ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ

Μπέος: «Να σταματήσει ο έλεγχος οικονομικά αδύναμων ομάδων από συγκεκριμένους»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε έξω από τα δόντια για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Μπέος: «Να σταματήσει ο έλεγχος οικονομικά αδύναμων ομάδων από συγκεκριμένους»

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε έξω από τα δόντια για τα όσα γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στο θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Δηλώσεις έκανε ο Αχιλλέας Μπέος προκειμένου να πάρει θέση για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ειδικά για το θέμα τον τηλεοπτικών.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι πρέπει υπάρξει κεντρική διαχείριση, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες που είναι πάνω από την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Αισθάνομαι την ανάγκη, ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου και πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος, να εκφράσω δημόσια τους προβληματισμούς μου για το μέλλον του επαγγελματικού μας ποδοσφαίρου, που, δυστυχώς, και μετά τα όσα σημειώθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των ομάδων από τις μικρότερες κατηγορίες, φαντάζει τουλάχιστον δυσοίωνο.

Όταν από τις 32 ομάδες που υπέβαλαν αίτηση τη σχετική αδειοδότηση έλαβαν μόλις 6 (!) εύκολα κανείς μπορεί να αντιληφθεί τις παθογένειες που μαστίζουν στη χώρα μας τον χώρο του δημοφιλέστερου ανά τον κόσμο αθλήματος και την αδυναμία επίλυσης του μείζονος προβλήματος που υφίσταται.

Και το χειρότερο; Με τον νέο Αθλητικό Νόμο είναι εμφανές ότι αυτά τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα επιλυθούν αλλά θα διογκωθούν και θα επιδεινωθούν.

Όλα τα τελευταία χρόνια, και είναι λυπηρό, τα σημαντικά θέματα που αφορούν και ορίζουν την λειτουργικότητα και, κυρίως, τη βιωσιμότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αντιμετωπίστηκαν με προχειρότητα και κανείς, μα κανείς, δεν ενδιαφέρθηκε να τα αναδείξει και να τα προβάλλει.

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι η χώρα μας έχει υποβαθμιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA και στα ευρωπαϊκά κύπελλα συμμετέχουμε αφ’ ενός μεν με λιγότερες, ομάδες, αφ’ ετέρου δε στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση το Europa Conference League και όχι στο UEFA Europa league.

Και θα πρέπει να τονιστεί ότι στο ranking της UEFA κατέχουμε την 20η θέση, όταν όλες οι προηγούμενες 19 χώρες έχουν κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ετσι δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως τυχαίο ή συμπτωματικό το γεγονός ότι η UEFA στην ολιστική της μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ειδική διάταξη υπογραμμίζει ρητά την ανάγκη για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Ούτε βέβαια μπορεί να είναι τυχαίο ή αδιάφορο το γεγονός ότι από τις κορυφαίες Λίγκες, η Ισπανική, από τον Μάιο του 2015 ακόμη όταν Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αρνήθηκαν να μετέχουν στην κεντρική διαχείριση, την επέβαλε με νομοθετική παρέμβαση της εκεί Πολιτείας.

Αλλά ακόμη και πολύ πρόσφατα, όταν στην προσπάθεια της δημιουργίας της Λίγκας των ισχυρών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είχαμε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και αντίσταση, σε παγκόσμιο επίπεδο, φιλάθλων, ομοσπονδιών, της FIFA και της UEFA ακόμα και κυβερνήσεων και πολιτικών σχηματισμών.

Με όλα αυτά ως δεδομένα και μη επιδεχόμενα αμφισβητήσεων, εύλογα διερωτάται κανείς, λοιπόν, με ποια λογική ενώ στη Β Εθνική με το νέο αθλητικό Νόμο επιβάλλεται η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, στη Super League απαλείφεται;

Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που οδηγούν σε αυτήν την παράλογη και καταστροφική πρακτική; Όπου το μόνο που επιτυγχάνεται είναι οι ισχυροί να καθίστανται ισχυρότεροι, χωρίς να αποδίδεται δικαιοσύνη και ισονομία στην αντιμετώπιση των ομάδων.

Επιτέλους επιβάλλεται να δούμε το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνία, αυτή που θα διασφαλίζει την έξοδο από τη σημερινή κρίση και θα οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο.

Αλήθεια πως νομίζουν οι υπέρμαχοι αυτής της πρακτικής ότι θα ξεπεράσουν τα ουσιαστικά και ανυπέρβλητα εμπόδια που ανακύπτουν από την πρακτική ενός αθέμιτου ανταγωνισμού, με την παραβίαση και της Νομοθεσίας για τα πνευματικά δικαιώματα;

Είναι ανάγκη να εξαλειφθούν, τώρα, άμεσα, οι παθογένειες και οι αρρωστημένες νοοτροπίες του παρελθόντος. Ο έλεγχος των οικονομικά ασθενέστερων και αδύναμων ομάδων από συγκεκριμένους παράγοντες και συμφέροντα πρέπει να σταματήσουν.

Ήρθε η ώρα να διοργανώσουμε επιτέλους ένα ανταγωνιστικό, αξιόπιστο και με ενδιαφέρον πρωτάθλημα, χωρίς ψεγάδια, αμφισβητήσεις, υπόνοιες και υπόγειες διαδρομές. Είναι η μόνη λύση να γυρίσει ο φίλαθλος κόσμος στα γήπεδα και το ποδόσφαιρό μας να επιστρέψει στη θέση που του αξίζει.

Αχιλλέας Μπέος

Πρόεδρος ΠΑΕ Βόλος»

Διαβάστε επίσης:

Europa Conference League: Πήραν ορισμούς Φωτιάς, Σκουλάς και Τζήλος!

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι συμβαίνει με εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – Ποιοί κινδυνεύουν σοβαρά

Survivor spoiler Τελικός: Ανατροπή! Αυτός πήρε τις περισσότερες ψήφους και πάει για νίκη!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπέος: «Να σταματήσει ο έλεγχος οικονομικά αδύναμων ομάδων από συγκεκριμένους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.