ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Κολωνία – Λειψία 2-4: Οι «ταύροι» έβγαλαν νοκ-άουτ τα «κριάρια» (vids)

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν έκαναν την ανατροπή και ανέβηκαν ξανά στην τρίτη θέση της Bundesliga

Κολωνία – Λειψία 2-4: Οι «ταύροι» έβγαλαν νοκ-άουτ τα «κριάρια»
Κολωνία – Λειψία 2-4: Οι «ταύροι» έβγαλαν νοκ-άουτ τα «κριάρια»
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η χαρά της Κολωνίας κράτησε μόλις είκοσι λεπτά. Η Λειψία σοβαρεύτηκε, έκανε την ανατροπή και με μια πειστική εμφάνιση έφυγε από την έδρα των «κριαριών» με το ευρύ 4-2.

Παρά τη διαφορετική εξέλιξη που είχε το ματς στη συνέχεια, στα πρώτα λεπτά, η Κολωνία ήταν εκείνη που έδειχνε ότι πατάει καλύτερα στο χορτάρι. Το γκολ μάλιστα δεν άργησε να έρθει με δράστη τον συνήθη ύποπτο, Τζον Κόρδομπα (7′). Ο Κολομβιανός στράικερ και πρώτος σκόρερ των «κριαριών» πήρε το… ριμπάουντ έπειτα από δοκάρι που είχε ο Ρεσμπετσάι.

Ένα τέρμα, το οποίο λειτούργησε ως… ξυπνητήρι για τους «ταύρους», οι οποίοι έβγαλαν αντίδραση. Αρχικά, έπειτα από όμορφη σέντρα του Ανχελίνιο από τα αριστερά, ο Πάτρικ Σικ σηκώθηκε πιο ψηλά απ’όλους και με κεφαλιά έφερε στα ίσα το σκορ (20′).

Η ολική ανατροπή συνέβη λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Τότε, ο Κρίστοφερ Ενκουνκού νίκησε για δεύτερη φορά τον Τίμο Χορν (38΄) βάζοντας σε θέση οδηγού της Λειψίας. Με μια κάθετη πάσα, ο Λάιμερ έκοψε σαν… βούτυρο την άμυνα της Κολωνίας και ο Γάλλος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση με αστραπιαίο τσίμπημα της μπάλας.

Τρελός ρυθμός από τα… αποδυτήρια

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καταιγισμό φάσεων και γκολ. Μέσα σε ένα επτάλεπτο η Κολωνία πρόλαβε να βιώσει ψυχρολουσία από το γκολ του Βέρνερ (50΄), ψυχολογική ανάταση με τη μείωση του σκορ από την οβίδα του Μοντέστ (55΄) – πανηγύρισε στέλνοντας το δικό του μήνυμα για την καταπολέμηση του ρατσισμού – και απόλυτη απογοήτευση από τον Ντάνι Όλμο, ο οποίος υπέγραψε το 4-2.

Στη συνέχεια ο τρελός ρυθμός εξανεμίστηκε και οι «ταύροι» έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Η Λειψία επανήλθε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον βρίσκεται στο κατώπι της δεύτερης Ντόρτμουντ.


Κολωνία – Λειψία 2-4 (7′ Κόρδομπα, 55΄ Μοντέστ – 20′ Σικ, 38′ Ενκουνκού, 50΄ Βέρνερ, 57΄ Όλμο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bundesliga – 29η αγωνιστική: Αποτελέσματα και βαθμολογία (vids)

Exit mobile version