menu

Sportime.gr

Βαγιαννίδης: «Μιλούσα με Σίτι και Μονακό»

Author Μαρία Καλτσίδη
Βαγιαννίδης: «Μιλούσα με Σίτι και Μονακό»

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης της Ίντερ,  εξηγώντας γιατί επέλεξε τους «νερατζούρι». Στο SempreInter.com, μίλησε ο Βαγιαννίδης, αποκαλύπτοντας τον εαυτό του στο ιταλικό… κοινό. «Μέχρι να υπογράψω το συμβούλιο, δε ήμουν σίγουρος. Αρχικά φαινόταν απίστευτο, αλλά όταν υπέγραψα, όταν όλα ρυθμίστηκαν, μόνο τότε πίστεψα τι έγινε και ηρέμησα», ανέφερε...

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης παραχώρησε την πρώτη του μεγάλη συνέντευξη ως παίκτης της Ίντερ,  εξηγώντας γιατί επέλεξε τους «νερατζούρι».

Στο SempreInter.com, μίλησε ο Βαγιαννίδης, αποκαλύπτοντας τον εαυτό του στο ιταλικό… κοινό.

«Μέχρι να υπογράψω το συμβούλιο, δε ήμουν σίγουρος. Αρχικά φαινόταν απίστευτο, αλλά όταν υπέγραψα, όταν όλα ρυθμίστηκαν, μόνο τότε πίστεψα τι έγινε και ηρέμησα», ανέφερε αρχικά.

Για το πώς διαχειρίστηκε το ενδιαφέρον της Ίντερ:

«Φέτος, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και της αναζήτησης νέας ομάδας, άκουσα τόσα πολλά. Για πολλές διαφορετικές ομάδες που ενδιαφέρονταν για μένα, γι’ αυτό δεν ενθουσιάστηκα πολύ με την Ίντερ. Επειδή δεν ήθελα να απογοητευτώ αν δεν προχωρούσε ή αν κάτι πήγαινε στραβά. Έτσι προσπάθησα να μείνω προσγειωμένος και πολύ πραγματιστής από την πρώτη στιγμή που έμαθα για το ενδιαφέρον της Ίντερ και περίμενα ήρεμα να δω πως θα εξελιχθεί».

Για το πότε έμαθε για το ενδιαφέρον της Ίντερ:

«Πρόσφατα, μετά την άρση της καραντίνας στην Ελλάδα. Αρχικά είχα ενημερωθεί για το ενδιαφέρον της Ίντερ από τους μάνατζέρ μου. Μου είπαν αυτό την πρώτη στιγμή ότι το ενδιαφέρον ήταν σοβαρό. Και ήταν. Χωρίς να το συνειδητοποιήσω, άρχισα να διαπραγματεύομαι τη μεταγραφή μου σε μια ομάδα όπως η Ίντερ».

Με ποιον μιλούσε από την Ίντερ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:

«Μίλησα με τον κ. Αουσέλιο μόνο πριν υπογράψω. Μου ανέλυσε τα πάντα για το πλάνο που έχει η Ίντερ για μένα, ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα. Μου εξήγησε ότι θα ξεκινήσω στην Ίντερ ως μέλος της πρώτης ομάδας και θα ξεκαθαρίσει το μέλλον μετά από κοινή απόφαση. Πάντα θα υπάρχει συνεννόηση και με τις δύο πλευρές μετά από κοινή απόφαση. Μου εξήγησε τα πάντα για την ομάδα και τις εγκαταστάσεις. Μου είπε ό,τι έπρεπε να μου αναλυθεί και εξηγηθεί. Η απόλυτα επεξηγηματική επαφή, η αναλυτική προσέγγιση ήταν ένας από τους παράγοντες-κλειδιά για να πάρω την απόφαση μου».

