SUPER LEAGUE 2

Για την πρωτιά ο Άρης, χαμός στην «ουρά»

Οι «κίτρινοι»… βλέπουν τίτλο αν περάσουν από την Καλαμαριά, κρίσιμες αναμετρήσεις για τη μάχη του υποβιβασμού στην 27η αγωνιστική
Για την πρωτιά ο Άρης, χαμός στην «ουρά»

Σιγά-σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και οχτώ στροφές πριν την ολοκλήρωση το βασικό ενδιαφέρον αφορά τη μάχη της σωτηρίας. Εκεί, όπου γίνεται ο κακός χαμός, με ομάδες που ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από την κατηγορία και άλλες που «καίγονται» για την κατάκτηση της νίκης.

Στην άτυπη μάχη του πρωταθλητή, ο Άρης έχει την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή, μετά την ισοπαλία (1-1) του ΟΦΗ στα Περιβόλια απέναντι στον ΑΟΧ Κισσαμικό. Το έργο των «κίτρινων» μόνο εύκολο δεν θα είναι απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που παραμένει αήττητος για 11 σερί παιχνίδια.

Απόλλων Πόντου – Άρης

Με απογευματινή προπόνηση (21/4) οι Πόντιοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους. Εκτός αποστολής έμεινε μόνο ο τιμωρημένος Σαμαράς. Η αποστολή αποτελείται από 18 ποδοσφαιριστές. Αυτοί αναλυτικά είναι οι: Λόπεθ, Καλογεράκης, Καλί, Καπίας, Γεωργιάδης, Γκουγκούδης, Αμαραντίδης, Λιόνης, Καλογέρης, Καλαϊτζίδης, Τσεμπερίδης, Βεργώνης, Συμελίδης, Βλαχομήτρος, Μπρίτο, Χασομέρης, Κυβελίδης, Ηλιάδης.

Από την άλλη πλευρά, ο Δημήτρης Σπανός δεν υπολογίζει στον τραυματία Μιλούνοβιτς, στον Αναγνωστόπουλο λόγω σκωληκοειδίτιδας και στους Νέτο, Τσουμάνη, Λώττα. Αναλυτικά η αποστολή: Καντιμοίρης, Μαντζάρης, Ούγκο Σόουζα, Νίκιτς, Δεληζήσης, Πλατέλλας, Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Μπαστακός, Μπούρμπος, Παυλίδης, Πασάς, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Κάσσος, Μαραγκός, Μουμίν, Χαντί, Κανακούδης, Ντούνης, Μπαργκάν.

Απόλλων Λάρισας – Παναχαϊκή

Πρεμιέρα για τον Απόλλωνα Λάρισας στο ανακαινισμένο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Οι Λαρισαίοι επιστρέφουν σπίτι τους και ελπίζουν να μπουν με το δεξί, μην έχοντας και το βαθμολογικό άγχος. Ο Νίκος Θεοδοσιάδης στερείται τις υπηρεσίες του τραυματία Γαρυφαλλόπουλου, του ανέτοιμου Σουλίδη και του τιμωρημένου Τσιλούλη. Αναλυτικά η αποστολή: Παϊτέρης, Φιρινίδης, Αγρόδημος, Β. Ανδρέου, Δημολιός, Ιβανίδης, Κακάμης, Κανούλας, Καρακατσάνης, Κουρτεσιώτης, Μαυριάς, Παπαζαχαρίας, Σκούπρα, Χατζής, Λίταινας, Σουλιώτης, Χαραλαμπόπουλος, Λουκάς και Καμπέρης.

Δεν επιθυμεί η Παναχαϊκή άλλες απώλειες βαθμών και ταξίδεψε τη Λάρισα με μοναδικό στόχο να επιστρέψει στις νίκες. Οι Αχαιοί θέλουν να διατηρήσουν το προβάδισμα στη μάχη της 3ης θέσης και αυξήσουν τη διαφορά από τον Κισσαμικό μετά το 1-1 με τον ΟΦΗ. Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μπιτσάκο, Στεργίδη, Φουρλάνο, Μακρυδημήτρη, Σωτηράκο, Βασιλείου, στον ασθενή Ντάσιος και στον τιμωρημένο Μπουτζίκο. Αναλυτικά η αποστολή: Βρονταράς, Σούλης, Χαλκιάς, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Μουστακόπουλος, Γκίνο, Πολυχρόνης, Φωτάκης, Αργυρόπουλος, Μαστραντωνάκης, Κωνσταντακόπουλος, Μασούρας, Αποστολόπουλος, Ελευθεριάδης, Αντωνακόπουλος, Κυνηγόπουλος, Μωραΐτης.

