ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους – Φιορεντίνα 1-0: Με Κουαδράδο νίκησε το «ξύλο» των «βιόλα»

Με ήρωα τον Κουαδράδο, η Γιουβέντους πήρε το μεγάλο ντέρμπι με την Φιορεντίνα και μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά της από την τετράδα

Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: Κουαδράδο, ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής
Γιουβέντους - Φιορεντίνα 1-0: Με Κουαδράδο νίκησε το «ξύλο» των «βιόλα»
Συντάκτης: Σπύρος Γιαννόπουλος Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Η Φιορεντίνα έμοιαζε να κρατάει έναν πολύτιμο βαθμό στο «Allianz Stadium» απέναντι στη μισητή Γιουβέντους, αλλά τον τελευταίο λόγο τον είχε ο Χουάν Κουαδράδο.

Ο Κολομβιανός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης (90+1′) και χάρισε μια πύρρειο νίκη στο κλαμπ του Τορίνο μετά από τις δύο ήττες από Σασουόλο και Βερόνα.

Γιουβέντους – Φιορεντίνα: Το ματς

Ως πολύ σκληρό αναμενόταν το παιχνίδι ανάμεσα σε Γιουβέντους και Φιορεντίνα κι αυτό δεν άργησε να επιβεβαιωθεί. Η Φιορεντίνα προσπάθησε με πολλαπλά μαρκαρίσματα να ανακόψει τον ρυθμό των «μπιανκονέρι» και εν πολλοίς τα κατάφερε.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 0-0 και την ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο να παίζει με τα νεύρα των γηπεδούχων. Ωστόσο, η παθητική προσέγγιση που είχαν οι «βιόλα» τους στοίχησε ως προς την αριθμητική ισορροπία.

Μέσα σε επτά λεπτά (66΄- 73΄), ο Νίκολα Μιλένκοβιτς κατάφερε να γίνει ο αρνητικός πρωταγωνιστής για την Φιορεντίνα. Δύο σκληρά μαρκαρίσματα τον οδήγησαν στα αποδυτήρια, με τους «βιόλα» να μένουν με δέκα παίκτες.

Στο τελευταίο κομμάτι, η Γιουβέντους τα έδωσε όλα για το πολυπόθητο γκολ. Η μεγαλύτερη φάση ήρθε στο 76ο λεπτό. Ο Κιέζα, αφότου έκανε μια πιρουέτα, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Τερατσάνο. Αυτή ήταν και η πιο μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο για τους γηπεδούχους.

Ο Μοράτα σκόραρε (79′), αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφ-σάιντ και τα λεπτά άρχισαν να κυλούν βασανιστικά για τη «Γιούβε». Ο Μάσιμο Αλέγκρι έριξε στη μάχη και τον Κάιο Ζόρζε, στη θέση του Ισπανού ως το τελευταίο του χαρτί για τη νίκη.

Την ίδια στιγμή, ο Τερατσάνο πραγματοποιούσε εκπληκτικές επεμβάσεις κρατώντας το 0-0. Ωστόσο, μηδένα προ του… Κουαδράδο μακάριζε! Ο Κολομβιανός πήρε στις πλάτες του τη «Μεγάλη Κυρία» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Αφού ταλαιπώρησε με ντρίμπλες τον Κριστιάνο Μπιράγκι, ο Κουαδράδο εξαπέλυσε έναν κεραυνό, ο οποίος πέρασε από την κλειστή γωνία του πορτιέρε της Φιορεντίνα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Γιουβέντους να πιάνει την ομάδα της Φλωρεντίας στην έβδομη θέση της Serie A και να μειώνει στον βαθμό τη διαφορά της από την τέταρτη Ρόμα.

Exit mobile version