ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κορονοϊός: Τι θα μάθει το ποδόσφαιρο από την κρίση;

Σε περιόδους κρίσης αρέσει στους ανθρώπους να μιλούν για αλλαγή. Ωστόσο το παγκόσμιο και κυρίως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει γνωρίσει καμία σημαντική αλλαγή καθώς όταν η μπάλα κυλάει αυτό σημαίνει ανάπτυξη για το άθλημα και ανάπτυξη ίσον χρήμα. Κι όμως πλέον είναι σαφές πως θα πρέπει και το ποδόσφαιρο, να...

ποδόσφαιρο
ποδόσφαιρο
Συντάκτης: Sportime Team Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε περιόδους κρίσης αρέσει στους ανθρώπους να μιλούν για αλλαγή. Ωστόσο το παγκόσμιο και κυρίως το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει γνωρίσει καμία σημαντική αλλαγή καθώς όταν η μπάλα κυλάει αυτό σημαίνει ανάπτυξη για το άθλημα και ανάπτυξη ίσον χρήμα.

Κι όμως πλέον είναι σαφές πως θα πρέπει και το ποδόσφαιρο, να προσαρμοστεί σε μία διαφορετική εποχή. Δεν είναι κρυφό άλλωστε ότι εδώ και πολλά χρόνια τα νούμερα έχουν ξεφύγει και πολλές φορές, προκαλούν την κοινή γνώμη.

Τα εκατομμύρια ευρώ που παίρνουν οι ποδοσφαιριστές, οι προμήθειες των ατζέντηδων, τα υπερβολικά ποσά που δίνονται ακόμα και για ανηλίκους παίκτες, έχουμε ξεπεράσει κάθε φαντασία και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έγινε πλέον ψυχρό και απόμακρο καθώς ο ρομαντισμός παλαιότερων δεκαετιών έχει κρυφτεί και βρίσκεται μόνο στις καρδιές των αγνών φιλάθλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός: Ο λόγος που η Ελλάδα έχει λιγότερα κρούσματα και νεκρούς από την Ολλανδία

Τα πράγματα πλέον θα αλλάξουν ίσως για λίγο, ίσως και για πολύ. Μπορεί δηλαδή, αυτή η κρίση να γίνει αφορμή ώστε οι σύλλογοι σε παγκόσμιο επίπεδο να αλλάξουν επιτέλους ρότα στρατηγική. Αρχικά οι ομάδες θα αναγκαστούν να ρίξουν τους μισθούς των ποδοσφαιριστών έτσι ώστε να επιζήσουν.

Αυτό το γεγονός, μπορεί να φαίνεται δυσάρεστο αλλά δίνει ελπίδα για το μέλλον του ποδοσφαίρου αφού αν πέσουν οι μισθοί, τα συμβόλαια γίνουν πιο προσιτά για όλες τις ομάδες και πέσουν και οι τιμές στην ποδοσφαιρική αγορά, σε ότι αφορά τις μεταγραφές, μπορούν πολλά να είναι διαφορετικά από αύριο. Καταρχήν το ποδόσφαιρο, δεν θα προκαλεί πλέον τόσο πολύ με το χρήμα που κινείται γύρω από αυτό και παράλληλα θα μπορέσει να γίνει πιο ανταγωνιστικό.

Ταυτόχρονα, θα βελτιώσει τους αθλητές που πλέον οι περισσότεροι από μικρά παιδιά ασχολούνται κυρίως με τα λεφτά με αποτέλεσμα γύρω τους να παίζονται πολλά παιχνίδια εις βάρος του αθλήματος. Αυτό είναι που το ποδόσφαιρο ουσιαστικά πρέπει να μάθει από την κρίση του κορονοϊού.

Πρέπει επιτέλους να κοιταχτεί στον καθρέφτη και να αρχίσει να ρίχνει τα ποσά που ξοδεύει. Τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα πρέπει να ρυθμιστούν προς τα κάτω για να επιβιώσουν οι ομάδες όπως επίσης οι αποζημιώσεις στο μέλλον θα είναι μικρότερες. Σίγουρα αυτό θα έχει επιπτώσεις αρχικά για πολλούς παίκτες όμως στο μέλλον, μόνο καλό θα κάνει όλο αυτό.

Είναι αντιληπτό πλέον από όλους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεφύγει από τα υψηλά κόστη για να καταφέρει να βγει υγιές όχι μόνο από αυτή την κρίση αλλά και από μελλοντικές.

Exit mobile version