ΛΑΜΙΑ

Φέστα: Πώς η άρνηση άλλων τον οδήγησε στη Λαμία

Έτσι κατέληξε η Λαμία στην επιλογή του Τζανλούκα Φέστα.
Φέστα: Πώς η άρνηση άλλων τον οδήγησε στη Λαμία

Έτοιμη να ανακοινώσει την πρόσληψη του Τζανλούκα Φέστα είναι η Λαμία. Το Sportime αποκάλυψε τόσο το όνομα του Ιταλού όσο και το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Κασναφέρη. Λεπτομέρειες απομένουν για την επισημοποίηση των προσλήσεών τους.

Τα τελευταία χρόνια ο 52χρονος έχει δουλέψει μόνο στη χώρα μας. Μετά το πρώτο καλό πέρασμά του από την ΑΕΛ ήταν ο προπονητής με τον οποίο υποβιβάστηκαν οι Θεσσαλοί πέρυσι. Στη συνέχεια πήγε στον Απόλλωνα Σμύρνης στη μέση της σεζόν. Εκεί απολύθηκε, επέστρεψε και απολύθηκε ξανά με τους ανθρώπους της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να θεωρούν πως θα έριχνε και τη συγκεκριμένη ομάδα.

Αναλαμβάνει μία νέα πρόκληση τώρα. Προς έκπληξη πολλών ο Φέστα έγινε ο πρώτος ξένος προπονητής της Λαμίας επί εποχής Πανουργιά Παπαϊωάννου. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πως πολύ δύσκολα θα πήγαινε κανείς τη δεδομένη χρονική στιγμή στους Φθιώτες.

Αυτό το αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι σε διάφορες διερευνητικές επαφές που έγιναν. Είναι πάγια τακτική αρκετών ομάδων όταν αναζητούν προπονητή, να βάζουν συγκεκριμένους ανθρώπους να αλιεύσουν εάν υπάρχει πρόσφορο έδαφος. Τουλάχιστον δύο ήταν οι Έλληνες τεχνικοί που το ξέκοψαν από το πρώτο τηλεφώνημα, ενώ άλλοι δύο είχαν φροντίσει εξ αρχής να στείλουν μήνυμα πως δεν χρειάζεται καν να γίνει επαφή παρά τα όσα ακούγονταν.

Μέσα στα ονόματα που «έπαιξαν» σε διάφορα σενάρια ήταν και ένα που σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποφασίσει από τώρα τι θα κάνει την επόμενη σεζόν. Κάπως έτσι, λοιπόν, οι λύσεις ήταν υπερβολικά περιορισμένες. Για αρκετούς η Λαμία είναι το πρώτο φαβορί για τα μπαράζ και αυτό από μόνο του, τους έκανε να διστάζουν σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει έως το φινάλε της σεζόν.

Αντιθέτως, ο Φέστα πιστεύει ότι η κατάσταση αλλάζει. Αυτός ήταν ο βασικότερος λόγος που του δίνεται η δυνατότητα να κοουτσάρει τη Λαμία. Ρόλο έπαιξαν και ορισμένες ακόμη λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με το πώς «έφτασε» το όνομά του στους ανθρώπους του κλαμπ.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φέστα: Πώς η άρνηση άλλων τον οδήγησε στη Λαμία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.