ΙΤΑΛΙΑ

Αταλάντα: Σε αμερικανικά χέρια πέρασε η αντίπαλος του Ολυμπιακού!

Ο ιταλικής καταγωγής, συνιδιοκτήτης των Σέλτικς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Αταλάντα.

Ο ιταλικής καταγωγής, συνιδιοκτήτης των Σέλτικς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Αταλάντα, αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ευρώπη
Ο ιταλικής καταγωγής, συνιδιοκτήτης των Σέλτικς απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Αταλάντα, αντιπάλου του Ολυμπιακού στην Ευρώπη
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Την ώρα που η Αταλάντα βρίσκεται σε ανοικτή «διαμάχη» με τον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ του Europa League, έγινε γνωστό ότι η πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας της Serie A πέρασε σε άλλα χέρια.

Συγκεκριμένα όπως ενημέρωσε η ομάδα αμερικανικό fund στο οποίο ηγείται ο συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς, Στίβεν Παλιούκα απέκτησε το 55% των μετοχών!

Από εκεί και πέρα ο νυν ιδιοκτήτης της Αταλάντα Αντόνιο Περκάσι θα διατηρήσει το 45% των μετοχών και αναμένεται να παραμείνει στην θέση του προέδρου, τουλάχιστον για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα. Κι αυτό προκειμένου η μετάβαση στη νέα διοίκηση να γίνει ομαλά και η ηρεμία να διατηρεί στην ομάδα του Μπέργκαμο.

O Παλιούκα είναι ένας ιδιαίτερα ισχυρός επιχειρηματίας και εκτός πολλών άλλων είναι συμπρόεδρος της Bain Capital, μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές εταιρείες στον κόσμο. Σε αυτήν ο Ιταλοαμερικανός επιχειρηματίας διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψουης 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

Πάντως στην ιταλική ομάδα δεν εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρεία και ο Παλιούκα θα την «τρέξει» με προσωπικά κεφάλια και με συνεργάτες του.

Για να εξαγοράσει το 55% της Αταλάντα φέρεται να κατέβαλε ποσό άνω των 400 εκατομμυρίων όπως γράφει η ιταλική εφημερίδα «Γκαζέτα»!

Επίσης ο 67χρονος Παλιούκα είχε ασχοληθεί με την πολιτική το 2009 στοχεύοντας να γίνει Γερουσιαστής, ωστόσο ηττήθηκε στις σχετικές εκλογές της Μασαχουσέτης.

 

Exit mobile version