ΙΣΠΑΝΙΑ

LaLiga: Το μεγαλύτερο «χάσιμο» χρόνου από τις ευρωπαϊκές λίγκες

Στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ο καθαρός χρόνος είναι λιγότερος από τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα - Ποια ομάδα έχει τα πρωτ

LaLiga: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματική όαση σε αυτή την κατηγορία, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα
LaLiga: Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πραγματική όαση σε αυτή την κατηγορία, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

LaLiga: Οι εποχές όπου οι Μέσι – Ρονάλντο κοσμούσαν την Πριμέρα Ντιβισιόν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Μαζί και ο «καθαρός» χρόνος παιχνιδιού.

Η LaLiga έχει δει φέτος τον «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού να μειώνεται δραματικά και να την κατατάσσει στον πάτο της βαθμολογίας των ΒIG 5. Ανάμεσα στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το ισπανικό βρίσκεται στην τελευταία θέση με τον λιγότερο αξιοποιήσιμο χρόνο παιχνιδιού.

«Καθαρός» χρόνος λογίζεται το κομμάτι μιας αναμέτρησης, κατά το οποίο η μπάλα δεν βγαίνει άουτ ή πλάγιο. Σε αυτή την κατηγορία λοιπόν, το μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου υπάρχει στην Πριμέρα.

Τα πρωτεία του περισσότερου χρόνου παιχνιδιού έχει η Ligue 1 με 58,5%. Ακολουθεί η Serie A με 57,5%, η Bundesliga με 56,9%, ενώ στην τέταρτη θέση είναι η Premier League με μόλις 56%.

Όσο για την Ισπανία, η LaLiga βρίσκεται στο 54,4% κατά μέσο όρο, αρκετά πιο χαμηλά.

LaLiga: Όαση η Ρεάλ Μαδρίτης, πρωταθλήτριες οι Σίτι – Παρί

Μοναδική ομάδα που αποτελεί «όαση» για την Πριμέρα Ντιβισιόν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης με χρόνο αξιοποιήσιμου παιχνιδιού τα 58,13 λεπτά και ποσοστό 60,4%. Μετά τους Μαδριλένους, ακολουθεί το… χάος με αμέσως επόμενη ομάδα την Μπαρτσελόνα με 55.02 λεπτά και ποσοστό 56,5%.

Πρωταθλήτριες στον «καθαρό» χρόνο παιχνιδιού είναι οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Άγγλοι έχουν 60,73 λεπτά και 63,1%, ενώ οι Παριζιάνοι 60,23 και 62,8%.

Exit mobile version