Εργοτέλης – Καραϊσκάκης Άρτας

Ένα ακόμα τρίποντο που θα του δώσει μεγαλύτερη ανάσα στη μάχη της σωτηρίας θέλει ο Εργοτέλης. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν προβλήματα, βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα και είναι αποφασισμένοι να βγάλουν ψυχή και πάθος για να έρθει το τρίποντο. Ο Τάκης Γκώνιας θ’ ανακοινώσει τη 18άδα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ματς.

Χωρίς άγχος και με όπλο την καλή διάθεση, ο Καραϊσκάκης Άρτας θα ψάξει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Παγκρήτιο. Εκτός 18αδας έμειναν οι τραυματίες Μακρής, Μακρίδης, Μπεκατώρος, Μπουσινάκης ο τιμωρημένος Χούσος και οι Γυφτοκώστας, Σιαράβας, Χρούσιελ. Η αποστολή: Μέλκας, Ραχιώτης, Άτσκα, Θεολόγου, Καραγιαννίδης, Καψάλης, Νικολόπουλος, Παπανίκου, Τσοντάκης, Γούλας, Δημητριάδης, Κόλλινς, Κουσίδης, Ψιάνος), Ευαγγέλου, Κυριάκης, Λουκίνας, Ρανγκέλοφ.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός

Περιθώρια μη κατάκτησης της νίκης δεν υπάρχουν στην Αναγέννηση Καρδίτσας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ελπίδες παραμονής θα μειωθούν στο ελάχιστο. Η ΑΣΑ «παίζει» με την πλάτη στον τοίχο και ο Γιώργος Βαζάκας περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Δεν υπολογίζονται οι τιμωρημένοι Χαντζάρας και Θεοδωράκης, ενώ επιστρέφει ο Ντάγκρας. Αναλυτικά η αποστολή: Κατσίκας, Γκέκας, Καραγιάννης, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Λεφίδης, Ρουσσάκης, Βατουσιάδης, Μπούσδρας, Σταματάκης, Μπιτέλης, Σουντουρά, Τζέκος, Κονέ, Πλαβούκος, Ντάγκρας, Μούτσιος, Παπαευθυμίου.

Με… χέρι βοηθείας του ερασιτέχνη, ο Πανσερραϊκός ταξίδεψε στην Καρδίτσα. Τα χρήματα βρέθηκαν, προσωρινή λύση δόθηκε, αλλά το ζήτημα για την ομάδα είναι το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Ελπίδες παραμονής δεν διαφαίνονται. Για το ματς με την Αναγέννηση ο Απόστολος Χαραλαμπίδης δεν υπολογίζει τους τραυματίες Γκούρτσα, Ορφανίδη. Η αποστολή: Πολίτης, Πόρης, Στέβιτς, Αναστασόπουλος, Τσαμούρης, Τσελεπίδης, Ρούσσος, Ναζίμ, Παπουτσογιαννόπουλος, Κάκκο, Πόζογλου, Ενομό, Δούμτσος, Γιαξής, Μακούσης, Σιάκκας, Κρητικός, Ποζατζίδης.

Παναιγιάλειος – Δόξα Δράμας

Δραματική η κατάσταση στον Παναιγιάλειο, ελάχιστες οι μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πέτρου Δημητρίου θα το παλέψει και ότι βγει. Η νίκη είναι μονόδρομος για τη «Μαύρη Θύελλα» και το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Όσο ζει, ελπίζει η Δόξα Δράμας και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διεκδικήσει την 3η θέση. Εκτός πλάνων για το Αίγιο βρίσκονται οι τιμωρημένοι Ματσούκας, Ριζογιάννης, οι τραυματίες Κουσκουνάς, Κάσες και οι Σταματόπουλος, Ντατίδης, Παπαζούδης για λόγους τακτικής. Η αποστολή: Μένκα, Βούρας Σπυρόπουλος, Πεταυράκης, Μαρκόπουλος, Όστοϊτς, Στεφάνοβιτς, Νατσιόπουλος, Αρναρέλλης, Γουνδουλάκης, Σιώπης, Ντιμιτρόφσκι, Βαλλιάνος, Γκότοβος, Βιτλής, Μπαϊκαρά, Καπνίδης, Γεωργιάδης, Τζόκιτς, Λίτσκας.

