menu

Sportime.gr

Γραμμένος: «Δεν θα γίνει Grexit, καταδικαστέα η κίνηση Σαββίδη»

Sportime Team
Γραμμένος: «Δεν θα γίνει Grexit, καταδικαστέα η κίνηση Σαββίδη»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εγγυήθηκε πως δεν πρόκειται να υπάρχει Grexit, ενώ καταδίκασε την κίνηση του Ιβάν Σαββίδη να μπει με το όπλο στο γήπεδο

Συνέντευξη στην «Δίκη στον ΣΚΑΙ» παρέθεσε ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ αναφέρθηκε στον Ιβάν Σαββίδη και την εικόνα με το όπλο, στο Grexit και στην επιστολή που του στάλθηκε και περιείχε μία σφαίρα. Ουσιαστικά, ο Γραμμένος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση Grexit και μάλιστα εγγυήθηκε γι’ αυτό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος:

Για την εικόνα του Σαββίδη με το όπλο: «Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που παίρνει αποφάσεις και κάνει δηλώσεις εν βρασμώ. Όλο αυτό το διάστημα συζήτησα με συνεργάτες μου και αποφασίσαμε πως θα λύσουμε το πρόβλημα. Ο Σαββίδης έκανε μια κίνηση που είναι καταδικαστέα και αν δεν κάνω λάθος ζήτησε συγνώμη. Αλλά το θέμα είναι όλο το ποδόσφαιρο που δεν παρουσιάζει καλή εικόνα».

Για τo GREXIT: «Θα το πω ξεκάθαρα για μια τελευταία φορά. Αυτή η διοίκηση θα κάνει όσα πρέπει να κάνει και το GREXIT που κάποιοι θέλουν τόσο πολύ δεν θα γίνει. Το εγγυώμαι προσωπικά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Υπάρχουν κάποια πράγματα που η ΦΙΦΑ θεωρεί προαπαιτούμενα. Να θυμίσω όμως γιατί βρισκόμαστε υπό επιτήρηση; Γιατί μας έχουν βάλει προσωρινή διοίκηση; Το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου φάνηκε τώρα;»

Για το αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση Grexit: «Υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε σε αυτό το σημείο και να μείνω στη θέση μου; Είναι μια υποθετική ερώτηση και δίνω μια υποθετική απάντηση».

Για την επιστολή που περιείχε μια σφαίρα και αν φοβάται για την ζωή του: «Όχι δεν με έχει επηρεάσει καθόλου. Για να είμαι ειλικρινής το αίσθημα εκείνων την ημερών ήταν πίκρας και απογοήτευσης. Δεν είναι και το καλύτερο για τον καθένα να του στέλνουν μια επιστολή και μία σφαίρα. Ήταν απειλητική και προφανώς επρόκειτο από το ποδόσφαιρο. Δεν άλλαξε καθόλου την στάση μου και ούτε θα την αλλάξει».

Για τη χρήση του VAR: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κινείται γύρω από τη διαιτησία. Άποψη μου προσωπική είναι ότι κανείς δεν θέλει το VAR στο ποδόσφαιρο, γιατί είναι παιχνίδι των λαθών. Έχει τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων και είναι πιθανό αυτό να μειωθεί. Ποιο είναι όμως το διακύβευμα; Ποιο είναι το ισοζύγιο; Είναι μια αναγκαιότητα το VAR. Θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, αλλά την τελική απόφαση θα την παίρνει ο διαιτητής του αγώνα. Ο διαιτητής ειδοποιείται για να δει στην οθόνη του ένα πιθανό σφάλμα. Κι από ‘κει και πέρα καλείται να αποφασίσει».

Για το αν έχει μετανιώσει που αναμείχθηκε στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Δεν έχω μετανιώσει καθόλου. Μπορεί να δυσκολεύει η ζωή σου, γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα ελεύθερης κίνησης, όμως έχω βάλει έναν στόχο στη ζωή μου. Παρ’ όλες αυτές τις ανασχετικές ενέργειες που με φέρνουν στα όρια μου, το διακύβευμα του να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο για μένα».

Για την προκαταρκτική εξέταση μετά από καταγγελίες ότι εξελέγη πρόεδρος με εξαγορά ψήφων: «Είμαι στη διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης για να κάνει αυτό που πρέπει και να φτάσουμε σε αποτέλεσμα. Ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και αρχικά ο κ. Αλαφούζος πράγματι στήριξαν τη δική μου παράταξη. Άραγε απαγορεύεται όμως αυτό από τη στιγμή που και εκείνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν; Όποιος έχει στοιχεία, θα τα καταθέσει στην προκαταρκτική εξέταση».

Για τη δικαιοσύνη: «Κανείς δεν θα παρέμβει στη δικαιοσύνη. Κανείς όμως. Υπάρχει ένας προβληματισμός εδώ. Πάω να επιλέξω έναν δικαστή: Με τι κριτήρια τον επιλέγω; Του καλού, του κακού; Και πώς το γνωρίζω; Όμως, επίσης, επειδή υπάρχει ικανός αριθμός να επιλέξεις, είναι ένα επιχείρημα. Αλλά είναι κακό να λέμε πως αυτός ο δικαστής είναι καλός ή κακός. Πρέπει να απολαμβάνουν όλοι την σιγουριά μας ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ελεγχόμενος και ελέγχων. Επιλέγεις έναν τακτικό δικαστή και δεν γίνεται να λες πως δεν είναι καλός».

Για τον δικαστή Σκουτέρη: «Διενεργείται μια πειθαρχική διαδικασία. Να μην το σεβαστούμε αυτό; Να μην σεβαστούμε την έρευνα; Τι θα πείτε αν αύριο ο κύριος Σκουτέρης απαλλαγεί από όλα;».

Για το timing που βγήκε η απόφαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Εσείς λέτε πως ο κ. Σκουτέρης περίμενε την αναχώρηση του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη για να μη γίνουν επεισόδια. Και τι θέλετε να ακούσετε από εμένα; Δεν θα σχολιάσω καμία απόφαση. Από την καινούρια χρονιά, τέρμα οι αναβολές! Καμία ή έστω μία και αυτή για σπουδαίο λόγο. Θα τελειώσουμε με όλα αυτά. Τέλος. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και να έχουμε τρεις και τέσσερις αναβολές».

Για τη χειραγώγηση των αγώνων: «Θίγετε ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της χειραγώγησης των αγώνων. Φυσικά και υπάρχουν στημένα παιχνίδια. Υπάρχουν και παραυπάρχουν. Το θέμα είναι το νομικό σου πλαίσιο να δίνει τη δυνατότητα στον δικαστή να κάνει τη δουλειά του».

Για τις δηλώσεις και τα ποσταρίσματα από παράγοντες και ανθρώπους του ποδοσφαίρου: «Εκ του αποτελέσματος φάνηκε πως έκανα λάθος και για αυτό το λάθος απολογούμαι. Είναι αποκλειστικά δικό μου το λάθος και δεν φταίει κανένας άλλος από την Εκτελεστική Επιτροπή. Πίστευα πως με διάλογο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποτρέψει. Πλέον, αυτό θα αλλάξει και θα υπάρχει παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

 

Sportime Extras