menu

Λυσάνδρου: «Το πλάνο μου για τον ΟΦΗ» – Μπούσης: «Να αφήσω κληρονομία το γήπεδο»

Συντάκτης Αλέξανδρος Κωτάκης Αλέξανδρος Κωτάκης
Λυσάνδρου: «Το πλάνο μου για τον ΟΦΗ» – Μπούσης: «Να αφήσω κληρονομία το γήπεδο»

Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/5) η ΠΑΕ ΟΦΗ παρουσίασε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Μηνά Λυσάνδρου και το πλάνο που υπάρχει.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (17/5) η ΠΑΕ ΟΦΗ παρουσίασε τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Μηνά Λυσάνδρου και το πλάνο που υπάρχει.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου εξήγησε τους λόγους που αποδέχθηκε την πρόταση των Κρητικών, αλλά και τα σχέδια που έχει ώστε η ομάδα να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε βεβαίως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, κ. Μιχάλης Μπούσης, ο οποίος αποκάλυψε τα το όραμα που έχει για το νέο γήπεδο, προκειμένου ο σύλλογος να αποκτήσει ένα δικό του υπερσύγχρονο γήπεδο στον χώρο που βρίσκεται το αεροδρόμιο Αλικαρνασσού.

Εξάλλου παρέστησαν και οι δυο αντιπρόεδροι της ΠΑΕ, κ.κ. Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μιχάλης Μπούσης

Ο κ. Βαρδινογιάννης έχει πεθάνει αρκετά χρόνια πριν και άφησε μια κληρονομιά. Κάποια στιγμή θα πεθάνω και εγώ και θέλω να αφήσω κάτι πίσω μου και όταν περπατάτε να σκέφτεστε ότι ο Μπούσης άφησε πίσω του κάτι. Είναι αυτό που προσφέρω στον κόσμο, θέλω να είναι η δική μου κληρονομιά. Αν όλοι μπορείτε να ονειρευτείτε θα το υποστηρίξετε, αν θέλετε να τσακωνόμαστε δεν θα χτιστεί ποτέ. Δεν ανήκω σε κανέναν, είμαι ανεξάρτητος, είμαι ΟΦΗ. Ο ΟΦΗ στέκεται μόνος του στα πόδια του, μπορεί να έχουμε κάνει και εμείς μερικά λάθη, είναι ανθρώπινο και μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Είναι ένα επένδυση και έρχεται ένας άνθρωπος όπως ο Μηνάς που θα στηρίξει το πρότζεκτ.

Ο χώρος του αεροδρομίου είναι που θα μείνει ελεύθερος, εμένα δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει. Αν θέλετε να μείνει το αεροδρόμιο όπως είναι στην Αθήνα και γελάει όλος ο κόσμος. Εσείς θα χάσετε, όπως έχασε η Αθήνα. Εγώ δεν χάνω. Έρχονται από όλο τον κόσμο και τους λένε ότι θα ξεκινήσει του χρόνου, δεν πειράζει. Για εμάς θα φτιαχτεί κάποτε νέο γήπεδο. Για εμένα το καλύτερο θα ήταν να κατασκευαζόταν το Παγκρήτιο, να επέστρεφε στον ΟΦΗ όταν ολοκληρωνόνταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Δεν γίνεται να παίζουμε στην Ελλάδα και να πηγαίνω σε γήπεδα από το 50 και το 60. Όλοι πρέπει να έχουν νέα γήπεδα.

Το νέο γήπεδο πρέπει να πάει στον χώρο του αεροδρομίου. Στην Αμερική τα γήπεδα στηρίζονται όπου μπορούν να γίνουν 100 διαφορετικά πράγματα, από τις 20 μέρες να μπορούμε να δουλέψουμε 100 μέρες. Τώρα θα έρθει ένας τουρίστας στο Ηράκλειο, πόσες φορές θα περπατήσει από τα Λιοντάρια; Που θα παρκάρει; Αυτό μπορεί να δώσει μια μεγάλη ανάσα στο Ηράκλειο.

Είναι μερικά πράγματα που έχουν προχωρήσει και άλλα επειδή είμαστε στην Ελλάδα και αν ήμασταν στην Αμερική θα είχαν προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Τα οικόπεδα που βρίσκονται δίπλα στο ΒΑΚ, αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει προτού ξεκινήσω να πάρω την ομάδα και ακόμα είμαστε στα ίδια. Τώρα έχουμε βάλει μπροστά το προπονητικό κέντρο και για τα ελληνικά δεδομένα έχουν προχωρήσει αρκετά και με την βοήθεια του κ. Αρναουτάκη. Σημασία έχει να προχωρήσει το αθλητικό κέντρο, να χτιστεί ένα νέο κτίριο με δωμάτια για να μένουν οι παίκτες της πρώτης ομάδας και για εμένα το επόμενο βήμα θα είναι να χτιστεί ένα νέο γήπεδο γιατί εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος και το κατάλληλο γήπεδο για να αγωνίζεται η ομάδα. Εμείς θέλουμε να βγούμε πάλι Ευρώπη και δεν θα μπορούμε να παίξουμε εδώ. Αυτό το γήπεδο ξεπέρασε τα όρια του και πρέπει να χτιστεί νέο γήπεδο που θα είναι φιλόξενο για τον κόσμο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου

Από την πλευρά του ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΟΦΗ Μηνάς Λυσάνδρου ανέλυσε το πλάνο του, και εξήγησε γιατί αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε από τον Μπούση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και πρόεδρο κ. Μπούση για την πρόταση, την τιμή και την εμπιστοσύνη. Βρίσκομαι εδώ έχοντας μεγάλη χαρά και αυξημένο το αίσθημα της ευθύνης γιατί η πρόταση του να γίνω μέλος μιας ιστορικής ομάδας και ενός οργανισμού που είναι κάτι παραπάνω από μια ιστορική ομάδα πληροί τα κριτήρια που θέλω να έχω. Το όραμα και της αυξημένης πρόκλησης.

