Μεγάλο χάρισμα να μην λησμονείς από πού αρχίζεις και ποιοι ήταν εκείνοι που σου έδωσαν ώθηση για να προχωρήσεις.

Η παραπάνω φράση θα μπορούσε να αποτελέσει μία… κουτσουρεμένη κρητική μαντινάδα (σ.σ. οι σωστές είναι 15σύλλαβες), ωστόσο στην προκειμένη είναι απλά το ορεκτικό για τρεις ποδοσφαιριστές.

Με αφορμή την επικείμενη έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στη Γ’ Εθνική, ο Μιχάλης Σηφάκης, ο Γιώργος Γιακουμάκης και ο Γιάννης Μπουτσάκης, εκθείασαν τις Ακαδημίες του ΠΟΑ, εκείνες δηλαδή που τους βοήθησαν να φτάσουν στο ανώτατο επίπεδο.

Στο Ηράκλειο είναι γνωστό ότι ανέκαθεν γινόταν εξαιρετική δουλειά στα νεότερα κλιμάκια της ομάδας του Ατσαλένιου, όμως χάρη στους τρεις άσους αυτή η προσπάθεια εξωτερικεύεται και σε άλλα μέρη του νησιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Μιχάλης Σηφάκης: «Αν αναλογιστεί κανείς ποσά ονόματα που έχουν περάσει από τον ΠΟΑ έχουν παίξει στην μεγάλη κατηγορία της χώρα μας, αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ακαδημίες της Κρήτης.

Ο ΠΟΑ δίνει μεγάλη σημασία στις ακαδημίες, στα τμήματα υποδομής εδώ και παρά πολλά χρόνια, πριν καν γίνουν τόσο γνωστές όσο είναι πλέον. Αυτό και μόνο νομίζω τον καθιστά πρωτοπόρο στον συγκεκριμένο τομέα.

Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα την ακαδημία του ΠΟΑ σε όλους τους νέους που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες. Όπως έχει δείξει το παρελθόν, κανένας ικανός δεν χάνεται στον Ατσαλένιο. Αντίθετα αξιοποιείται με τον καλύτερο τρόπο για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

Δημοσιεύτηκε από Παναθλητικός Όμιλος Ατσαλένιου – ΠΟΑ στις Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018

Γιώργος Γιακουμάκης: «Οι Ακαδημίες του ΠΟΑ είναι από τις σημαντικότερες και πιο παραγωγικές της Κρήτης. Αυτό γίνεται σαφές από τον μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών που άρχισαν από τον Ατσαλένιο και αγωνίζονται σε ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η φιλοσοφία του ΠΟΑ είναι ξεκάθαρη. Στόχος είναι να προετοιμάζει την νέα γενιά ποδοσφαιριστών. Καλοί ποδοσφαιριστές και καλοί άνθρωποι που θα αγαπούν το άθλημα και θα σέβονται τον αντίπαλο.

Το δικό μου παράδειγμα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για τον γονιό για να γράψει το παιδί του στις Ακαδημίες της ομάδας του Ατσαλένιου. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να πειστεί ο γονιός να επιλέξει την ποδοσφαιρική ανατροφή του παιδιού στις Ακαδημίες της ομάδας.

Και δεν είμαι μόνο η δική μου περίπτωση, υπάρχουν πολλές αντίστοιχες. Ο Σηφάκης, ο Μπουτσάκης, ο Βρεττός, ο Τριανταφύλλου, ο Ρουμπάκης και άλλοι πολλοί».

 

Γιάννης Μπουτσάκης: «Οι Ακαδημίες του ΠΟΑ δεν είναι μόνο οι μεγαλύτερες της Κρήτης, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Γίνεται σπουδαία δουλειά και αυτό έχει αποδειχθεί στο πέρασμα των χρόνων.

Από τις Ακαδημίες έχουν αναδειχθεί τόσοι πολλοί ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να αγωνιστούν σε επαγγελματικές κατηγορίες και να φτάσουν σε υψηλό επίπεδο.

Η φιλοσοφία των ανθρώπων του ΠΟΑ είναι να φτιάχνει, πρωτίστως, σωστούς ανθρώπους. Δέχεται παιδιά από μικρή ηλικία και με σωστή καθοδήγηση και διδασκαλία φτάνουν όσο ψηλότερα γίνεται.

Η Ακαδημία λειτουργεί με σωστά πρότυπα που δίνουν στο παιδί να καταλάβει την αξία του αθλητισμού, ενώ χτίζει προσωπικότητα που θα το κανει καλύτερο ανθρωπο στην κοινωνία.

Σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις και τους έμπειρους επικεφαλής, ο ΠΟΑ εξακολουθεί να διαθέτει τις πιο άρτιες Ακαδημίες της Κρήτης, συνεχίζοντας μία παράδοση ετών με γνώμονα το ευ αγωνίζεσθαι και την ευγενή άμιλλα».

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας του ΠΟΑ – Ακαδημία ποδοσφαίρου ΠΟΑ – POA Football Academy για τη νέα χρονιά! ⚽⚽⚽👏👏✌️💪

Δημοσιεύτηκε από Παναθλητικός Όμιλος Ατσαλένιου – ΠΟΑ στις Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018