ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Το κανάλι του ντέρμπι Κυπέλλου

O ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σήμερα στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας, στην ρεβάνς του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Συντάκτης: Γιώργος Διπλοΐδης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

O ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την ΑΕΚ σήμερα στην Τούμπα για το Κύπελλο Ελλάδας, στην ρεβάνς του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ, με 1-0 στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας.

Σήμερα θα διεξαχθεί η ρεβάνς μεταξύ των δύο Δικεφάλων, με τον ΠΑΟΚ να στοχεύει να εκμεταλλευτεί και το σκορ του πρώτου ματς και να περάσει στο τελικό για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Από την άλλη η ΑΕΚ, στοχεύει στην μεγάλη ανατροπή για να βρεθεί αυτή αντίπαλος του Ολυμπιακού, για το ματς που θα δοθεί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει καταλήξει στα περισσότερα πρόσωπα με τα οποία θα παρατάξει την ομάδα του, με το 3-4-2-1 το οποίο λειτουργεί πολύ καλά στα ματς που το έχει δοκιμάσει να θεωρείται δεδομένο.

Ωστόσο, ο Ουρουγουανός έχει να διαχειριστεί δύο σοβαρά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, αλλά και τον Ομάρ Ελ Καντουρί.

Αναφορικά με τον πρώτο η λύση βρίσκεται στο πρόσωπο του Φερνάντο Βαρέλα που άλλωστε έπαιξε και στο ματς κόντρα στον Άρη αλλά και με τον Παναθηναϊκό. Ο 33χρονς θα έχει δίπλα του τους Ίνγκι Ίνγκασον και Αντρέ Βιεϊρίνια που θα πλαισιώνουν την τριάδα.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός ωστόσο υπάρχει αναφορικά με την απουσία του Μαροκινού, που ήταν από τους πιο φορμαρισμένους παίκτες το τελευταίο διάστημα πραγματοποιώντας εκπληκτικές εμφανίσεις και έχοντας πάρει τη φανέλα…βασικού στο σπίτι του.

Ο Γκαρσία έχει στη διάθεσή του τόσο τον Χρήστο Τζόλη, όσο και τον Αμρ Ουάρντα που αποτελούν αξιόπιστες λύσεις για την αντικατάστασή του. Ο νεαρός επιθετικός έχει κάνει μία μικρή «κοιλιά» στην απόδοσή του και η διαχείρισή του είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Άλλωστε, το ίδιο έχει τονίσει και ο Ουρουγουανός σε σχετική ερώτηση που του έχει γίνει για το γεγονός πως έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής τον τελευταίο καιρό. Ωστόσο, με τις κινήσεις του, την ταχύτητα και το ταλέντο του μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή κινδύνου στην αντίπαλη άμυνα.

Από την άλλη, ο Αιγύπτιος μπορεί να κρατήσει πιο εύκολα τη μπάλα, έχοντας και σημαντικές βοήθειες στο αμυντικό κομμάτι πρεσάροντας σε ολόκληρο σχεδόν το γήπεδο.

Από την άλλη ο Χιμένεθ σκέφτεται έντονα το 3-5-2, καθώς δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Γκαρσία, Ολιβέιρα, Λάτσι, Μπακάκη και Ραντόνια. Εκτός έμειναν επίσης οι Σιμόες και Χνιντ. Έτσι η τριάδα στα στόπερ ενδεχομένως να παραμείνει με Τσιγκρίνσκι-Σβάρνα-Νεντελτσεάρου και Βασιλαντωνόπουλο-Λόπες στα άκρα. Για τον άξονα οι Κρίστιτσιτς-Γαλανόπουλος με τον Μάνταλο μπροστά τους έχουν προβάδισμα, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε αντί του αρχηγού της ΑΕΚ τον Σιμάνσκι. Για την επίθεση Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ προφανώς και έχουν το προβάδισμα.

Η «Ένωση» πρέπει να σκοράρει, οπότε οι δύο επιθετικοί είναι σημαντικό στοιχείο για τον σκοπό της. Όπως και η παρουσία του Μάνταλου ενδεχομένως, αν θέλει να οργανώσει το παιχνίδι της.

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει το ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένο για τις 19:00, μπορεί να το δει στο COSMOTE SPORT 3 HD.

Η ατζέντα της ημέρας (29/4)

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Exit mobile version