ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιωνικός – Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες των Σπανού και Γιοβάνοβιτς

Δείτε τις επιλογές των δύο προπονητών για το ματς Ιωνικός - Παναθηναϊκός

Ιωνικός - Παναθηναϊκός: Οι ενδεκάδες των Σπανού και Γιοβάνοβιτς
Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ιωνικός – Παναθηναϊκός: Έγιναν γνωστές οι ενδεκάδες του ματς της Νέαπολης για τη 14η αγωνιστική της Super League (21:30, Cosmote Sport 1).

Ιδού:

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς, Ρομαό, Σόουζα, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Αντούνες, Λοβέρα, Άοσμαν, Μάντζης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Βαγιαννίδης, Φ. Ιωαννίδης.

Οι αναπληρωματικοί:

ΙΩΝΙΚΟΣ: Περλέσι, Χριστοδουλής, Τσιριγώτης, Μασάς, Ν. Ιωαννίδης, Πογκοσιάν, Χ. Ιωαννίδης, Ελευθεριάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Πούγγουρας, Σάντσες, Κυριόπουλος, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Σαβιέρ, Καμπετσής.

Δυο λόγια για το Ιωνικός – Παναθηναϊκός:

Από τον Νοέμβριο του 1989 ξεκινά η ιστορία των αναμετρήσεων ανάμεσα στις δύο ομάδες, με αναμέτρηση που ήταν γηπεδούχος ο Ιωνικός και ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 1-1 (50’ Βογιατζής – 54’ Καλιτζάκης).

Ισόπαλη με 1-1 (27’ Ντραγκόλοφ – 65’ Καλατζής) ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση με γηπεδούχο τον Ιωνικό, ο οποίος στην συνέχεια ηττήθηκε για έξι διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος εντός και εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό.

Στο έβδομο, όμως, σημείωσε την πρώτη νίκη της ιστορίας του απέναντι στο «τριφύλλι».

Ήταν στις 7 Απριλίου 1996 με δύο γκολ που σημείωσε ο Νίκος Φρούσος, ενώ για τον Παναθηναϊκό μείωσε στο τέλος ο Γ.Χ. Γεωργιάδης.

Ο Παναθηναϊκός έχει οριακά την ζυγαριά των αποτελεσμάτων υπέρ του, αφού έχει επικρατήσει στα 8 από τα 17 παιχνίδια και υπάρχουν μόλις δύο νίκες του Ιωνικού και επτά ισοπαλίες.

Οι δύο ομάδες έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στις ισοπαλίες, με το 4-4 της σεζόν 1998-99 να είναι παράλληλα και το πιο παραγωγικό μεταξύ τους παιχνίδι σε γκολ, ενώ ακολούθησε το 2-2 την επόμενη σεζόν και το 3-3 ακριβώς μετά.

Μόλις μια αναμέτρηση τους έχει ολοκληρωθεί χωρίς να σημειωθεί γκολ, το 0-0 της σεζόν 2004-05, ενώ η ευρύτερη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν την σεζόν 2006-07 με 4-0.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο ματς του α’ γύρου:

Exit mobile version