ΙΣΠΑΝΙΑ

Αζάρ και Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγάλο ερώτημα

Το sportime.gr επιχειρεί να δώσει εξήγηση στο «καυτό» debate για την επερχόμενη μεταγραφή του Βέλγου σταρ και την πορεία του στη «βασίλισσα»: Επιτυχία ή απογοήτευση;

Αζάρ και Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγάλο ερώτημα
Αζάρ και Ρεάλ Μαδρίτης: Το μεγάλο ερώτημα
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο διακαής μεταγραφικός πόθος της εδώ και αρκετά καλοκαίρια και η «βασίλισσα» δεν έχανε ευκαιρία από το να το επικοινωνεί. Τελικώς, έπειτα από συνεχείς επαφές με τον ίδιο, αλλά και την Τσέλσι, ο Εντέν Αζάρ και Ρεάλ αναμένεται να πορευθούν μαζί από την επόμενη σεζόν.

Το «γλυκό» έδεσε και ο Βέλγος σούπερ σταρ θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στον κατά τεκμήριο πιο πετυχημένο σύλλογο της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Μια μετακίνηση που παρότι δεν έχουν επισημοποιηθεί τα νούμερα, θα κοστίσει στον Φλορεντίνο Πέρεθ περί τα 100 εκατ. ευρώ.

Εφόσον γίνει κάτοικος Μαδρίτης πάντως, το φλέγον ζήτημα εξακολουθεί να συνοψίζεται στο μεγάλο αίνιγμα που συνοδεύει την πορεία του 28χρονου από τη στιγμή που άρχισε να γίνεται παίκτης παγκόσμιας κλάσης: Θα πετύχει στους Μαδριλένους ή όχι;

Αμφότερα τα σενάρια, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, «παίζουν» επί ίσοις όροις για Αζάρ και Ρεάλ. Μπορεί να γράψει χρυσές σελίδες με τη λευκή φανέλα, μπορεί και να μην απογοητεύσειι (σ.σ Γκάρεθ Μπέιλ).

Κάθε πλευρά πάντως έχει την εξήγησή της και το sportime.gr επιχειρεί να σας τη δώσει:

ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Αζάρ: Ηγέτης και gamechanger

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Βέλγο έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά και πήρε στις πλάτες του την Τσέλσι κερδίζοντας τίτλους. Μια ενέργεια, ένα σουτ, μια επαφή, αρκούν για να αλλάξουν τη μοίρα μιας αναμέτρησης. Η Ρεάλ, ύστερα από τον Ρονάλντο, είναι «ακέφαλη» σε αυτόν τον τομέα και χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή με ηγετικά χαρακτηριστικά. Και ο 28χρονος, που δεν αφήνει εύκολα ευκαιρίες να πάνε χαμένες.

Ταιριάζει στη μαδριλένικη φιλοσοφία

Επιθετικό ποδόσφαιρο, φαντεζί ενέργειες, άκρατη δημιουργία. Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία τα οποία πρεσβεύει η Ρεάλ Μαδρίτης και τα οποία ενυπάρχουν στο ποδοσφαιρικό της DNA. Όπως φυσικά και σ’εκείνο του Αζάρ, ο οποίος μπορεί να φέρει εις πέρας το συγκεκριμένο στιλ και να συνεισφέρει τόσο εκτελεστικά, όσο και με ασίστ.

To MINI Cooper Countryman με το πακέτο εξοπλισμού Executive γίνεται σήμερα δικό σου με €28.178 και προνομιακό επιτόκιο 4,9%* με το πρόγραμμα ALL IN MINI. Μάθε περισσότερα στη ΣΠΑΝΟΣ ΑΕ.

Η σχέση με τον Ζιντάν

Μεγάλωσε βλέποντάς τον να σηκώνει Μουντιάλ, Euro, Champions League και να αφήνει εποχή. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός μετράει ήδη τις ώρες για να βρεθεί υπό την καθοδήγηση  του παιδικού του ήρωα. Ο Ζιζού, ήδη από την πρώτη του θητεία στους «μπλάνκος», έριχνε γέφυρες επικοινωνίας με Τσέλσι και τον ίδιο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον, με τις οδηγίες του προπονητή της «βασίλισσας», υπάρχουν οι προϋποθέσεις να δούμε την καλύτερη εκδοχή του Αζάρ.

ΛΟΓΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Οι μεγαλύτερες προσδοκίες

Η φανέλα της Ρεάλ δεδομένα «ζυγίζει» περισσότερο από εκείνη της Τσέλσι και ο Αζάρ το γνωρίζει καλά αυτό. Ωστόσο, οι προσδοκίες των φιλάθλων και της διοίκησης ξεπερνούν τη φαντασία κάθε νεοφερμένου ποδοσφαιριστή. Δεν μπορεί να προκαλέσει… φόβο, αλλά δεν είναι απίθανο να κρατήσει κρυμμένες διάφορες ποιοτικές πτυχές του Αζάρ.

Αυτό το τεστ προσωπικότητας μπορεί να βγάλει «νοκ-άουτ» τον Βέλγο και να τον καταστήσει έναν απλώς ακριβοπληρωμένο αστέρα χωρίς την αντίστοιχη προσφορά.

bwin Νόμιμο και ασφαλές παιχνίδι με live streaming* από το κινητό, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή σου!  21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Μετάβαση στην Πριμέρα

Σύμφωνοι. Ερχόμενος από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, ο Βέλγος δεν θα είχε πρόβλημα να προσαρμοστεί στην πιο αργή σε ρυθμό Πριμέρα. Ωστόσο εκεί, η τακτική υπερισχύει του physical game και της ταχύτητας και αυτό έχει στοιχίσει σε πολλούς παίκτες που έκαναν το αντίστοιχο δρομολόγιο στο παρελθόν (Όουεν, Μπέκαμ και… ξανά Μπέιλ).

Τα «καυτά» αποδυτήρια

Ο πιο εξωγενής παράγοντας αποτυχίας, αλλά παίζει και αυτός τον ρόλο του. Η Ρεάλ διαθέτει τα πιο δύσκολα ελέγξιμα αποδυτήρια στον πλανήτη. Ένα μικρό λάθος στη διατήρηση των ισορροπιών ανάμεσα σε παλιοσειρές, νέους και παίκτες ακαδημίας, αρκεί για να βάλει «φωτιά». Επομένως, δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι ο Βέλγος θα «κολλήσει»  με τον Σέρχιο Ράμος και τις διάφορες κλίκες που έχουν σχηματιστεί.

Exit mobile version