Ο Βαλμπουενά υπερφορτώνει και «φτιάχνει» τους ακραίους

Ο Βαλμπουενάα όπως το περιμέναμε θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να «γεμίσει» τα παπούτσια του Κώστα Φορτούνη.

Βαλμπουενά, Ολυμπιακός - Νότιγχαμ
Συντάκτης: Γεράσιμος Μανωλίδης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Βαλμπουενά όπως το περιμέναμε θα είναι αυτός που θα προσπαθήσει να «γεμίσει» τα παπούτσια του Κώστα Φορτούνη. Ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του στη φιλική νίκη του Ολυμπιακού με 3-0 επί της Νότιγχαμ.

Θυμάμαι αρκετά καλά τι είχα γράψει όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Γάλλου από τον Ολυμπιακό. Πως δεν μοιάζει με μεταγραφή που την έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός. Εκτός και προκύψει κάποια αποχώρηση. Είτε του Ποντένσε, είτε του Φορτούνη. Καμία ανάγκη για αποφυγή κυβίστησης. Ασχέτως αν τελικά τραυματίστηκε ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης των «ερυθρολεύκων». Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός πρόλαβε να δείξει μέσα σε ένα μήνα παρουσίας του στην ομάδα του Πειραιά πως ήρθε για να παίξει μπάλα. Καλή μπάλα. Ανεβάζει τον Ολυμπιακό επίπεδο.

Ο Βαλμπουενά σαν… άλλος Φορτούνης

Σε πρώτη φάση θα κριθεί στην προσπάθεια να καλύψει το κενό του Φορτούνη. Αυτό, κακά τα ψέματα, δεν καλύπτεται. Ο Βαλμπουενά δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά που έκανε ο Ελληνας μεσοεπιθετικός. Ναι, θα… απλώσει το παιχνίδι. Ναι, θα έχει γρήγορη μεταφορά της μπάλας προς την επίθεση. Όμως όχι. Δεν θα βάλει τα γκολ που σημείωσε ο «Φόρτου». Δεν είναι σκόρερ. Έχει όμως άλλα καλά. Μια διαφορετική πτυχή που μπορεί να αναπτύξει ένα αλλιώτικο επιθετικό πλάνο.

Δείτε το βίντεο και τη συγκίνηση του Φοτούνη

Με τον Φορτούνη, το 4-2-3-1 του Μαρτίνς θύμιζε και λίγο 4-4-2. Πολλές φορές δε, είχαμε δει τον Φορτούνη να παίζει σαν false 9 και τον Γκερέρο να κινείται περιφερειακά. Με τον Βαλμπουενά το πράμα -και ο Ολυμπιακός μαζί- αλλάζει. Ο Γάλλος επέλεγε να…υπερφορτώνει τις πτέρυγες. Ακραίος που συγκλίνει είναι εξάλλου. Πολύ εύκολα όμως έδειξε πως μπορεί να κάνει αυτή την κίνηση από την… ανάποδη. Να εφορμά δηλαδή κεντρικά και ν καταλήγει στα άκρα. Ο Βαλμπουενά δημιουργούσε υπεραριθμία με στην άκρη με τους Ποντένσε και Μασούρα και πολλές τριγωνικές επιθέσεις όταν ανέβαιναν και οι μπακ. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο παίκτης που θα έρθει να παίξει δίπλα στον Γκιλιέρμε, πρέπει να έχει άνεση να φτάνει μέχρι τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής…

Κάντε Like στο Sportime
Follow sportime.gr  

Exit mobile version