ΛΑΜΙΑ

Λαμία: Σε ελεύθερη πτώση – Άλλη ομάδα μετά τον κορονοϊό

Τέσσερις σερί ήττες μετράει η Λαμία και το πιο ανησυχητικό είναι η εικόνα της σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Στιγμιότυπο από το Λαμία - Απόλλων Σμύρνης
Στιγμιότυπο από το Λαμία - Απόλλων Σμύρνης
Συντάκτης: Αντώνης Τσιράκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εάν υπήρχε μία ομάδα που μπορούσε όχι μόνο να δεχτεί γκολ, αλλά να χάσει από τον Απόλλωνα Σμύρνης αυτή την εποχή, ήταν η Λαμία. Και αυτό γιατί κανείς τώρα δεν βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη.

Όποιος βλέπει τα ματς των Φθιωτών από την αρχή της σεζόν, καταλαβαίνει πως δεν έχει καμία σχέση η τωρινή εικόνα με αυτό που παρουσίαζαν οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Υπήρξαν ματς στα οποία η Λαμία έπαιξε καλό ποδόσφαιρο έστω και αν έχασε. Άλλα που κόντρα στις αρκετές απουσίες, έβγαλε μαχητικότητα και πήρε βαθμούς ή έστω πάλεψε. Μερικά που ήταν κυνική και δεν έφυγε με άδεια χέρια.

Σε ελάχιστους αγώνες, όμως, η Λαμία ήταν πραγματικά κακή. Εύκολα μπορεί κανείς να πει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό. Τότε που αναγκαζόταν να ξενιτευτεί. Εκείνο το ματς, μάλιστα, είχε προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Πανουργιά Παπαϊωάννου. Το μήνυμά του ήταν πως θα γίνουν ανακατατάξεις στο ρόστερ.

Όλα άλλαξαν στη Λαμία μετά τον κορονοϊό

Στις αρχές του 2022 οι «κυανόλευκοι» πατούσαν καλά. Με την ΑΕΚ το πάλεψαν, νίκησαν τον Ιωνικό, έκαναν τα τρία σερί αήττητα ματς με τον Άρη, πανηγύρισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και μετά τη νίκη με τον ΟΦΗ. Έκτοτε είναι λες και κατέβηκε ο γενικός.

Βασική αιτία ο κορονοϊός. Ήταν πολλά τα κρούσματα στο διάστημα που αναβλήθηκαν οι αγώνες με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης. Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν επηρεαστεί. Υπάρχει παίκτης που ήταν από τους πιο σταθερούς από την αρχή της σεζόν και στα τελευταία ματς είναι μέσα στα μισά γκολ. Σαν να βλέπεις κάποιον άλλον. Γενικότερα είναι σαν να βλέπεις άλλη ομάδα.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά οι τέσσερις διαδοχικές ήττες, αλλά η εικόνα σε αυτές. Το δεύτερο ημίχρονο στο Περιστέρι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εφιαλτικό. Το 2-0 από τον Παναθηναϊκό κολακευτικό, όπως και το 1-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Η ήττα από τον Απόλλωνα Σμύρνης ήρθε απλώς για να επιβεβαιώσει την κάκιστη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Φθιώτες. Πλέον τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός από τον προτελευταίο Ατρόμητο και τέσσερις από τον Απόλλωνα.

Η γκρίνια μεγαλώνει (σ.σ. χαρακτηριστικό παράδειγμα οι αποδοκιμασίες προς τον Αραμπούλι), ο εκνευρισμός είναι εμφανής (σ.σ. ο Μανούσος είχε μία απαράδεκτη αντίδραση όπως και στη Λεωφόρο) και ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρη έλλειψη ενέργειας. Μέσα σε όλα αυτά απαιτείται άμεσα αντίδραση. Γιατί αλλιώς το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Τα ματς που ακολουθούν




Exit mobile version