Αντρέ Σίλβα

Ο Πορτογάλος επιθετικός αποτελεί παρελθόν από τη Μίλαν, που τον θυσίασε ώστε να χρημοτοδοτήσει την απόκτηση του Ανχελ Κορέα

Ήταν μεταγραφή χαρακτηριστική μιας εποχής που έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη Μίλαν. Πριν δύο χρόνια, όταν ο Αντρέ Σίλβα κόστιζε 40 εκατομμύρια, οι «ροσονέρι» θεωρούσαν πως είχαν βρει το νέο τους «κανόνι». Το ταλέντο του Πορτογάλου δεν αμφισβητήθηκε, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί και στις προσδοκίες.

40 συμμετοχές μετά και έναν δανεισμό μετά, ο Σίλβα αποτελεί παρελθόν, συμφωνώντας να συνεχίσει στη Μονακό. Μπορεί αρχικά να υπήρχε η πληροφορία πως ο Μάρκο Τζαμπάολο θα του έδινε την ευκαιρία να αποδείξει στην προετοιμασία πως μπορεί να αποτελέσει δίδυμο με τον Πιόντεκ, αλλά οι προτεραιότητες άλλαξαν. Η Μίλαν έχει μπει σε περίοδο αλλαγών και εξορθολογισμού των οικονομικών τους. Συνεπώς δεν μπορούσε η μεταγραφή μαρκίζας μιας περιόδου που ξοδεύτηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ να πάρει «παράταση» χρόνου.

Εφόσον η Μονακό προσέφερε 30 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της, το deal έκλεισε. Μάλιστα ο Σίλβα αποχώρησε ήδη από τις ΗΠΑ, όπου η Μίλαν κάνει την προετοιμασία της ώστε να μεταβεί στο Πριγκιπάτο και να ολοκληρώσει τη μετακίνησή του. Ουσιαστικά έβαλε έτσι σε κίνηση το ντόμινο επιθετικών, αφού ο Ραδαμέλ Φαλκάο αποχωρεί έπειτα από έξι χρόνια από τη Μονακό. Τον Κολομβιανό ονειρεύονται στην Γαλατασαράι, έχοντας ήδη τυπώσει φανέλες με το όνομά του! Η Πόρτο παρακολουθεί επίσης, «ζυγίζοντας» κίνηση για την επιστροφή του.

Αντρέ Σίλβα

Ο Αντρέ Σίλβα «θυσία» για τον Κορέα

Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του Σίλβα, στο Μιλάνο είναι αποφασισμένοι. Ο εκλεκτός τους είναι ο Ανχελ Κορέα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης τον έχει κάνει διαθέσιμο στο μεταγραφικό παζάρι και οι «ροσονέρι» έχουν ήδη συμφωνήσει μαζί του. Ωστόσο τα 55 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούν οι «ροχιμπλάνκος» αποτελούν κώλυμα, αφού οι Ιταλοί τον κοστολογούσαν στα 40. Επειδή θεωρείται ο ιδανικός δεύτερος επιθετικός που θέλει ο Τζαμπάολο, είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν και τον Κουτρόνε για τον να φέρουν στο «Σαν Σίρο».

Θα χρειαστεί πάντως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Ατλέτικο. Ο Κορέα φαίνεται πως θα είναι η μοναδική υπέρβαση, ενός συντηρητικού καλοκαιριού για τους «ροσονέρι».