ΙΣΠΑΝΙΑ

Ζινεντίν Ζιντάν: Του φέρθηκε με ασέβεια η Ρεάλ Μαδρίτης;

Συναίσθημα, παράπονο και αιχμές στο γράμμα του αποχαιρετισμού του Ζινεντίν Ζιντάν προς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άδοξο φινάλε...
Ζινεντίν Ζιντάν: Του φέρθηκε με ασέβεια η Ρεάλ Μαδρίτης;

Συναίσθημα, παράπονο και αιχμές στο γράμμα του αποχαιρετισμού του Ζινεντίν Ζιντάν προς τη Ρεάλ Μαδρίτης. Άδοξο φινάλε…

«Όλα όσα έχτισα, ξεχάστηκαν». Και μόνο αυτή η ατάκα θα αρκούσε για να φανεί ο πόνος ψυχής με τον οποίο ο Ζινεντίν Ζιντάν αφήνει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Περισσότερο από στεναχωρημένος, ο Γάλλος προπονητής αισθάνεται αδικημένος, ότι δεν τον σεβάστηκαν όπως θα έπρεπε και άξιζε. Η ανοιχτή επιστολή με την οποία αποχαιρέτησε το κλαμπ συνδυάζει συναίσθημα με αιχμές. «Φεύγω, αλλά δεν πηδάω από τη βάρκα, ούτε έχω κουραστεί να προπονώ. Το Μάιο του 2018 έφυγα, επειδή μετά από 2,5 χρόνια γεμάτα από νίκες και τρόπαια ένιωθα ότι η ομάδα έχει ανάγκη από μία αλλαγή για να παραμείνει στην κορυφή. Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Φεύγω επειδή ένιωσα ότι η ομάδα δεν μου δίνει την εμπιστοσύνη που έχω ανάγκη, δεν μου δίνει τη στήριξη να δημιουργήσω κάτι μακροπρόθεσμα. Κατά κάποιον τρόπο έχω κατηγορηθεί...».

Σε ποιον τη λέει χωρίς να τον… λέει; Φλορεντίνο Πέρεθ. Προκύπτει από διάφορες πηγές στην Ισπανία, ότι ο πρόεδρος των «μερένγκες» είχε φροντίσει να διοχετεύονται αρνητικές πληροφορίες στον Τύπο, ώστε να αδυνατίσει η θέση και η προοπτική του Ζιντάν στην ομάδα. Του έσκαβε το λάκκο, για να το πούμε πιο απλά. «Τρελάθηκε» ο Γάλλος όταν το κατάλαβε, δεν το περίμενε ποτέ, πίστευε ότι είχαν καλή και δυνατή σχέση.

Το sequel δεν ήταν όπως το πρώτο

Αφότου κατέκτησε 9 τρόπαια σε 2,5 χρόνια κατά το πρώτο του πέρασμα στον πάγκο της Ρεάλ (2016-18), επέστρεψε και ανέλαβε χρέη πυροσβέστη το Μάρτιο του 2019, αντικαθιστώντας τον Σαντιάγο Σολάρι σε μία ήδη χαμένη τότε σεζόν. Είχε υπογράψει ως το 2022 με ξεκάθαρο στόχο να βάλει τις βάσεις για ένα νέο κύκλο επιτυχιών. Δεν τα κατάφερε. Καλά λένε τελικά ότι σπανίως ένα sequel είναι καλύτερο από την «πρώτη ταινία».

Η πλειονότητα των –λίγων αριθμητικά- μεταγραφών δεν βγήκαν καθόλου για τον έναν ή τον άλλο λόγο (Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς, Ροντρίγκο) και ο «Ζιζού» αναγκάστηκε να στηριχτεί ξανά στην παλιά φρουρά (Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν στην άμυνα, Λούκα Μόντριτς, Τόνι Κρόος, Κασεμίρο στο κέντρο και Καρίμ Μπενζεμά στην επίθεση). Μοιραία, η Ρεάλ έπαιξε ένα old school και αργό ποδόσφαιρο. Η ανάγκη ανανέωσης συνεπώς έγινε και είναι επιτακτική. Ο ίδιος ο Ζιντάν είχε εμμέσως παραδεχτεί πως δεν είναι ο άνθρωπος για αυτή τη δουλειά όταν έφυγε το 2018, αμέσως μετά το 3ο συνεχόμενο Champions League.

Τρία χρόνια αργότερα μπορεί να το αντιμετωπίζει αλλιώς, ωστόσο η κατάσταση έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει από καιρό φύγει, όλοι οι άλλοι είναι μεγαλύτεροι και η επιχείρηση «νιάτα» απέτυχε, απόδειξη ότι για πρώτη φορά δεν υπάρχει παίκτης της Ρεάλ στην αποστολή της εθνικής Ισπανίας για μεγάλο τουρνουά (Euro 2020). Τα χρέη, επίσης, αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ, ο Πέρεθ είναι σε ανοιχτό πόλεμο με την UEFA.

Οι «μεγάλες» πωλήσεις είναι μονόδρομος για να μπορέσει ο σύλλογος απλώς και μόνο να μπει σε διαδικασία ανοικοδόμησης. Με την αποχώρηση του Ζιντάν και προσεχώς του Σέρχιο Ράμος, η «Βασίλισσα» κάνει όσο πιο δυνατή γίνεται τη δήλωσή της για θέληση αλλαγής. Για δες όμως, που η θέση του προπονητή που θα αναλάβει αυτήν την αποστολή δεν είναι και τόσο ποθητή, αυτή τη στιγμή. Ποιος να το ‘λεγε για αγγελία που γράφει «Ρεάλ Μαδρίτης»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μπαρτσελόνα: Ανακοίνωσε τον Αγκουέρο – Μυθική ρήτρα!

Παναθηναϊκός: Η διαρροή των «προτιμήσεων» του Γιοβάνοβιτς

Ξάνθη: Το μαύρο κουτί και οι αποχωρήσεις που έρχονται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ζινεντίν Ζιντάν: Του φέρθηκε με ασέβεια η Ρεάλ Μαδρίτης;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.