ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Μεγάλο «διπλό», με «κανονιά» του Κολοβού! (vids)

Με δύο εξαιρετικά σουτ από τους Μπαλογιάννη και Κολοβό, ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο νέο πρωτάθλημα.

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 1-2: Με δύο εξαιρετικά σουτ από τους Μπαλογιάννη και Κολοβό, ο Παναιτωλικός πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη του!
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Τι κι αν οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 (με τον Μπαλογιάννη), το γκολ του Καρέλη (3ο φέτος) από το 14′. Ο Δημήτρης Κολοβός με εξαιρετικό πλασέ στο 76′ έβαλε ξανά μπροστά τους Αγρνιώτες και τους χάρισε την πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στη φετινή Super League (4η αγωνιστική).

Στους 7 βαθμούς πλέον το συγκρότημα του Αγρινίου έδειξε οτι η νίκη επί του Άρη δεν ήταν τυχαία. Στους 3 παρέμεινε αυτό της Κρήτης, μετά την 3η ήττα του σε τέσσερα ματς, εμφανίζοντας και πάλι σημαντικά μεσοαμυντικά προβλήματα.

Με 5-4-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας και τον Ντίκο στην κορυφή της επίθεσης, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου προτίμησε το 4-2-3-1 με τον Καρέλη μοναδικό προωθημένο.

Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο ματς και αφού απείλησε στο 10′ με Ντουάρτε και Καρέλη, άνοιξε το σκορ τέσσερα λεπτά αργότερα (14′).

Συγκεκριμένα ο Μόρσεϊ σέντραρε από τα αριστερά,, ο Διαμαντής έδιωξε, ο Ντίας έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Καρέλη και κατέληξε στα δίχτυα για το 0-1!






Το γκολ επικυρώθηκε μετά από αρκετά λεπτά αναμονής από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, έως ότου οι Περράκης και Σπυρόπουλος που ήταν στο VAR, εξακριβώσουν ότι δεν ήταν οφσάιντ.

Μετά το γκολ ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία του ματς, είχε κατοχή της τάξης του 65%, όμως αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για αρκετή ώρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη μεγάλη στιγμή για τους Κρητικούς ήρθε στο 35′, με τον Ντίκο όμως να νικιέται στο τετ α τετ που είχε με τον τερματοφύλακα Ανέστη.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν το φινάλε του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42′, χάρη σε έναν «κεραυνό» που έπιασε ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης!






ΟΦΗ – Παναιτωλικός 1-2: Χρυσή αλλαγή ο Κολοβός

Το δεύτερο μέρος, που ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, είχε καλύτερο ρυθμό. Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 61΄ άγγιξε το δεύτερο γκολ και την ολική ανατροπή.

Από λάθος του Ανέστη η μπάλα στρώθηκε στον Ντιουσέ, έδωσε άμεσα στον Ντίκο, ο οποίος μέσα από την περιοχή πλάσαρε άουτ!

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων φτάσουν σε δεύτερο τέρμα. Η μπαλιά του Χατζηθεοδωρίδη για τον Καρέλη ανακόπηκε, όμως η μπάλα στρώθηκε στον Έλληνα μπακ, που σούταρε για να αστοχήσει όμως.

Τελικά το προβάδισμα ήρθε από πλευράς Παναιτωλικού, καθώς ο Κολοβός, οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, «χτύπησε» με εξαιρετικό σουτ (έξω από την περιοχή) για το 1-2. Στο τέρμα φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας Στίβενς, καθώς η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος και μπορούσε να την διώξει.

Παρά τις αλλαγές του Νιόπλια, ο Παναιτωλικός κατάφερε να αμυνθεί σωστά, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους Κρητικούς κι έτσι έφτασε στο πρώτο του διπλό.






Σκόρερ: 42΄ Μπαλογιάννης – 43′ 14′ Καρέλης, 76′ Κολοβός

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Στέφενς, Μαρινάκης (68’ Καμάου), Πασαλίδης (57’ Γιοχού), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Θοράρινσον (78’ Αποστολάκης), Στάικος, Μπουζούκης (78’ Θεοδοσουλάκης), Ντίκο.
Στον πάγκο: Σωτηρίου, Μανδάς.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (78’ Μάρτενσον), Ντίας (81’ Φλόρες), Ντουάρτε, Μόρσεϊ (68’ Νταγκό), Σενγκέλια (68’ Κολοβός), Καρέλης (78’ Πέδρο).

Exit mobile version