Αιγινιακός – Σπάρτη

Με την πλάτη στον τοίχο ο Αιγινιακός, καλείται να εκμεταλλευτεί την έδρα του αν θέλει να βγει ζωντανός από τη μάχη της παραμονής. Η νίκη είναι μονόδρομος στο ματς της Κυριακής (22/4) και ο Κώστας Νικολαϊδης προσπαθεί να τονώσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Εκτός είναι οι τραυματίες Παπαδόπουλος και Αντωνιάδης, ενώ η αποστολή θα ανακοινωθεί λίγη ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Η κατάσταση στη Σπάρτη δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά βαθμολογικά υπάρχουν ακόμα λίγα περιθώρια για χαμένους βαθμούς. Ωστόσο, η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη θέλει να «καθαρίσει» με τη μπουγάδα και να συγκεντρωθεί στο οικονομικό πρόβλημα, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο. Ο νεαρός τεχνικός δεν πήρε στην αποστολή τον Νιάρο, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Εκτός έμειναν οι Γιακουμής, Βοσνακίδης, Μπέλης, Μπαρέττας, Νιάρος, Σανδραβέλης, Συμεωνίδηςμ Τσιμότζι. Η αποστολή: Μακρυωνίτης, Τρακάκης, Γραικός, Δεινόπαπας, Δοδοντσάκης, Ζουλιώτης, Καζβιρόπουλος, Κολτσίδας, Μουζακίτης, Μπουζούκης, Οικονομόπουλος, Παναγιώτου, Ράνος, Σάββα, Τριανταφυλλάκος, Τσιόφου, Φουρτάδο, Γουόρντεν.

Σάββατο 21 Απριλίου
ΑΟΧ Κισσαμικός – ΟΦΗ 1-1 (93′ Ξύδας – 67′ Ντίνας)

Κυριακή 22 Απριλίου
Εργοτέλης – Καραϊσκάκης Άρτας 17:00
Απόλλων Πόντου – Άρης 17:00 ΕΡΤ3
Αναγέννηση Καρδίτσας – Πανσερραϊκός 17:00
Παναιγιάλειος – Δόξα Δράμας 17:00
Αιγινιακός – Σπάρτη 17:00
Απόλλων Λάρισας – Παναχαϊκή 17:00 WEB ERT
Τρίκαλα – Βέροια Δ.Δ.
Καλλιθέα – Αχαρναϊκός Δ.Δ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1*. ΟΦΗ 65
2. Άρης 63
………………..
3. Παναχαϊκή 51
4*. ΑΟΧ Κισσαμικός 50
5. Δόξα Δράμας 44
6. Απόλλων Πόντου 43
7. ΑΕ Καραϊσκάκης 43
8*. Απόλλων Λάρισας 40
9. Τρίκαλα 42
10*. Σπάρτη 32
11. Εργοτέλης 30
12*. Αναγέννηση Καρδίτσας 28
………………………..
13*. Αιγινιακός 26
14*. Πανσερραϊκός 25
15*. Παναιγιάλειος 18
16*. Καλλιθέα 13
17. Βέροια 5
18. Αχαρναϊκός -51
* ΑΟΧ/Κισσαμικός και ΟΦΗ έχουν από ένα παιχνίδι περισσότερο.
** Απόλλων Λάρισας, Σπάρτη, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αιγινιακός, Πανσερραϊκός, Παναιγιάλειος και Καλλιθέα έχουν μείον τρεις βαθμούς, αφού δεν πέρασαν το στάδιο επιτήρησης.
*** Βέροια και Αχαρναϊκός έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Για την πρωτιά ο Άρης, χαμός στην «ουρά»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Λάππας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.