ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινφαντίνο: «Χειροκρότημα και όχι ποινή σε όσους αποτίουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ»

Θέση υπέρ των κινήσεων των παικτών προς τιμήν του αδικοχαμένου Τζορτζ Φλόιντ πήρε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ινφαντίνο: «Χειροκρότημα και όχι ποινή σε όσους αποτίουν φόρο τιμής στον Τζορτζ Φλόιντ»
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ξεκάθαρος για όσους ποδοσφαιριστές αποτίουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του στις ΗΠΑ μετά από υπέρμετρη χρήση βίας από την Αστυνομία, ήταν ο Τζιάνι Ινφαντίνο.

Ο πρόεδρος της FIFA τάχθηκε υπέρ των ενεργειών αυτών και τόνισε ότι οι παίκτες πρέπει να επικροτούνται και όχι να τιμωρούνται. Να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με τους κανονισμούς οι παίκτες δεν πρέπει να προβαίνουν κατά τη διάρκεια των αγώνων σε οποιαδήποτε ενέργεια έχει να κάνει με πολιτική, θρησκεία κτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζορτζ Φλόιντ: Ράγισε καρδιές η σύντροφος του (video)

Έτσι τον τελευταίο καιρό είχαν βρεθεί στο «στόχαστρο»  διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών, ως φόρος τιμής για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Μάλιστα η γερμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου (DFB) ανακοίνωσε ότι θέλει να εξετάσει η πειθαρχική επιτροπή της τις χειρονομίες φόρου τιμής στον αδικοχαμένο Αφροαμερικανό, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων».

«Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε Όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων», ήταν η ξεκάθαρη θέση του Τζιάνι Ινφαντίνο.

Exit mobile version