Στον κάθε άνθρωπο υπάρχουν κάποια κριτήρια που αν πληρούνται τότε η απόφαση γίνεται ακόμα ευκολότερη. Η παρουσία ενός νέου, σε ηλικία, επιχειρηματία με όρεξη και όραμα ήταν το πρώτο στοιχείο που με έκανε να αισθανθώ ασφαλής και την προοπτική να έρθω εδώ. Στην συνέχεια οι άνθρωποι ως πρόσωπα και ως αξίες αυτό που πρεσβεύουν ήταν ένας εξίσου σημαντικός λόγος. Ο Γιώργος, ο Ηλίας, ο Γιάννης, όλα τα υπόλοιπα παιδιά που δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον, είναι παιδιά που μου ταιριάζουν. Μπορεί να είναι απλοϊκή έκφραση αλλά είναι η αλήθεια. Πράγματι κάποια συνεργασία δεν μπορεί να είναι πετυχημένη αν δεν υπάρχει ταύτιση αξιών. Είναι αυτές που θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο, όταν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε μια κρίση ενώ στις χαρές αυτό που μένει είναι η ευφορία. Έπαιξε σημαντικό ρόλο το μέγεθος του συλλόγου, ο ΟΦΗ είναι ένας οργανισμός που αντιπροσωπεύει κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή ομάδα, η ιδιαιτερότητα, η αυτοπεποίθηση, η θετική αύρα που βγάζει η Κρήτη είναι κάτι που ενσωματώνεται στον ΟΦΗ και με δελέασε ακόμα περισσότερο. Δεν ξέρω πως καθορίζεται το κάπου ψηλότερα, στην δική μου κλίμακα το ψηλότερα είναι όπου βρίσκομαι. Αυτός ο οργανισμός από τον ιδιοκτήτη του μέχρι το ευρύτερο περιβάλλον του δείχνει εμπιστοσύνη. Αυτό που με τρέφει είναι το κίνητρο και η αυξημένη έννοια της πρόκλησης και στην Ελλάδα η λέξη όραμα και αυξημένη πρόκληση είναι εδώ.

Η πρόκληση δεν ταυτίζεται, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ήρθα εδώ για να αλλάξω αλλά για να ενισχύσω μια προσπάθεια. Έχω εκλάβει την τιμητική πρόταση του κ. Μπούση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης προς το project και δεν είμαι εδώ για να αλλάξω πορεία σε όλα όσα έχουν καθοριστεί από την αρχή αυτής της προσπάθειας, είμαι εδώ για να την ενισχύσω. Προφανώς η έννοια της λέξης νίκη, που είναι η πιο σημαντική στο ποδόσφαιρο, είναι κάτι ευρύτερο. Η νίκη είναι αναβάθμιση εγκαταστάσεων, νίκη είναι να έχει η ομάδα το καλύτερο όνομα στον ελληνικό αθλητισμό, νίκη είναι να νιώθουμε όλοι καλά και σίγουρα για την ομάδα, βέβαια νίκη είναι το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή.

Μετά την κοινοποίηση της παραίτησης μου από τα προηγούμενα καθήκοντα μου στην ΑΕΚ και αφού υπήρξε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, δέχτηκα την πρόταση από τον κ Μπούση, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να αποφασίσω και πραγματικά ενστερνίζομαι ώστε να υιοθετήσω και να εκτελέσω το όραμα με πρώτο εκείνον. Αυτό που είναι αρκετά σημαντικό είναι ότι αποδέχτηκα την πρόταση, μετά την αποχώρηση μου από την ΑΕΚ είχα και την επιλογή να περιμένω – κάτι που συμβαίνει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και έκρινα πως μου ταιριάζει αυτό το περιβάλλον. Το περιβάλλον πρωτίστως απαρτίζεται από τους ανθρώπους, με την ευρεία έννοια, τον κόσμο και γενικά την Κρήτη.

Είμαστε υπέρ σε οτιδήποτε βελτιώνει το ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα κομμάτι της φιλοσοφίας που ανέπτυξε ο Γιώργος. Στα δύο θέματα που συζητούνται στο Δ.Σ. της Superleague ωστόσο με τα υπάρχοντα δεδομένα, στηρίζουμε το πρωτάθλημα ως έχει και η εφαρμογή της κεντρικής διαχείρισης μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. Συμφωνούμε γιατί πραγματικά αυτή είναι η αύρα και κατά την άποψη μου αυτός είναι ο άξονας στον οποίο πρέπει να κινηθεί το ποδόσφαιρο.

Ο ΟΦΗ ήταν, είναι και θα παραμείνει ενεργός στα θεσμικά όργανα, στον ΟΦΗ θα έβαζα την μεγαλύτερη ψηφοφορία από την πλευρά συνεργασίας μου ως πρόεδρος της Superleague», κατέληξε ο Λυσάνδρου.

Δημοφιλη Αρθρα