3α.α.
Αχαρναϊκός – Τρίκαλα 0-3α.α.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. ΟΦΗ 64
2. Άρης 63
………………..
3. Παναχαϊκή 51
4*. ΑΟΧ Κισσαμικός 46
5. Δόξα Δράμας 44
6. Απόλλων Λάρισας 43
7. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
8. Απόλλων Πόντου 43
9. Τρίκαλα 42
10. Σπάρτη 35
11. Αναγέννηση Καρδίτσας 31
12. Εργοτέλης 30
………………………..
13. Αιγινιακός 29
14. Πανσερραϊκός 28
15. Παναιγιάλειος 21
16. Καλλιθέα 16
17. Βέροια 5
18. Αχαρναϊκός -51
* Ο ΑΟΧ Κισσαμικός έχει ματς λιγότερο, θα πάρει τρίποντο στα χαρτιά για τον αγώνα που δεν έγινε με τη Βέροια στην 5η αγωνιστική.
** Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Κόλλησε» ο ΟΦΗ στη Δράμα, καταιγιστικός ο Άρης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.