MUNDIAL 2018

Χαμός στην Ισπανία, τέλος ο Λοπετέγι!

Έπειτα από απόφαση της ομοσπονδίας, ο Βάσκος τεχνικός δεν παραμένει στον πάγκο της εθνικής Ισπανίας
Χαμός στην Ισπανία, τέλος ο Λοπετέγι!

Αποχωρεί τελικά ο Ζούλεν Λοπετέγι από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας. Αν και τις τελευταίες ώρες υπήρχε έντονη φημολογία και δημοσιεύματα περί μη απομάκρυνσης του από τον πάγκο, εντούτοις η ομοσπονδία αποφάσισε να λύσει την συνεργασία.

Σύσσωμος ο ισπανικός Τύπος ανέφερε ότι ο 52χρονος τεχνικός θα ήταν αυτός που θα καθοδηγούσε την ομάδα στο Μουντιάλ, με την συμβολή των παικτών προεξέχοντος του αρχηγού της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, που πίεσαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Λουίς Ρουμπιάλες, να διατηρήσει τον Λοπετέγκι στο τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Κόντρα, όμως, στα “θέλω” των ποδοσφαιριστών, η ομοσπονδία αποφάσισε να λύσει την συνεργασία. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, ο Λουίς Ρουμπιάλες ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας με τον Λοπετέγι. Τόνισε ότι γνώριζε για τις επαφές που είχε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά όχι για την οριστική συμφωνία τους.

Μίλησε σε έντονο ύφος στους δημοσιογράφους, λέγοντας πως η απόλυση του προπονητή ακόμα και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η καλύτερη λύση.

Εκτός απροόπτου, αυτός που θα καθοδηγήσει τους «φούριας ρόχας» στα γήπεδα της Ρωσίας θα είναι ο Αλμπέρτ Θελάδες, προπονητής της εθνικής ομάδας Κ21 της χώρας.

«Ο προπονητής είχε δικαίωμα να μιλά με τη Ρεάλ, ωστόσο περιμέναμε ενημέρωση για κάθε στάδιο της διαδικασίας, αλλά περιμέναμε τη σχετική ενημέρωση» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ισπανικής Π.Ο. και συμπλήρωσε:

«Του ευχόμαστε καλή επιτυχία, αλλά η απόφασή μας είναι ότι δεν πρέπει να συνεχίσει στην εθνική ομάδα. Η κατάσταση είναι περίπλοκη, μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και μου υποσχέθηκαν ότι θα δουλέψουν μαζί με το τεχνικό επιτελείο για το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίζω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά η Ομοσπονδία λειτουργεί με κάποιες αξίες».

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χαμός στην Ισπανία, τέλος ο Λοπετέγι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.