Για το διάστημα που έχει υπογράψει, για το αν υπάρχει buy out αλλά και για το ενδιαφέρον άλλων ομάδων:

«Έχω υπογράψει για τέσσερα χρόνια και για να είμαι ειλικρινής δεν έχω απόδειξη για το αν υπάρχει buy out. Δεν με ενδιαφέρει αυτό. Αυτό στο οποίο συμφώνησα είναι για να παίξω στην πρώτη ομάδα. Να λάβω μέρος στην προετοιμασία με την πρώτη και μετά να δούμε. Δεν θα έφευγα ποτέ από τον Παναθηναϊκό, από τον οποίο είχα πρόταση ανανέωσης με σημαντικό ρόλο στην ομάδα, για να πάω να παίξω σε Ακαδημίες κάποιου συλλόγου. Αυτό που κατάλαβα από τις συζητήσεις μου με την Ίντερ είναι πως πάω εκεί για να είμαι σημαντικός και μέλος της πρώτης ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγιαννίδης: Ευκαιρία ζωής, αλλά και μέτρο

Η Μονακό είχε δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για μένα και ήμασταν πολύ κοντά σε συμφωνία. Με είχε προσεγγίσει και η Μάντσεστερ Σίτι, είχαμε κάποιες συζητήσεις. Η ΛΑΣΚ Λιντς επίσης ήταν πολύ πιεστική και έδειξε πως με θέλει πραγματικά. Γενικά, υπήρχε ενδιαφέρον για πολλές ομάδες, για κάποιο λόγο όμως δεν προχωρήσαμε σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων. Ή δεν συμφωνήσαμε με κάποιες ομάδες στο πρότζεκτ που μου παρουσίασαν, προκειμένου να πειστώ να αφήσω τον Παναθηναϊκό. Όλες όμως οι σκέψεις, όλες οι συγκρίσεις εξαφανίστηκαν όταν η Ίντερ έδειξε ενδιαφέρον για μένα και μου εξήγησαν πόσο σοβαρά με βλέπουν. Τότε για μένα όλες οι άλλες ομάδες εξαφανίστηκαν. Δεν είχα άλλες σκέψεις, δεν υπήρχε ανταγωνισμός. Ακόμα και μετά την προσφορά της Ίντερ, τουλάχιστον δέκα ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον για μένα. Όμως όπως σας είπα, για μένα δεν υπήρχε πια καμία αμφιβολία, δεν υπήρχε τίποτα άλλο να σκεφτώ».

Για το τι προκάλεσε την επιθυμία του να επιλέξει την Ίντερ έναντι των άλλων ομάδων o Βαγιαννίδης ανέφερε:

«Αυτό που ήθελα ήταν ευκαιρίες, χρόνο να παίξω. Να παίξω και να εξελιχθώ. Αλλά όταν μια ομάδα σαν την Ίντερ έρχεται, σκέφτεσαι διαφορετικά. Η επίδραση μιας τέτοιας ομάδας είναι τεράστια. Η ιστορία, το παρελθόν. Όλα μετράνε. Και φυσικά η ευκαιρία για έναν νεαρό ποδοσφαιριστή να μπορεί να προπονείται καθημερινά, έστω κι αν είναι μόνο προπόνηση, μαζί με σπουδαίους παίκτες, είναι τεράστια. Δεν μπορείς να αρνηθείς τέτοια ευκαιρία, δεν μπορείς να πεις όχι σε τέτοια ομάδα».

Για τον προτιμούσε κάποιο ξένο πρωτάθλημα κι αν παρακολουθούσε τη Serie A:

«Όλα εξαρτιόταν από το πλάνο που θα μου πρόσφεραν και το αν θα ήταν καλό ή όχι για την εξέλιξή μου και θα με βοηθούσαν να βελτιωθώ. Αλλά ναι, η Ιταλία ήταν η πρώτη μου επιλογή. Μαθαίνω ιταλικά εδώ και 1,5 χρόνο, πολύ πριν προκύψει το ενδιαφέρον της Ίντερ.

Βέβαια, αν είναι πολύ καλό πρότζεκτ για μένα προέκυπτε από άλλη χώρα, δεν θα έλεγα όχι, αλλά η Ιταλία βρισκόταν στην κορυφή της λίστας μου. Πάντα παρακολουθούσα τη Serie A, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο, για προφανείς λόγους. Μου αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο όπως είναι η Serie A, αλλά μου αρέσει να βλέπω τα πάντα που περιλαμβάνουν το ποδόσφαιρο».

