ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παναιτωλικός «αγχώθηκε» αλλά προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου, επί τηςε Athens Kallithea

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας ο Παναιτωλικός, μετά το 2-2 στο Ελ Πάσο επί της Athens Kallithea και σε συνδυασμό με το 3-2 του πρώτου αγώνα.

Ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας την Καλλιθέα στη φάση των «16», με 2-2 στο Ελ Πάσο.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Αν κι έκανε τον… περίπατο, θρίλερ ο Παναιτωλικός προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, αποκλείοντας την Athens Kallithea  στη φάση των «16».  Η ομάδα του Αγρινίου, μετά το 3-2 στην έδρα της έφερε την Τετάρτη (17/1) ισοπαλία (2-2) από το «Ελ Πάσο», και πλέον στα προημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον του ζευγαριού ΟΦΗ – Κηφισιά.

Ο Παναιτωλικός έδειξε να καθαρίζει την πρόκριση από νωρίς καθώς μόλις στο 12ο λεπτό το σκορ έγραφε ήδη 0-2. Συγκεκριμένα το σκορ άνοιξε στο 7΄ με κεφαλιά του Μπρούνο Ντουάρτε από φάουλ του Λιάβα,  ενώ το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων πέτυχε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ο Χουάνπι (στο 12′).

Η ομάδα του Πετράκη που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές, προσπάθησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, δίνοντας τη μπάλα στην Καλλιθέα, η οποία κατάφερε να μειώσει σε 1-2 πριν από το ημίχρονο, χάρη σε ωραία κεφαλιά του Λουκίνα στο 36΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Καλλιθέατες προσπαθούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του Παναιτωλικού δεν τους επέτρεψε να γίνουν ουσιαστικά απειλητικοί στο μεγαλύτερο διάστημα.






Εν τέλει όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση χάρη σε ωραίο βολέ του Τόρες στο 90΄+1, ενώ λίγο αργότερα αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας Βοσνιάδης, διότι ανέτρεψε τον Καρέλη.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζαμπαλά βρήκε τον Παναιτωλικό, έστω και αγχωτικά έφυγε από την Καλλιθέα με την πρόκριση.

Να σημειωθεί ότι στο 76ο λεπτό μπήκε στο παιχνίδι ο Μπακάκης, που λόγω τραυματισμών αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Βοσνιάδης, Μπουλούλης, Μαρότα, Βλάχος, Μανθάτης, Ρομαό (46΄ Ματίγια), Σίλβα, Βασιλόγιαννης (65΄ Νέκουλ), Ντεμέτριους (75΄ Τόρες), Τσιντώνης (45΄ Κυνηγόπουλος), Λουκίνας

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Λιάβας, Μπρ. Ντουάρτε, Στάγιτς (76΄ Μαλης), Μαυρίας, Τορεχόν (76΄ Μπακάκης), Τσιγγάρας, Χουάνπι (67΄ Μπουζούκης), Μπελεβώνης (59΄ Α. Ντουάρτε), Ζοάο Πέδρο, Ντίας (59΄ Καρέλης)

Exit mobile version