ΓΑΛΛΙΑ

Τα… γύρισε ο Ερναντέζ για την καταγωγή του

«Κάποιες λέξεις παρεξηγήθηκαν, χώρα μου είναι η Γαλλία», δήλωσε
Τα… γύρισε ο Ερναντέζ για την καταγωγή του

Μέχρι πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Λούκας Ερναντέζ ήλπιζε ακόμα σε κλήση του στην εθνική Ισπανίας, όμως ο Χουλέν Λοπετέγκι δεν του έκανε το χατήρι.

«Η Ισπανία μου έχει δώσει τα πάντα στη ζωή μου και η εθνικότητά μου είναι λίγο περίπλοκη. Θα μου άρεσε να παίξω για την Ισπανία γιατί αισθάνομαι Ισπανός. Τι άλλο να πω; Μιλώ καλύτερα ισπανικά παρά γαλλικά. Αυτό τα λέει όλα», είχε δηλώσει τότε.

Τελικά, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον κάλεσε στην εθνική Γαλλίας κι εκείνος ντεμπουτάρισε στο φιλικό ματς της Παρασκευής με την Κολομβία, αντικαθιστώντας τον Λούκας Ντιν στο 76ο λεπτό.

Τώρα, ο 22χρονος αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, διαφοροποίησε αρκετά τα λεγόμενά του περί καταγωγής, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι της Ισπανίας.

«Είμαι φιλόδοξος παίκτης. Δεν είχα νέα από τη Γαλλία κι αυτό με έκανε να σκέφτομαι. Είπαν ότι θα είμαι 100% στη λίστα για το Παγκόσμιο Κύπελλο κι αυτό δεν ισχύει, κανείς παίκτης δεν έχει αυτή τη σιγουριά. Επίσης, είπαν ότι έδωσα αρνητική απάντηση στον Ντεσάμπ. Κι αυτό ψέμα είναι.

Οι Γάλλοι δεν με γνωρίζουν όσο οι Ισπανοί. Έχω ζήσει τα 18 από τα 22 μου χρόνια στην Ισπανία. Όταν λέω ότι η Ισπανία μου έδωσε τα πάντα, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, είναι αλήθεια. Όταν δεν εξασκείς μια γλώσσα για καιρό, χάνεις την προφορά αλλά μπορείς να την καταλάβεις. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι παύει να είναι χώρα μου η Γαλλία.

Κάποιες λέξεις παρεξηγήθηκαν, αλλά αυτό που ερμηνεύθηκε ότι χώρα μου είναι η Ισπανία και όχι η Γαλλία δεν ισχύει. Το αντίθετο εννοούσα», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος γεννήθηκε στη Μασσαλία το 1996 από Γάλλο πατέρα και Ισπανίδα μητέρα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα… γύρισε ο Ερναντέζ για την καταγωγή του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.