Τεράστιο πρόβλημα στο Βόλγκογκραντ για παίκτες και φιλάθλους

Το πρόβλημα φάνηκε στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Αγγλίας και της Τυνησίας, όταν οι παίκτες σε κάθε ευκαιρία προσπαθούσαν να προστατευτούν από τα σμήνη σκνίπας στο γήπεδο του Βόλγκογκραντ.

«Υπήρχαν πολλά περισσότερα από όσα φανταζόμουν, έμπαιναν στο στόμα μου, στα αυτιά μου» δήλωσε στο τέλος του αγώνα ο Χάρι Κέιν, ενώ Γερμανός δημοσιογράφος φόρεσε μάσκα μελισσοκόμου για να προστατευτεί από τα ενοχλητικά έντομα.

Και οι τοπικές αρχές, εν όψει του αγώνα της Νιγηρίας με την Ισλανδία, προχώρησαν σε δραστικά μέτρα, ψεκάζοντας στο χώρο του γηπέδου, αλλά και στην πόλη, σε δέντρα και σε θάμνους, για να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι παίκτες της Νιγηρίας, στην τελευταία τους προπόνηση για τον αγώνα με τους Ισλανδούς, χρησιμοποίησαν εντομοαπωθητικά για να μπορέσουν να προπονηθούν.

Το Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγκραντ, είναι το μέρος όπου έλαβε χώρα η πιο αιματηρή μάχη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ρωσία και η πόλη πήρε το νέο της όνομα από τον μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης, τον Βόλγα, που τη διασχίζει. Τα νερά και τα έλη που βρίσκονται γύρω από την πόλη, αποτελούν ιδανικές περιοχές αναπαραγωγής για τις σκνίπες στη διάρκεια των ζεστών ημερών του καλοκαιριού.

Οι διοργανωτές είχαν προχωρήσει σε ψεκασμούς, με ελικόπτερα σε ελώδη εδάφη, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χωρίς αποτέλεσμα, όπως αποδείχθηκε.