MUNDIAL 2018

Έχασε η Ιαπωνία και προκρίθηκε! (pics+vids)

Οι Ασιάτες ηττήθηκαν με 1-0 από την Πολωνία, αλλά εξεσφάλισαν το δεύτερο εισιτήριο πρόκρισης λόγω διαφοράς κίτρινων καρτών με την Σενεγάλη

Συντάκτης: Κώστας Λάππας Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι Πολωνοί νίκησαν με 1-0 τους Ασιάτες, οι οποίοι, όμως, πήραν τη δεύτερη θέση του ομίλου και την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ λόγω διαφοράς στις κίτρινες κάρτες με την Σενεγάλη!

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ακίρα Νισίνο ισοβάθμισε στη 2η θέση του ομίλου με 4 πόντους. Στα περισσότερα κριτήρια ισοβαθμιών, καμία από τις δύο ομάδες δεν υπερτερούσε και έτσι φτάσαμε στο κριτήριο του Fair Play. Εκεί η Ιαπωνία συγκέντρωσε 4 κίτρινες, η Σενεγάλη 6 κίτρινες, στοιχείο που έδωσε στους Ασιάτες την πρόκριση στους “16”.

Καλύτεροι οι Πολωνοί στο ξεκίνημα του αγώνα, είχε τον έλεγχο, πίεσε ψηλά, αλλά οι Ιάπωνες είχαν καλές ευκαιρίες με τους Οκαζάκι και Μούτο. Με την συμπλήρωση πρώτου ημιώρου η ομάδα του Ναβάλκα έφτασε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Καβασίμα έκανε την απόκρουση του Μουντιάλ με υπερένταση πάνω στη γραμμή, σε καρφωτή κεφαλιά του Κρικόβιακ. Στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός και το 0-0 του πρώτου μέρους ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους οι Ιάπωνες προσπάθησαν να ελέγξουν τον ρυθμό, αλλά στο 59’ δέχθηκαν ψυχρολουσία. Με τον Μπεντνάρεκ να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά την εκτέλεση φάουλ του Κουρζάβα.

Οι Πολωνοί είχαν την διάθεση να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Στο 74’ ο Λεβαντόφσκι έχασε το… άχαστο για την κλάση του και την ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο. Με την Ιαπωνία να κρατάει το σκορ-πρόκρισης μέχρι το φινάλε, χωρίς να ψάχνει την ισοφάριση με φουλ άμυνα.

MVP: Ο Γιαν Μπέντναρεκ. Ο Πολωνός στόπερ πέτυχε το γκολ της νίκης της Πολωνίας, της πρώτης της στον όμιλο και η εθνική του Ναβάλκα αποχαίρετησε το παγκόσμιο κύπελλο με ψηλά το κεφάλι.

UP: Ο Έιτζι Καβασίμα. Ο 35χρονος πορτιέρο πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στα ματς των ομίλων. Ενώ στην αρχή της αναμέτρησης έκανε μία εξαιρετική απόκρουση, την καλύτερη που έχουμε δει στο παγκόσμιο κύπελλο μέχρι σήμερα.

DOWN: Η εικόνα της Ιαπωνίας στα τελευταία λεπτά. Οι Ασιάτες ήταν… προκλητικοί, αλλά και κυνικοί. Γνωρίζοντας πως με το 0-1 έπαιρναν την πρόκριση, προτίμησαν να ανταλλάσουν πάσες στον χώρο της άμυνας τους και περίμεναν να τελειώσει το ματς χωρίς επιθετική προσπάθεια.

Η ΣΤΙΓΜΗ: Η χαμένη ευκαιρία του Λεβαντόφσκι. Ο υψηλόσωμος στράικερ έχασε το γκολ που δεν χάνεται, αν αναλογιστεί κανείς την κλάση του και τα πολλά γκολ που έχει πετύχει. Αν μάλιστα ο φορ της Μπάγερν σκόραρε στο 74′, οι Ιάπωνες πιθανότατα θα έμεναν εκτός Μουντιάλ.

ΓΚΟΛ: 59’ Μπέντναρεκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66’ Μακίνο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάνι Ζικάτσβε (Ζάμπια)

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Χ. Σακάι, Ναγκατόμο, Μακίνο, Γιοσίντα, Σιμπασάκι, Ουσάμι (65’ Ινούι), Γιαμαγκόυτσι, Γκ. Σακάι, Οκαζάκι (47’ λ.τρ. Οσάκο), Μούτο (82’ Χασέμπε).

ΠΟΛΩΝΙΑ (Άνταμ Ναβάλκα): Φαμπιάνσκι, Γέντρζετσικ, Μπέντναρεκ, Γκλικ, Μπερεσζίνσκι, Γκοράλσκι, Κρικόβιακ, Γκροσίτσκι, Ζιελίνσκι (79’ Τεόντορτσικ), Κουρζάβα (79’ Πέτσκο), Λεβαντόφσκι.

https://www.youtube.com/watch?v=XLwEug02Kek

Exit mobile version