MUNDIAL 2018

«Τριάρα» με Γκέντες η Πορτογαλία

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 3-0 της Αλγερίας

Συντάκτης: Βαγγέλης Λάσκαρης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Με πρωταγωνιστή τον Γκονσάλο Γκέντες, ο οποίος έβαλε δύο γκολ, η Πορτογαλία επικράτησε 3-0 της Αλγερίας στο τελευταίο της τεστ πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Βαλένθια (ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν) βρήκε δίχτυα στο 17ο και το 55ο λεπτό της φιλικής αναμέτρησης στον γλιστερό λόγω βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο του «Λουζ».

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έχασε δύο καλές ευκαιρίες μετά το πρώτο γκολ του Γκέντες, προτού ο Μπρούνο Φερνάντες εκμεταλλευθεί μία σέντρα του Κριστιάνο Ρονάλντο (σ.σ. 150ή συμμετοχή) στο 35’.

Η Πορτογαλία συνέχισε να είναι απειλητική, ο Γκέντες διπλασίασε τα γκολ του σε ένα γνώριμο για εκείνον γήπεδο, ενώ προς το φινάλε ακυρώθηκε γκολ του Ζοάο Μάριο με τη χρήση του VAR.

Οι 53.014 θεατές έμειναν ευχαριστημένοι, ο Σάντος χρησιμοποίησε και τους 23 παίκτες της αποστολής σε αυτά τα τελευταία φιλικά και από τη στιγμή που δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στον γλιστερό αγωνιστικό χώρο, οι πρωταθλητές Ευρώπης θα ταξιδέψουν με ανεβασμένη ψυχολογία στη Ρωσία για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Πατρίσιο, Σοάρες, Πέπε, Άλβες (57′ Φόντε), Γκερέιρο (57′ Ρούι), Καρβάλιο (64′ Κουαρέσμα), Μοουτίνιο (75′ Μάριο), Μπ. Σίλβα (64′ Αντριέν Σίλβα), Φερνάντες, Γκέντες, Ρονάλντο (74′ Αντρέ Σίλβα).

ΑΛΓΕΡΙΑ: Σαλχί, Μαντί, Μεντζανί (71′ Μπουνετζά), Μπενμουσά, Φερχάτ, Μπουκανσούς (57′ Μπενκεμασά), Μπενταλέμπ, Μπενσεμπαϊνί, Μαχρέζ, Σλιμανί (85′ Σουντανί), Μπραχιμί.

Τα αποτελέσματα των φιλικών της Πέμπτης

Νότια Κορέα – Βολιβία 0-0

Αγγλία – Κόστα Ρίκα 2-0 (13′ Ράσφορντ, 76′ Γουέλμπεκ)

Πορτογαλία – Αλγερία 3-0 (17’, 55’ Γκέντες, 37’ Φερνάντες)

Ισλανδία – Γκάνα 23:00

Exit mobile version