ΙΤΑΛΙΑ

Serie A: Η Ρόμα στην κορυφή της Ιταλίας (vid)

Σαν Σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Ρόμα κατάκτησε τo πρωτάθλημα της Serie A, το τελευταίο της ως σήμερα.

Σαν Σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Ρόμα κατάκτησε τo πρωτάθλημα της Serie A, το τελευταίο της ως σήμερα.
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σαν Σήμερα πριν από 20 χρόνια, η Ρόμα κατάκτησε τo πρωτάθλημα της Serie A, το τελευταίο της ως σήμερα.

Η Ρόμα στις 17 Ιουνίου του 2001, κέρδισε με 3-1 την Πάρμα στο «Ολίμπικο» και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Serie A.

Aυτή ήταν και η τελευταία φορά, που βρέθηκε στην κορυφή του γειτονικού πρωταθλήματος. Έτσι απαριθμεί τρία μέχρι και σήμερα.

Οι «Τζιαλορόσι» από νωρίς έδειξαν πως θα είχαν τα φόντα για να βρεθούν πολύ ψηλά στην διοργάνωση. Συνολικά συγκέντρωσαν 75 βαθμούς, με 22 νίκες, εννέα ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η διαφορά τους από την δεύτερη Γιουβέντους ήταν μία ισοπαλία.

Η «Γηραιά Κυρία», τους κυνήγησε ως το τέλος, καθώς συγκέντρωσε 73 πόντους. Όμως αυτή η επικράτηση της ομάδας της πρωτεύουσας, επί των «Παρμέντζι», μπροστά σε 75.000 υποστηρικτές της, της χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Με τον αρχιτέκτονα της επιτυχίας, να είναι ο πολύπειρος Φάμπιο Καπέλο και το σύνολο της να διαθέτει παίκτες, με προσωπικότητα και εμπειρία.

Κάτω από τα δοκάρια υπήρχε ο Φραντσέσκο Αντονιόλι. Στην άμυνα ήταν οι Αλνταΐρ, Καφού και Ζάγκο από την Βραζιλία, με τον Σάμουελ από την Αργεντινή να κάνει την διαφορά, ενώ διέθετε και τους Γάλλους Καντελά και Ζεμπινά.

Η μεσαία της γραμμής, δεν υστερούσε, μάλλον το αντίθετο. Με τους Τομάζι και Κριστιάνο Ζανέτι να πραγματοποιούν μεστή σεζόν και τον Έμερσον να είναι η… εγγύηση.

Πιο μπροστά ο ηγέτης Φραντσέσκο Τότι, που έκανε όλο το παιχνίδι. Ενώ στην επίθεση δέσποζαν ο Γκραμπριέλ Μπατιστούτα, που είχε έρθει από την Φιορεντίνα, για να πάρει τον τίτλο.

Ο Μοντέλα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα 13 φορές και ο Μάρκο Ντελβέκιο. Πρώτος της σκόρερ ήταν ο Μπατιστούτα με 20 τέρματα, ενώ ο Τότι σημείωσε 13.

Πολύτιμες μονάδες ήταν ακόμη, οι Μάρκος Ασουνσάο και Χιντετόσι Νακάτα. Οι μόνες που την λύγισαν ήταν η Ίντερ, η Μίλαν και η Φιορεντίνα στις δικές τους έδρες.

Ενώ με την διεκδικήτρια Γιουβέντους, στα μεταξύ τους ματς, αναδείχθηκαν δύο φορές ισόπαλες με 0-0 και 2-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ατζέντα της ημέρας (17/06)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version