Για το πώς περιγράφει τον εαυτό του στο γήπεδο ο Βαγιαννίδης είπε:

«Είμαι καθαρός δεξιός μπακ-χαφ, σε κάθε σχηματισμό. Είμαι καλός επιθετικά. Πρέπει να βελτιώσω τα μαρκαρίσματά μου, αλλά πιστεύω ότι είμαι καλός και χωρίς τη μπάλα. Κινούμαι καλά στο γήπεδο και ξέρω πως μπορώ να δουλέψω καλά και αποτελεσματικά με τους συμπαίκτες μου. Πρέπει να βελτιωθώ αμυντικά. Αλλά είμαι σίγουρος ότι παίζοντας στη Serie A, το σπίτι της τακτικής καινοτομίας και σωστής αμυντικής λειτουργίας, σίγουρα θα βελτιωθώ.

Προφανώς θα πρέπει να προσαρμοστώ και σωματικά στις απαιτήσεις της Serie A, αλλά δεν θέλω να βιαστώ και να προκαλέσω περισσότερο κακό από ότι καλό. Είμαι έτοιμος και πρόθυμος να κάνω τα πάντα για να πετύχω. Και το εννοώ. Οτιδήποτε κι αν μου ζητηθεί, οτιδήποτε μου ζητηθεί στην προπόνηση, την προετοιμασία, την καθημερινότητα, θα το κάνω, όλα όσα χρειάζονται για αν πετύχω. Δεν ξέρω πως θα το κάνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνω ότι χρειάζεται και ότι μου ζητηθεί, κι ακόμα παραπάνω».

Για τις ατομικές προπονήσεις ενόψει Ίντερ ο Βαγιαννίδης είπε:

«Το καθημερινό μου πρόγραμμα έχει προσαρμοστεί έτσι, ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της Ίντερ, όταν ενσωματωθώ στην ομάδα. Είμαι προετοιμασμένος για όλο το πακέτο, προπονούμαι 5 ώρες την μέρα, κάνω ότι είναι απαραίτητο για να είμαι έτοιμος και κατάλληλα προετοιμασμένος. Όλα στην καθημερινότητά μου έχουν ήδη προσαρμοστεί στην Ίντερ, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο».

Για το αν τον επηρέασε η σκέψη να αφήσει το σπίτι του σε τόσο μικρή ηλικία:

«Περιμένω να είναι δύσκολα στην αρχή. Είναι λογικό, νομίζω, ειδικά για κάποιον σαν εμένα που είμαι προσκολλημένος στην οικογένειά μου. Γενικά είμαι ένα παιδί που του αρέσει να μένει σπίτι, ένα παιδί της οικογένειας. Γνωρίζω όμως το να μετακομίσω στο εξωτερικό, μακριά από την οικογένειά μου, είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσω.

Είμαι σίγουρος πως όσο θα περνάει ο χρόνος, θα αισθάνομαι καλύτερα. Ήμουν στον Παναθηναϊκό για δέκα χρόνια, από μικρό παιδί. Έπαιξα για όλες τις ομάδες της Ακαδημίας, και πήγα στην πρώτη ομάδα φέτος. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα περισσότερες ευκαιρίες αυτή τη σεζόν, αλλά πιστεύω πως κάθε εμπειρία, καθετί στο τέλος γίνεται για καλό. Ο Παναθηναϊκός μου έδωσε πολλά. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε πολύ να με κρατήσει, αλλά είχα αποφασίσει να φύγω γιατί ήξερα πως το να μετακομίσω στο εξωτερικό, ήταν η κατάλληλη επιλογή για την καριέρα μου».

Για τους δεσμούς του με τον Παναθηναϊκό και τον αδελφό του Αιμίλιο που παίζει στην Κ15 ο Βαγιαννίδης τόνισε:

«Είναι μέσος και μεγάλο ταλέντο. Προσπαθώ να τον συμβουλεύω όσο πιο πολύ μπορώ. Παρακολουθώ τα παιχνίδια του, συζητώ μαζί του για τα πράγματα που μπορεί να βελτιώσει, που πρέπει να δουλέψει και να εξελιχθεί. Είναι πραγματικά καλός».

Sportime Extras